Designidéer för liten matsal

Din matsal är en familjens matsal, så du letar efter en fantastisk inredning. Men hur kan du få en liten matsal att se snyggt stor ut? Men om du övar på dessa förslag kommer du att upptäcka att det finns många sätt att dekorera en liten matsal.

Du kanske vill välja en rumsdesign som utnyttjar små utrymmen. En nyckelfunktion som bör undvikas i små matsalar är röran som lovar att få rummet att se mycket mindre ut.

Genom att använda en viss dekorstil kan du använda möbler och tillbehör som utnyttjar utrymmet i matsalen maximalt. Tänk på designtema som tillåter en mängd korgar och hyllor, eftersom de kan användas som extra lagringsutrymme. Att välja en design som du verkligen kan leva med är dock avgörande eftersom du kommer att äta mycket här.

En annan viktig aspekt som gör din matsal attraktiv är färgpaletten. Om du alltid har trott att du borde hålla ditt utrymme utmanat vitt, här är några underbara nyheter för dig. Om du inte vill ha en tråkig, monokrom finish, tänk på en dämpad monokrom inredning eller kombinera olika färger, som alla ger samma intensitet. För ett mer färgstarkt schema, överväg blå och grön, alla av samma intensitet, eller tänk på ett monokromt färgschema med ljusblått, om du föredrar en lugnande atmosfär. För att lägga till drama och djup målar du en vägg med en djup, intensiv nyans – vilket ger intrycket av att vara längre bort och ge den en ovanlig charm. Blekfärger försvinner, vilket gör att rummet ser större ut och blågrått till en fantastisk dekorativ färg för ett litet rum. Men om det låter för färglöst ska du inte lämna svala färger som blå, grön och lila bakom, så att du kan använda dina vackra nyanser utan att låta utrymmet verka litet.

Om du vill ladda rummet med möbler, håll dig fast vid små till medelstora anläggningar. Ett sätt att maximera utrymmet är att använda ett bord med löv snarare än ett stort matbord som kan ge plats för ytterligare sittplatser vid behov. Du kan också fixa valfri monotoni i dekorationen i matsalen genom att blanda stort med små. Så medan du väljer det lilla bordet lägger du till en stor spegel eller server till din design som inte bara lägger till stil utan också ger dig en känsla av att rummet är rymligare än det egentligen är.

Idén om var möblerna ska placeras i rummet är ett extra tips för att dekorera en liten matsal. Även din matsal kan öka ditt välbefinnande när du är designad med Feng Shui i åtanke. Enkel åtkomst till ett rum gör det mer rymligt. Placera därför inte dina möbler nära dörrarna. Om du kan kan du leda ögat från den öppna dörren till en större del, till exempel en server eller en spegel, för att distrahera ögat och skapa en illusion av rymden.

Förutsatt att du dekorerar med några branschkända förslag, är det en smula att dekorera en liten matsal. Om du använder lite armbågsfett i kombination med fantasi, kommer även det minsta rummet att se ut som en designutställning.