Ditched designtrender

minimalistisk lägenhet Designa

Det finns många saker som vi är redo att lämna efter 2016, inklusive en hel del designtrender. Även om blekta, helt vita utrymmen accentuerade med glänsande, faux-antika bitar har dominerat design de senaste åren, är vi redo för en del förändring. I synnerhet hoppas vi se ljusare färger av färger accentuerar neutrala paletter med hög kontrast, i motsats till helvita scheman. Här är en lista över de designtrender som vi hoppas att falla vid vägkanten under det kommande året, tillsammans med några föreslagna ersättare.

Mässing

mässingsföremål design faux pas

En trend som vi kommer ifrån är de ljusa och glänsande metallerna – som den här mässingslampan – som har dominerat design de senaste åren. Material som har en mer dämpad ton och utvecklar en naturlig patina över tiden kommer snabbt att ersätta ljusa, glänsande och metalliska bitar. Kolla in hur vi införlivade borstade metallarmaturer i badrummet i denna rustika, moderna Hoboken-lägenhet.

Bild via Pinterest.

Väggkonst med citat och söta ordstäv

väggkonst citat design faux pas

”Behåll lugnet och fortsätt?” Jag vill helst inte. Istället för snygga citat och ord, gå till något djärvare när du väljer väggkonst. Färgglada abstrakta bitar är bra för att lägga till en färgstark, medan slående, svartvita fotografier är perfekta för ett monokromatiskt utseende. Kolla in den abstrakta väggkonsten som vi införlivade med denna Market Street San Francisco Luxury Condo.

Bild via Pinterest.

Helt vitt allt

helt vitt design faux pas

Den helt vita estetiken har dominerat lookböcker de senaste åren. Men i verkligheten är det ett designschema som är oerhört svårt att ta fram. Vita möbler blir smutsiga snabbt och hela atmosfären börjar ändå kännas tråkig. Det vi ser fram emot 2017 är neutrala färgscheman med hög kontrast som innehåller färgstycken. För det här South Orange, New Jersey-hemmet använde vi svarta skåp för att skapa en stark kontrast mot det vita kakelbacksplashet och toppade sedan det med tripletter av primärfärger.

Bild via Curbed.

Edison Bulbs

edison glödlampor design faux pas

Bara för att något är gammalt eller vintage betyder inte att det kommer att se bra ut i ditt hem. Det verkar som om varje bar och restaurang som går efter en retro-chic atmosfär har installerat en flotta Edison-glödlampor under de senaste åren, och det är en trend som vi hoppas att falla vid vägkanten. Istället för att gå på ett antikinspirerat utseende är vi glada att se att människor införlivar verkliga antikviteter i sina hem, som vintagestolarna vi klädde om för denna lyxiga lägenhet i Upper East Side.

Bild via Pinterest.

Mason Jars

murare burkar design faux pas

Kanske är vi bara trötta på hela DIY-trenden, men användningen av murarburkar för allt från sangria till förvaring börjar kännas lite passé. Att dricka ur masonburkar är besvärligt, och uppriktigt sagt finns det bättre förvaringsalternativ. För lagringslösningar hoppas vi se klara burkar med korklock och andra alternativ som är lite mer eleganta. För alternativ glasvaror gräver vi mitten av århundradet och art deco-inspirerad barware. Ta en kö från glasvarorna i baren som vi installerade i detta palats från mitten av århundradet på Upper East Side.

Bild via Walmart.