Doftlampor

Katalytiska utbränd doftlampor och bränslen renar andan och dödar upp till 85% av alla bakterier som flyter runt i ditt hem. Doftlampor producerar också goda saker som kallas "negativa joner". Dess katalytiska aromlampa ger dig många års lockande aromer och CLEAN HEALTHY AIR genom att ta några enkla steg för att hålla din stenbrännare och wick ren och i gott skick. Steinbrenner är den fungerande delen av dessa katalytiska handblåsta doftlampor.

Tekniken bakom doftlampan uppfanns av europeiska forskare i mitten av 1800-talet. Forskare letade efter ett sätt att desinficera och rena luften och fann att en enkel katalysatorprocess (ingen flamma) skulle göra sitt jobb. Och den katalytiska effusionslampan föddes! [they probably called it something a bit different though] Senare upptäcktes att du kan lägga till parfymer i receptet och ha fantastiska smaker i ditt rum medan du desinficerar luften.

HUR DU TÄLLER ETT INDIKATIONSLAMPA

– Fyll lampan maximalt 2/3 med parfym. Sänk ner veken i lampan och låt stenbrännaren vila bekvämt på metallbandet ovanpå doftlampan. Lägg snuslocken över stenbrännaren. Ta bort locket efter 20 minuter, tänd stenbrännaren och låt lågan brinna i 3 – 4 minuter. Blås ut lågan och lägg det stora dekorativa ventilationsluckan över stenbrännaren och njut!

LÅT INTE FLAMMEN LÅNGARE än 4 minuter! eller så kan du förstöra din stenbrännare.

SLÅ AV EN LUFTFLÖDE

Om du vill stänga av lampan har du följande alternativ

1]Om du tänder din doftlampa de närmaste dagarna och du fortfarande har 2 eller 3 tum doftbränsle i lampan, placera snuslocken över stenbrännaren. Sedan, när du är redo att belysa din lampa, följ bara instruktionerna ovan under "Hur tänder jag en doftlampa?" ELLER ta om nödvändigt bort brännaren och veken och tillsätt mer bränsle. Sätt sedan facklan och vika tillbaka i lampan och tänd dem

ELLER

2]Om du inte använder lampan på några dagar eller mer, ta bort den från lampan efter att du har kylt stenen. Placera din brännare och wick på en ren pappershandduk så att handduken kan absorbera överskottet bränsle – OM din lampa fortfarande innehåller bränsle -. Häll sedan cirka 1/3 kopp 4-i-ett-lösning för doftlampor i en ren skål. och sväng din brännare / wick runt i lösningen. Lämna INTE din smutsiga brännare / veke blötläggning i lösningen.

Skötsel av stenbrännare och veke för katalytiska doftlampor

– När du låter din aromlampa slockna lägger du snuslocken på din aromlampa. Annars förstörs doftbränslet i lampan. Det antiseptiska avdunstar och ditt bränsle slutar brinna

ANVÄND ALDRIG någon annan typ av doft, bränsle eller olja, mer än bruken kombinerad för dessa doftlampor! Det fungerar inte och du förstör din stenbrännare

– Blötlägg ALDRIG smutsiga, klibbiga veck i rengöringslösning för att göra dem rena – du låter bara sedimenten sätta sig i din stenbrännare

– Din stenbrännare / veke har en mycket liten tråd som sticker ut över brännaren. Ta aldrig bort denna tråd. En katalytisk stenbrännare och veke är till skillnad från någon annan typ av veke.

– Tryck inte / dra i veken genom Steinbuner som en traditionell veke. Dessa veckar är bara inte gjorda och du kommer att förstöra den

– För att rengöra din stenbrännare och din aromlampa samtidigt, bränna en 4-i-ett-lösning i din aromlampa. Rengör sedan lampan, brännaren och andningsluften samtidigt

– Du kan använda våra Onaya Fragrance Bränslen i alla märken av katalytiska doftlampor

Säkerhetstips för doftlampor

1. Behandla parfym som isopropylalkohol. Förvara inte den nära en öppen låga och låt inte barn röra din aromlampa under användning.

2. Låt aldrig stenen brinna med öppen låga

3. Använd den lilla tratten som medföljer din doftlampa för att fylla doftbränslet i doftlampan. Rengör alltid spillt bränsle omedelbart innan lampan tänds.

4. Fyll inte lampan hela vägen upp. 2/3 – 3/4 full är bra

5. Placera aldrig snuslocken över en öppen låga.

6. Fyll bara på doftlampan när stenbrännaren är sval.

Parfym är doftolja suspenderad i en isopropylalkoholbas. Detta bränsle för doftlampor är basen i den katalytiska processen som frigör doften i luften.

min egen erfarenhet

Ovanstående instruktioner är baserade på grunderna för katalytiska aromlampor, som jag har uppdaterat mig under de senaste åren. De tester och undersökningar som jag har genomfört har tagit mig igenom flera av stenbrännarna och upptäckt vad som kan och inte kan göras med dessa veckar.

Men de senaste stenbrännarna och Wick av Onaya håller längre, är mycket lättare att rengöra och kan tåla mer missbruk eller glömska. Om du till exempel glömde att sätta på snuslocken när bränslet är slut.

När din lampa slocknar [runs out of fuel] och du sätter inte på snuslocken omedelbart, INGEN PROBLEM! De nya stenbrännarna på Onaya kommer att tas omedelbart i drift, även om du utelämnar locket i några dagar!

Om du inte har provat en av Onayas nya stenbrännare och Wick Assemblies, kommer du att sakna en fantastisk stenbrännare. De är mycket lättare att underhålla.

ANVÄND ALLTID NAMMÄRKE, KVALITETSFRAGRANSBRÄNSLE I DITT FRAGRANSLAMPA, ELLER ELLER DU INTE GÖR DIN STENBURNER OCH PILEN.

Jag hoppas att detta har hjälpt vissa att bättre förstå vad en katalytisk doftlampa är och hur man använder den korrekt för den mest hållbara doften och prestanda.