Duschidéer

fantastiska duschidéer

Om du funderar på en badrumsrenovering är det viktigt att du kartlägger de bästa duschidéerna som kommer att gynna dig och ditt utrymme med praktisk, komfort och bra stil. Och när det gäller platsbesparingsalternativ är en duschkabin ett utmärkt alternativ. Dess brist på hinder möjliggör en sömlös övergång från ditt duschområde till resten av områdena i ditt badrum samtidigt som det håller luftigt till skillnad från en stängd duschkabin.

Dessutom är en duschkabin säkrare och rekommenderas starkt för dem som har små barn såväl som äldre människor hemma. För att hjälpa dig hemma på vilka duschidéer som fungerar bäst för dig, vände vi oss till Décor Aid-renoveringsexperter för att dela smarta badrumsduschidéer för ditt hem.

Alcoves and Eaves

idéer för alkovdusch

Om du har ett litet badrum finns det en stor chans att din dusch har några besvärliga dimensioner och layout. Men du bör inte betrakta de oönskade takfoten och alkoverna som ett problem.

Istället föreslår våra designers att du använder dem till din fördel. Till exempel är en av de mest effektiva små duschidéerna att bygga din duschkabin i en alkov.

Blå grå

grå duschidéer

När det gäller en modern dusch är blå och grå tidlösa färgalternativ. Det bästa sättet att integrera dessa badrumsduschidéer är att kombinera det med vanliga vita badrumsarmaturer.

Du kan ha en vit fåfänga, handfat och toalett. Eller måla taket i vitt. Den vita tonen hjälper till att lysa upp utseendet på en modern blå & grå dusch.

Blågröna duschplattor

duschidéer

Skapa en subtil geometrisk effekt i din dusch genom att installera underbara blågröna keramiska plattor på väggarna. Den här moderna duschdesignen skapar ett elegant och friskt utseende för ditt totala badrumsutrymme. Du kan också välja jadegröna brickor ihop med ljusblå plattor.

Inbyggd förvaring

idéer om förvaringsdusch

Underdelar och möbler kan ibland störa ditt badrum oavsiktligt. Leta därför efter ett bra förvaringsalternativ som inbyggda lagringsenheter eller hyllor.

Det här utseendet är tillämpligt om du har ett litet utrymme i ditt badrum och du letar efter smarta och effektiva små duschidéer. Bortsett från en inbyggd hylla kan du också lägga till en kaklad bänk för förvaring, som inte borde ta mycket plats.

Grå tegelväggar

grå tegel dusch idéer

Att installera underbara grå tegelväggar i din dusch är ett utmärkt sätt att skapa en blandning av rustik och modern stil i ditt badrum. Denna duschdesign är också en bra idé om du vill lägga till en touch av ett retro eller industriellt utseende i din dusch.

Kompakta hörnduschar

kompakt dusch idéer

När det gäller små duschidéer är en kompakt hörndusch ett utmärkt sätt att spara lite utrymme. Hörnduschar är kompakta och praktiska och ger gott om plats för mer inredning och möbler i ditt badrum.

Metall ram

metallinramade duschidéer

En av de mest unika badrumsduschidéerna firar tillägget av en metallram. Detta är faktiskt ett ekonomiskt alternativ till den vanliga duschdörren.

Det är också perfekt för att skapa en elegant och ultramodern dusch i ditt badrum. För denna unika duschdesign, överväga ett kalt betonggolv.

Kompakta fåfänga enheter

fåfänga dusch idéer

Användningen av inbyggda förvaringslösningar och kompakta underdelar är några av de mest effektiva duschidéerna för litet badrum.

De sparar plats och kommer inte att dvärga resten av områdena i rummet. Se bara till att montera möblerna på ett sådant sätt att de inte stjäl rampljuset från din underbara duschkabin.

Kreativa brickmönster

kaklade duschidéer

Att vara kreativ med dina kakelmönster är ett annat sätt att göra din duschkabin unik för dig. Det är också ett utmärkt sätt att lura ögat för att skapa mer visuellt utrymme. Denna idé kan också vara tillämplig för små duschar i små utrymmen.

Du kan till exempel lägga plattorna i en vertikal tegelsten eller i ett blockmönster vid duschväggen för att förlänga rummet och få utrymmet att se större ut än det egentligen är.

Eleganta duschkar

samtida duschidéer

En duschbricka kan bara vara ett tillbehör till din duschkabin men den har förmågan att också göra eller bryta badrumets övergripande utseende. Att investera i en elegant duschbricka är faktiskt ett effektivt sätt att skapa en lyxig modern duschdesign.

Var noga med att undvika stora fyrkantiga brickor och gå efter mindre och längre brickor som också kan hjälpa till att spara utrymme.

Duschdörrar i glas

glas stall dörrar dusch idéer

Naturligt ljus kan omedelbart göra ett litet duschrum mer rymligt. När det gäller små duschidéer är installation av glasdörrar ett utmärkt sätt att erbjuda en genomskinlig barriär i badrummet som möjliggör det naturliga ljusflödet där det behövs mest.

Marmor dusch

idéer till marmordusch

Marmor har blivit det främsta materialvalet för husägare som letar efter en fastighet som förstärker modern duschdesign. Istället för den vanliga ljusa marmorn gör du ditt badrum unikt genom att välja en svart naturstenmarmor till din duschvägg.

Minimal färganvändning

minimala duschidéer

Ren och enkel inredning kan fungera bäst för små duschidéer. En minimal användning av färg kan få ditt badrum att se mer rymligt ut.

Vita rum kan till exempel få ett badrum att se ljus och luftigt ut samtidigt som det ger många möjligheter att få tillbehör med olika färger och texturer.

Shiplap duschplattor

shiplap dusch idéer

Shiplap duschplattor är bland de mest populära idéerna för duschdesign. Du kan också få ditt badrum att sticka ut genom att välja ett Corian-lakan, som liknar shiplap.

Dessa badrumsduschidéer är perfekta för ett strandinspirerat tema och ger alla badrum en modern touch genom att installera grå sexkantiga plattor på golvet.

Öppen och luftig

öppen planlösning dusch idéer

En modern duschdesign ska vara ljus, öppen och luftig. Detta är också en av de idéer för badrumsdusch som du kan följa om du har begränsat utrymme i ditt badrum. Tanken här är att släppa in mycket naturligt ljus.

Förutom att installera stora fönster, håll utrymmet fritt från möbler och inventarier.

Walled Shower Partition

murade dusch designidéer

Om du har ett litet badrum kan du dra nytta av användningen av skiljeväggar som kan hjälpa till att hålla vattnet från att plaska i områden och sprickor. Denna duschdesign ger dig också den integritet du behöver samtidigt som du håller ditt badrumsutrymme öppet och ljust.

Statement plattor

uttalande kakel dusch idéer

Statement brickor kan fungera bra i alla typer av badrum. I själva verket kan dessa plattor göra även det minsta badrummet som sticker ut. Nyckeln är att använda brickor sparsamt och samordna djärva mönster och färger.

När det är gjort bra kan uttalskakel göra underverk genom att dra ögat mot viktiga områden i duschrummet.

Små stenar

penny kakel duschkabin idéer

Ett smart sätt att skapa en varm och mysig känsla i ditt duschområde är att installera små öreplattor på väggarna. Du kan också använda natursten, även om det är bäst att hålla fast med stenplattor eller plattor och välja halksäkra plattor för duschgolv.

Den enda fångsten är att stenarna måste tätas regelbundet och det kan ibland bli en utmaning att rengöra, särskilt om de är mycket strukturerade.

Taupe Kakel

beige duschidéer

En modern duschdesign ser bra ut i lugnande, ljusare nyanser av färg som en taupe tunnelbana. Medan du kan använda flera andra ljusa färger är taupe en nyans som är universellt tilltalande i återförsäljningsvärde när man överväger en modern dusch.

Det är neutralt lätthet gör att både trä- och marmorinredningar i badrummet också kan samordnas väl.

Ditch The Tub

tubless dusch idéer

För små duschidéer kan det vara bäst att ta bort badkaret. Förutom att du sparar dyrbart utrymme, ger det dig också mer utrymme att leka med när det gäller tillbehör till din duschkabin.

Att utvidga duschområdet till hela badrumets bakvägg leder till en större duschupplevelse än vanligt utan att ta upp för mycket utrymme i ditt badrum.

Bilder via Pinterest