Dyrt utseende

Grå vardagsrumsoffa

Att köpa ett rum fullt av dyra möbler och tillbehör garanterar inte att det ser elegant och exklusivt ut. Och att utforma ett utrymme med en stram budget betyder inte att det kommer att se billigt ut. Istället handlar det om att lägga till nyckelbitar och använda några stylingtrick för att få ett rikt, raffinerat utseende. Kolla in våra designertips för att skapa ett dyrt utseende oavsett din budget.

1. Declutter.

Rengör och rensa alla väsentliga saker innan du gör något annat. Det finns verkligen undantag från regeln, men i allmänhet är mindre mer. Det ser till exempel mer medvetet och tankeväckande ut att visa några speciella bitar, som en vas och ett skulpturellt föremål, än att täcka ytan på ditt soffbord med en massa tchotchkes.

2. Lägg till brickor

Istället för att visa böcker, föremål eller blommor direkt på en konsol eller ett soffbord, forma dem i en bricka. Oavsett om det är akryl, metall eller glas, kan brickor skapa ett mer raffinerat utseende.

3. Få en lummig filt.

Även om du inte har en avancerad soffa lyfter du en lyxig filt över den direkt. Tänk på fuskpäls, kashmir, en tung stickning av kontrasterande struktur. Kastet behöver inte vara dyrt, det måste bara se ut och känna sig rikt.

4. Häng draperier.

Att flankera dina fönster med en uppsättning draperier gör att de ser större ut och det får rummet att se mer polerat och storslaget ut. Se bara till att draperierna sträcker sig från golv till tak – gardiner som bara täcker fönstret har motsatsen till din avsedda effekt.

5. Håll ramarna konsekventa.

När du hänger en gallerivägg eller en serie bilder skapar ett mer exklusivt utseende med hjälp av matchande ramar – som allt vitt trä eller silver. Och om du matar in ramarna bör du också välja samma färg för dessa.

6. Gå bortom grundläggande kuddar.

Ett snabbt och enkelt sätt att få din soffa att se mer sofistikerad ut är att lägga till några lyxiga kuddar. Istället för vanliga, solida bomullstyg, leta efter skräddarsydda detaljer, rika tyger och detaljer som broderi. Byt också upp storlekarna och formerna så att de inte alla är desamma, som en större fyrkantig kudde med en låg rektangulär kudde.

7. Uppdatera dina lampskärmar.

Du behöver inte köpa alla nya lampor för att uppnå en mer avancerad effekt, men du kanske vill byta ut nyanser. Att byta ut avsmalnande lampskärmar mot ljusa, skarpa trumskärmar får ditt utrymme att se friskt och modernt ut och att hålla fast med en enhetlig stil genom hela ser rent och konsekvent ut. För en extra, rik detalj, lägg till en finial överst på dina lampor.

8. Tänk om belysningen.

Om den enda ljuskällan i ditt rum är en överliggande armatur saboterar du ditt utrymme. Istället, lager din belysning. Prova alternativ som ett par matchande lampor på ett konsolbord eller flankera din soffa, lampor eller taklampor som belyser konst, en golvlampa vid en fåtölj och en slående ljuskrona. Oavsett vad du väljer, se bara till att belysa ditt rum från olika höjder och vinklar med varm, skiktad belysning.