Eklektisk inredning

eklektisk inredning

Eftersom vi vid det här tillfället nästan har fått nog med minimalismens maskulinitet och stränga kyla, finner vårt team av inredningsarkitekter att de graverar till friheten för mer eklektisk inredning eller åtminstone varmare minimalism.

För att hjälpa dig att navigera i ofta överväldigande eklektiska inredningsutmaningar och undvika potentiellt dyra misstag vände vi oss till Décor Aid-inredningsarkitekter för att väga in vanliga misstag för att undvika och snabba lösningar för att injicera varm, mångsidig, uttrycksfull stil i ditt hem sömlöst utan att riskera att se ut som en 90-talslägenhet på Vänner.

Layout är nyckeln

modern memphis eklektisk inredning

För att föra samman en eklektisk blandning föreslår våra inredningsarkitekter att börja med grunden till ett rum, precis som du gör med alla inredningsstilar. Trickier att uppnå, det är alltför vanligt att fastna i en förvirrande upprörande blandning av element när man försöker en modern hand i eklektisk stil.

Innan du börjar, undersök var och en av de viktigaste möblerna du vill se i utrymmet och överväga noggrant var de kommer att placeras, eftersom detta fungerar för att hjälpa dig att exakt uppskatta det extra utrymme du har för nya fynd och se till att rummet förblir bekväm och inbjudande.

Testa dina gränser

eklektiska inredningsidéer

Eftersom eklektisk stil handlar om att kombinera element med vild variation, utmana dina estetiska gränser genom att ta med oväntade fynd som till och med överraskar dig eftersom det här är en inredningsriktning som handlar om sofistikerat kul och skapa ett verkligt unikt utrymme som ser ut som ingen annans.

Var öppen sinnad

modern antik eklektisk möbelmix

Eftersom eklektisk inredning handlar om att experimentera med en mix & match-filosofi som tar ihop olika kontrasterande element, håll ett öppet sinne om möjligheterna och skynda inte på beslut. När ett utrymme är fyllt med inredning, det är då du verkligen kan kartlägga mixen och se vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Dessutom, genom att hålla mer radikala uttalanden begränsade till tillbehör som kast, konstföremål, mattor och dekorativa bitar har du mycket lättare att byta delar för att hitta balans efter dina önskemål.

Håll balanserad

eklektiska inredningstips

Även om andan i eklektisk inredning är inneboende unik är det lätt att bli överväldigad av den estetiska friheten och de obegränsade alternativen att överväga.

För att undvika en slumpmässig känsla, håll balans, symmetri, sammanhållning en röd tråd mellan varje inredning och uttalande som du väljer även om fynden kommer från olika epoker och designrörelser. Vi föreslår att du skapar en begränsad gräns för exakt hur många olika element som känns rätt i ditt hem för att hålla redigeringen väl lagrad men ändå snäv.

Välj A Core Hue

eklektisk inredningsguide

Genom att välja en kortfattad huvudfärg som utgångspunkt får du mycket lättare att blanda alla de olika elementen du stöter på samtidigt som du får den att fungera när du överväger att lägga till nya element i ditt hem.

För att hålla borta från förvirrande färgalternativ, lita på dina instinkter i ditt utrymme, eftersom du redan borde ha ett snabbt grepp om hur naturligt och artificiellt ljus kommer att spela av dem, liksom vilka nyanser som håller ditt utrymme större och luftigt.

Håll allt praktiskt

praktisk eklektisk inredning

Oavsett hur stort utrymme du måste arbeta, kom ihåg att du arbetar med att höja ditt hem, inte ett museum.

Hoppa över de översta tilläggen och ta in föremål som du faktiskt kommer att använda som ett rum med noggrant övervägande men vackra dekorativa föremål kommer att förbli lättare att leva i rymden snarare än en fylld till randen med förbryllande icke-väsentliga saker.

Förbli konsekvent

bästa eklektiska inredningen

Om du befinner dig fast på att gå full kraft med eklektisk inredning, kom ihåg att du bör bära element av estetik genom hela ditt hem, även om det är i de minsta doserna för att framkalla en känsla av visuell harmoni samtidigt som du undviker en slumpmässig känsla.

Bygg runt kontaktpunkter

hur man dekorerar eklektisk stil

Medan eklektisk inredningsdesign borde vara det perfekta äktenskapet mellan olika element som förts harmoniskt samman genom en noggrant sammansatt blandning, är det viktigt att använda accentväggar, stora konstverk och arkitektoniska element som kontaktpunkter för att hålla designriktningen tätt fokuserad.

Bilder via Pinterest