Entrétak

vacker himmelssäng

Vill du skapa en fantasioas i ditt sovrum eller ditt barns rum? Tänk på en romantisk men ändå modern himmelsäng som det ultimata i stiliserade alternativ som är fördelaktiga att starta. Från att lägga till integritet till att blockera ljus till att avvisa irriterande insekter, det finns mycket att tänka på när man överväger glädjen i en praktik och skönhet i en himmelssäng.

Oavsett om du tänker dig en juveltonad rikedomsbädd direkt från Marockos exotiska klimat, fantiserar du om romantiken i mörkt trä och ekologiska sängkläder, eller din fantasi tar dig till ett palatsligt franskinspirerat sovrum med fönster från golv till tak och svepande baldakiner, låt din vision springa vild med dessa 10 inspirerande himmelssängar som är säker på att glädja.

Upphängd ram

upphängd samtida himmelssäng

Om du tänker på en himmelssäng men inte vill ha de stränga linjerna i en traditionell himmelssäng, tänk på att installera en DIY-takram mot ditt tak, ungefär samma storlek som din säng. Dessa är mer diskreta än en traditionell himmelssäng och om du tycker att de imponerande linjerna med himmelsängar är distraherande kommer det att bli ett lätt att flytta alternativ.

Återigen fungerar de för alla sängar och om du vill att den ska smälta in i taket, välj en ljus färgad minimal ram så att den blir obemärkt. Denna moderna himmelssäng är perfekt för att ge ditt sovrum en lyxig avslappnad känsla utan att vara överdriven. Kombinera det med vita sängkläder, ljusa väggar och naturmaterial för en fräsch och modern känsla.

Fairytale Canopy

elegant modern himmelsäng

Fairytale himmelsängar är drömmar och oavsett om du har velat ha något sedan du var barn, eller om du har ditt eget barn som drömmer om ett just nu, springa vild med den entydiga skönheten i en himmelssäng. Välj en bäddram i fransk stil och få tillbehör med lyxiga gardiner i sammet.

Ett lyxigt tyg med ett känsligt men ändå överdådigt mönster är perfekt för en lyxig himmelssäng som denna; matcha mönstret och färgen med resten av rummet för en elegant skiktad sovrumsdesign. Tänk på strålande ljuskronor, vita möbler i fransk stil, plyschkuddar utspridda över sängen och överdådiga sängkläder i kombination med mjuk belysning och tysta färger.

Gyllene rikedom

modern baldakin i guld

Ren rikedom; det är vad en säng som denna omedelbart framkallar. En himmelssäng utan gardiner kan fortfarande vara dekadent och inbjudande, samtidigt som den är modern och minimal samtidigt. Sängramens guldfärg ger ditt rum en lyxig touch, medan dess öppna baldakin hindrar designen från att kännas tung.

Koppla ihop bäddsoffor som detta med dämpade neutrala delar för ett tidlöst könsneutralt utseende. Välj guldtillbehör för att binda ihop rummet och en texturerad matta för en touch av det oväntade. Detta kan bara lura dig att känna att du somnar i ett 5-stjärnigt lyxhotellrum med en gyllene öppen himmelssäng vid det.

Petite Suspended Canopy Bed

petite upphängd himmelsäng

Om en himmelssäng inte ingår i din budget, eller om ditt rum är lite mindre och en hel himmelssäng kanske är lite imponerande, kan en liten takhimling som hänger i taket bara göra tricket. Använd genomskinligt gasigt material för att drapera från baldakinen, över din säng och till golvet för att skapa en drömlik upplevelse när du kopplar av i sängen.

Det fantastiska med denna idé är att den fungerar i alla rum och i alla storlekar, oavsett om det är en barnsäng eller en vuxen king size-säng. Detta är också perfekt eftersom det är ett billigt och omedelbart sätt att få alla sängar att känna sig kungliga.

Traditionellt mörkt trä

modern baldakin i trä

En klassisk himmelssäng som denna kommer att ge en känsla av studerad elegans i alla sovrum och det finns något med mörkt trä som sätter en romantisk ton. Canopy sängar som detta kan antingen lämnas precis som de är eller kompenseras med några plysch gardiner.

Om du väljer att ha gardiner, kan du engagera dig i den romantiska känslan av en baldakin i trä och gå efter skarpt kontrasterande vita, grädde eller sminkfärgade gardiner. Se till att dina gardiner är av god kvalitet med massor av material som spillts på golvet runt sängstolparna för extra drama.

Crown Canopy

moderna barns baldakin

Den här söta idén är den perfekta himmelsängen för både flickor och vuxna. Det tar knappast upp något luftutrymme (när du fäster det på väggen bakom sängen) vilket gör det perfekt för ett litet rum. Denna idé är perfekt för små flickor, där du inte vill ha miles av material som släpper över golvet.

Du kan poppa upp det ovanför sänggaveln och drapera ett gasigt material över kronhöljet, runt sänggaveln och bakom sängen där det är säkert undangömt. Denna gest skapar en stor effekt, men utan krångel med stora sängramar och massor av material; det är också bra om du också har en budget.

Gotiskt smidesjärn

baldakin i järn

Canopy sängar som detta är rent drama; bli full 16th århundrade med en gotisk inspirerad smidesjärns himmelssäng. Koppla ihop med mörka, lyxiga sängkläder för extra gotiskt drama, eller överväga optiska vita sängkläder för något lättare.

Gå efter humörlig belysning för att bära hela utseendet och få tillbehör med en imponerande ljuskrona, en djupfärgad matta och massor av metallföremål.

Modernt och minimalt

minimal modern himmelsäng

Du behöver inte ha en stoppad himmelssäng för att känna att du bor i lyx – en enkel modern himmelsäng kan bara göra tricket. En vinklad, minimalistisk sängram i grått ser bra ut mot en upptagen mönstrad tapet eller mot en vanlig vit vägg. Välj vita sängkläder och få tillbehör med djärva och färgglada möbler och mjuka möbler eller ett lekfullt och roligt utseende.

Om du är mer minimalistisk, vad sägs om allt vitt, överallt? Vita golv, vita väggar, vita sängkläder och vita möbler. En svepande baldakin kommer att bryta upp rummet och dra nytta av enkelheten i en minimalistisk design.

Exotiska marockanska

himmelssängstilar

Djupa juveltoner är allt i ett marockanskt inspirerat rum, från en lyxig himmelssäng till mattorna till lampskärmarna. Färgerna är påkostade och inspirationen exotisk; tänk lila, guld, turkos, djupblå och rosa, och ditt rum fylls med geometriskt mönster.

Kollisionsmönster och färger och ber inte om ursäkt för den ojämna matchningen och den bärande dekadensen som gör att det här ser ut som ingen annan. Kantar och tofsar och pärlor pryder huvudgavlar och kuddar för extra lyx. Våra designexperter föreslår också att man tar in vintage- och antikvitetsfynd och konstigheter för att verkligen prägla utseendet.

Plysch och sofistikerad

övergångsstil silkesbädd

Föreställ dig en baldakin i trä, överflödig med slöa himmelsänggardiner som svävar runt sängstolparna och dreglar till en pool på golvet bredvid sängen. Tänk mörker och djup och lyxiga men ändå lugnande färger.

Bilder via Pinterest