Ergonomi Kontorsstolar Idéer

Ordbordsdefinitionen av ergonomi eller mänskliga faktorer är tillämpningen av vetenskaplig information som rör människor till utformningen av objekt, system och miljöer för mänskligt bruk. När en tillverkare tillämpar denna metod tar det hänsyn till många faktorer som kan påverka konsumenten. De använder teori, data och principer för att utforma en stol som begränsar alla onaturliga rörelser som orsakar trötthet och smärta. Vilka saker anser ergonomiskt utformade arbetsstolar?

Några av de faktorer som hjälper till i designprocessen är typen av trötthet som kommer att inträffa, hur snabbt en person måste röra sig för snabba rörelser och minneskraven. Fysiska faktorer är styrka, storlek och hastighet. Ergonomi kan undersöka specifika arbetsmiljöer och stoltyper som en kontorsstol eller verkställande ordförande och till och med stolar. Många saker i en personlig arbetsmiljö kan påverka komfort och produktivitet. Den tid som krävs för en uppgift, riskkraven och de fysiska kraven kan förbättras genom rätt positionering.

Ergonomi är mer än bara kontorsstolar. Det finns en hel bransch som ägnas åt rätt kontor ergonomi. Efter att ha arbetat i ergonomiindustrin i några år, upptäckte jag att jag ofta frågades: "Vilka typer av produkter är ergonomiska?"

På kontorsmiljön kan du köpa ergonomiska avföringar för läkare eller fabriksarbetare, knästolar för dem som arbetar på datorer, Swopper-modeller för att stärka musklerna som främjar god hållning.

Men hur vet jag vilka som är ergonomiska och vilka inte? Den här delen är lätt. Eftersom utvecklingen av alla ergonomiska stolar kräver mycket forskning och design och ofta involverar fler delar tenderar kostnaderna att bli något högre. Många stängs av av detta, men det är som att köpa en billig madrass. Ja, en madrass på 500 dollar är lika lätt att ta av som en madrass på 1000 $, men ryggen kommer att betala de extra $ 500 i smärta när du köper den billiga madrassen.

Ergonomi är en så växande marknad att de flesta ergonomiska stolar bara är en bråkdel mer än andra som inte ingår i Ergo. Det viktigaste sättet att avgöra om en produkt är ergonomisk är om den säger det. Företag som har energibesparande teknik främjar den. Ergonomiska produkter säger högt och stolt över att de är ergonomiska. Om en produkt inte öppet annonserar sin ergonomi, har den antingen inte utformats för ergonomi, eller så är den en billig knockoff.

Det finns också många andra ergonomiska produkter som är utformade för att begränsa felaktiga rörelser. Nu har de flesta av er sett dessa besvärliga tangentbord och undrar varför de delar nycklarna i två sektioner. Anledningen till denna förändring är ergonomi. Genom att ändra vinkeln där tangenterna placeras kan dina armar och handleder använda en mer naturlig vinkel. Nästa gång du skriver på ett traditionellt tangentbord kommer du att märka att du måste böja handlederna för att få en bra vinkel.

Förutom alla fördelar med hälsa och välstånd för de nya ergonomiska produkterna är de vanligtvis mycket roliga. Ofta ändrar de hur du traditionellt utför en uppgift. Att lära sig ett nytt sätt kan vara utmanande, men det är kul. Anställda kan skratta om din kamp, ​​men lita på mig efter några dagar av din nya stol eller tangentbord. En efter en kommer de att fråga var du köpte den, och på nolltid är hela kontoret ergonomiskt.

De flesta ergonomiska stolar ser annorlunda ut på ett sätt och detta är också ett blickfång. Efter allt du har återupptäckt i svalhet och komfort kan du ta en trevlig promenad efter jobbet, för nu har du faktiskt energin.