Ergonomiska kontorsmöbler

Om en god tredjedel av din dag tillbringas vid skrivbordet, kommer du förmodligen att behöva resa dig upp och flytta ofta. Om din stol är särskilt obekväm och hård på ryggen kan du verkligen inte hållas ansvarig för en extra paus eller två för att upprätthålla blodcirkulationen. Åtta timmar om dagen framför en dator eller bara vid ett skrivbord med pappersarbete räcker för att förstöra ditt inlägg och orsaka mer smärta än du behöver. Om du har möjlighet, välj möbler som är funktionella och ergonomiska. Bekväma arbetsmöbler håller dig inte bara frisk på jobbet utan ökar också produktiviteten.

När du har bestämt dig för en ny stol, skrivbord eller andra möbler på ditt kontor måste du bestämma vilka modeller som passar dig. Stolen, som du sitter på i cirka åtta timmar, måste stödja ryggen och sitta ben och förhindra att du böjer dig över ditt arbete. Vissa butiker säljer en ovanlig typ av rygglös stol, med knäna vilande på en kudde medan du arbetar. Huruvida denna typ av stol är rätt för dig kan bara bestämmas av dig och du kanske vill testa en sådan stol innan du bestämmer dig för att köpa den. Annars kan du köpa ergonomiska stolar över Internet eller via kontorsmöbelbutiker. Nätstöd, höga armstöd och justerbar höjd är bara tre funktioner du kan hitta.

Andra ergonomiska aspekter som måste beaktas:

  • Förhöjda plattformar för datorskärmar. Om dina bildskärmar är inställda på ett lågt skrivbord ser du ständigt ner för att se ditt arbete. I sin tur tenderar du att krullas upp och så småningom få ryggsmärta.
  • Armbandsunderlägg eller ergonomiska tangentbord. Om du deltog i en skrivklass i gymnasiet har du antagligen hört gång på gång att du inte borde ha armarna på skrivbordet medan du skriver. Naturligtvis gör många av oss fortfarande, och det kan leda till mild smärta. Specialtangentbord eller upphöjda säten kan hjälpa dig att arbeta mer ergonomiskt.

Några förändringar av hur du sitter på jobbet kan vara fördelaktiga för din prestanda. Ergonomiska möbler som kan förbättra din hållning och öka din produktivitet är en värdefull investering. Om du kan prata med en handledare om att byta möbler på ditt kontor kan du ge honom möjlighet att se förbättringar.