Ergonomiska kontorsstolar

Ryggsmärta och karpaltunnelsyndrom är bland de vanligaste arbetsrelaterade skadorna som kostar företag pengar varje år. Dessa skador orsakas ofta av normala uppgifter på jobbet, t.ex. När du sitter på en kontorsstol, upprepade rörelser eller tunga lyft. Om ergonomiska kontorsstolprinciper tillämpas på arbetsplatsen kan dessa problem förebyggas.

Ergonomi på kontoret eller som enkelt sagt arbetsplatsstudien hos den anställda kan hjälpa till att hitta en lösning på dessa förebyggbara skador. Att köpa bra kontorsstolar och ergonomiska möbler kan hjälpa till att förhindra upprepade stressskador, ryggskador och upprätthålla en sund rygg på kontoret. När du startar ett nytt ergonomiskt program på kontoret är målet att anpassa arbetsplatsen till en specifik användare och deras specifika uppgifter.

Hur de enskilda arbetsstationerna är placerade beror på beskrivningen av jobbet, de uppgifter som krävs och den fysiska sammansättningen av den som utför jobbet. Människor har vanligtvis en lång ryggsmärta eller ryggskada, och det tar vanligtvis lite tid för samma person att inse hur illa skadan är att korrigera den.

En skada som inte medförde en verklig olycka där smärtan beror på yrkesaktivitet och uppgifternas krav är svåra att korrigera i tid. Dålig kroppsmekanik (t.ex. fastna på en kontorsstol), långvarig aktivitet utan rörelse, upprepade rörelser under lång tid och trötthet är de viktigaste faktorerna som bidrar till dessa skador. Dessa skador kan uppstå om du sitter på en kontorsstol eller använder skrivbordet och datortangentbordet i fel höjd för att säkerställa olämpligt blodflöde. Alla dessa saker kan lätt undvikas genom att placera kontorsstolen och skrivbordet till användaren och få rätt hållning i stolen.

Ett oavsiktligt intrång inträffar vanligtvis när en händelse som en person inte förväntade utlöser en skada på grund av denna oväntade händelse. Detta är inte längre fallet för de flesta skador på kontors- och anställdesersättning. Allt fler av dessa anmälda skador på kontoret beror inte på en olycka, utan på de konsekvenser som uppstår för kroppen när man sitter vid skrivbordet under de långa timmar som de flesta jobb kräver idag. Med god ergonomi och lite övning kan dessa skador undvikas och det är känt att produktiviteten ökar när människor känner sig mer bekväm och arbetet görs med bättre fysisk hälsa.