Få ditt hem att se dyrare ut

hur du får ditt hem att se dyrare ut

Precis som med allt i vardagen strävar de flesta av oss att inte bara få vårt hem att känna sig väl inredda utan också lyxigare och dyrare också. Men hur får du utseendet rätt utan att behöva ta en andra inteckning?

För att hjälpa dig att få ditt hem att se dyrare ut utan att gå sönder banken bad vi Décor Aid inredningsarkitekter om deras väsentliga tips som hjälper dig att elegant höja ditt hem för extra effekt.

Börja med ett rums stiftelse

få ditt hem att se dyrare golv ut

Innan du funderar på att uppdatera möbler och placering för ett dyrare utseende, börja med grunden till ett rum – dess golv.

Från att polera ditt befintliga golv till att ta in nya mattor, det är bäst att börja från grunden när du överväger en rumsuppdatering, eftersom den fungerar som utgångspunkt för allt du tänker dig att rummet ska vara.

Uppdatera dina väggar

få ditt hem att se dyrare väggbehandlingar ut

Medan det inte finns något fel med en klassisk vit vägg, kan en färgstark accentvägg, ny färg och livliga väggbeläggningar få alla rum att känna sig bättre bedömda, mer expansiva och dyra.

Nyckeln här är att gå till det oväntade för att verkligen göra ett unikt uttalande. Från en chockerande nyans till en humoristisk grafisk tapet, ta en djärvare touch för att lyfta ditt utrymme med självförtroende.

Lägg till nya listor och arkitektoniska detaljer

få ditt hem att se dyrare lister ut

När vi överväger att uppgradera något så enkelt som en hall eller trapphus kan färsk gjutning göra stor skillnad och våra renoveringsexperter var snabba med att påpeka att trapphuset som visas här gjorde det med fantastisk framgång.

Genom att lägga till lättmonterad mattpanel ser trapphuset mer lyxigt, dyrt och anpassat ut. Följ efter och tänk på små områden där du kan skapa samma minnesvärda effekt. Och för ett riktigt unikt tag kan målning av gjutning och trimning i mörkare färger som en högblank svart få ett rum att känna sig väl sammansatt och dyrare med små investeringar från din sida.

Leta efter arvstycken

få ditt hem att se dyrare arvsantikviteter ut

Bara för att du vill få ditt hem att se ut och känna sig dyrare betyder det inte att du måste spendera en förmögenhet på att göra det.

Istället kan du få resursfulla och leta efter lokala begagnade butiker, fastighetsförsäljning och onlinemarknader för välgjorda arvstycken som inte går sönder eftersom de helt enkelt inte gör möbler så noggrant utformade längre. Förutom att ditt hem känns dyrare, kommer de också att ge det en unik, unik känsla.

Ta med metall

få ditt hem att se dyrare metalliska ut

Det är förstås självklart att högglansande metallics är ett säkert sätt att få ditt hem att se dyrare ut direkt. Dessutom parar metallics sig bra med alla designstilar, från minimal till maximal, och de hjälper till att göra rum verkar större och ljusare att starta.

Lägg till textur

gör ditt hem ser dyrare ut

Oavsett hur minimal inredningen och andan i ditt hem kan vara, bör du lägga till textur som ett väsentligt element från rum till rum för en förhöjd känsla.

Med detta sagt kommer små doser textur att fungera bra via kuddar, kast och trim för en omedelbar uppgradering av rummet.

Investera i kvalitetskonst

få ditt hem att se dyrare ut

Genom att skapa distinkta kontaktpunkter som fördubblas när konversationer börjar genom konst och skulpturella element, kommer du omedelbart att lyfta upp lyxfaktorn i ditt hem samtidigt som du får det att se välbedömt och komplett ut.

Ditch DIY snygga bitar och inspirerande citat för konstverk som är mer vuxna och betydande.

Se till att dina gardiner når golvet

få ditt hem att se dyrare gardiner ut

Ju mer expansiva de är, desto mer lyxig kommer de att lämna i ett rum när det gäller fönsterbehandlingar. För att få utseendet rätt, se till att dina gardiner samlas längs golvet för att få en slö, avslappnad look som får dina tak att se högre ut.

Och om du arbetar med persienner som du inte har råd att byta ut eller om de medföljde din hyra, kan en enkel och prisvärd gardinpanel eller två som täcker dem göra hela skillnaden.

Layer Your Lighting

få ditt hem att se dyrare lagerbelysning ut

Våra inredningsarkitekter noterar ofta att när de går igenom en kunds hem innan de startar ett projekt, är belysningsplanerna antingen helt försummade eller helt överblickade.

Bli inte offer för ett kallt enda taklampa i något rum. Lägg istället till djup och en lyxig känsla av komfort med skiktad belysning från olika källor placerade i olika områden och i olika höjder. I allmänhet, när du tar det extra steget för att ompröva vad du redan har och hur du kan göra det bättre, är du på väg att återskapa ditt hem med en lyxig snurr.

Bilder via Pinterest