Fallresor från New York City

Woodstock i New York

Så mycket som vi älskar New York City är det inte den största platsen i världen att se bladen byta färg när hösten rullar runt. Om du vill föryngra dig själv med lite natur före den hektiska semestern kan du överväga att komma bort från staden för en helg. Mellan Metro North, Amtrak och Long Island Railroad finns det många alternativ för att få en paus från det stora äpplet, även om du inte har en bil.

Hudson, New York

hudson new york warren street

Hela Hudson Valley är vacker denna tid på året, och staden Hudson är en fantastisk startpunkt för att utforska denna del av New York. Hudson ligger en två timmars tågresa norr om Manhattan och är full av gallerier, restauranger och barer som är i nivå med vad du hittar i New York City. Om du letar efter en flykt från stadslivet utan att offra hemmets bekvämligheter, är Hudson en bra idé.

Bild via kompass och garn.

Rhinebeck, New York

Rhinebeck New York Village Upstate

En pittoresk by som är lite mindre än Hudson, Rhinebeck, är ett annat underbart alternativ på östra sidan av Hudsonfloden. Tillgänglig via Amtrak, Rhinebeck ligger bara en och en halv timme norr om det stora äpplet och är en riktig tillflyktsort från stadslivet.

Bild via Park Slope Reader.

Beacon, New York

dia: beacon beacon upstate new york

Förutom en mängd underbara butiker och restauranger är staden Beacon hem för Dia: Baacon, ett av New Yorks statliga konstmuseer utanför Manhattan. Konstälskare kan komma dit via Metro North, och eftersom det bara är en timme från Grand Central Station, ger Beacon en fantastisk dagsutflykt eller en avkopplande weekendresa.

Bild via Nils Timm.

Hamptons

East Hampton Long Island New York

Om du saknade att åka till Hampton under sommarmånaderna, överväg att ta dig österut för en höstresa. Det kan vara för kallt att gå i vattnet, men stränderna kommer att vara nästan tomma och perfekta för någon nödvändig ensamhet.

Bild via Expedia.

Montauk

montauk long island new york

Den yngre kusinen till Hamptons, Montauk, ligger på den östra spetsen av Long Island, som kan kännas som världskanten för vissa New York-bor. Men låt dig inte lura, det finns gott om alternativ för shopping, restauranger och vandring i och runt denna strandresa.

Bild via Flickr.

Cranwell Resort, Spa och Golf Club

cranwell resort spa golfklubb

För en riktigt lyxig weekendresa är Cranwell Resort en välkommen paus från stadslivets buller. Orten ligger tre timmars bilresa från New York City, men är väl värt att vandra för en helg med golfspel och spa-dagar.

Bild via Stash Blog.

Woodstock, New York

woodsotck new york upstate fall tillflyktsort

Även om det mestadels är känt för en musikfestival som delade sin namne, staden Woodstock är en lugn utpost för konstsamhället och ger en avkopplande höstresa. Inbäddat i Catskills Mountain Range, är Woodstock en perfekt startpunkt för vandring och kul i skogen.

Bild via Trover.

North Fork, Long Island

nordgaffel långa vingårdar

Om din perfekta weekendresa innebär vinprovning, särskilt torrare vita viner, gå sedan ut till North Fork, Long Island. Ofta beskrivs som en strandversion av Napa Valley, denna del av Long Island har också en av statens mest spännande matscener.

Bild via Conde Nast Traveler.

Cooperstown, New York

Cooperstown New York bryggerier

De flesta känner till Cooperstown som hemma för Baseball Hall of Fame, men det finns mycket mer i denna pittoreska enklave. Om öl är din dryck du väljer, kommer de fyra bryggerierna i denna lilla stad definitivt att göra dig lugn.

Bild via tittade på.

Saratoga Springs, New York

saratoga Springs New York Racetrack

I staten New York innebär höstsäsongen att förvandla nyplockade äpplen till cider, juice eller pajer. Saratoga Springs är en perfekt startpunkt för det omgivande områdets äppleplockning, hösturer och majs labyrinter. Men om du letar efter lite mer spänning än din typiska hötur, gå över till Saratoga Race-banan och satsa ponnyerna mot denna natursköna fallbakgrund. Giddy up!

Bild via Pinterest.