Familjerum dekorera idéer

Inbyggd TV

Familjerummet är det utrymme där komfort är kung, men det betyder inte att det inte kan vara vackert. Våra designers delade sina tips för att dekorera ett familjerum som är värt att komma hem till.

Bild: Våra nygifta nya hemprojekt.

SOFFAN

När du planerar att spendera mycket tid på ett möbel (slappa, ta sig en tupplur, gosa och titta på filmer) vill du leta efter djupa platser som gör att du kan krypa bekvämt. Även om komforten är nyckeln vill du också leta efter ett stycke som är skräddarsytt och håller sin form så att det inte ser ojämnt ut varje gång du sätter dig ner. Leta efter funktioner som en enda sittdyna eller en tät rygg. När det gäller material, leta efter bekväma, slitstarka tyger – som läder, sammet, ull och linne – i förlåtande nyanser.

STOLARNA

Skapa ett utrymme som bidrar till konversation genom att placera sittplatsen så att den vetter mot soffan. Välj också stolar som är lika bekväma som soffan så att dina gäster vill sitta ner och stanna ett tag. (Och nej, det betyder inte en uppsättning matchande fåtöljer med dryckhållare i armstöden.)

KAFFETABELLEN

Om du väljer ett traditionellt soffbord, välj ett som kan tåla mycket slitage från disk, glasögon och enstaka par slappfötter. Ett bekvämare alternativ är en ottoman, som fungerar som extra sittplatser och ger extra utrymme att sträcka sig upp. Fyll bara på det med en bricka för att hålla saker som snacks, drycker och fjärrkontroller.

GARDINERNA

Gardiner är ett viktigt inslag i familjerum, både ur en dekorativ och funktionell synvinkel. De lägger till en visuell och fysisk värme och de knyter ihop rummet. De hjälper också till att absorbera ljud, så oavsett om du träffar vänner eller engagerar dig i någon seriös binge-tittande, kommer du inte att känna att du fastnar i en alltför hög restaurang.

MATTAN

Ett annat bra sätt att absorbera ljud är med en områdesmatta, vilket också ökar ett rums mysiga faktor. Välj en mjuk, plysch version som känns bra på bara fötter. Så, tänk mer i linje med fårskinn, inte sisal.

BLIXTEN

Ett vardagsrum ska kännas varmt och intimt, så undvik hårda takbelysning. Välj istället mjuk, skiktad belysning från golvlampor, bordslampor och andra dimbara alternativ.

TILLBEHÖR

Det är alltid detaljerna som kompletterar rummet, men det gäller särskilt familjerum. Fyll på soffan och stolarna med mjuka, slitstarka kuddar och kuddar och filtar. Visa några familjebilder i snygga, koordinerande ramar, och om du hänger dem på väggen, placera dem i en serie om tre. Komplettera rummet med böcker och föremål som har speciell betydelse för dig.