Såvida du inte har en förkärlek för helt tonad inredning, med olika färgkombinationer kan du ta med dig det bästa från två världar, eller tre, samtidigt som du enkelt förvandlar ett rum. Faktum är att om du frågar någon inredningsarkitekt, till och med vår egen hos Décor Aid, kommer de att se till att hålla sig till den energigivande effekten av välbedömda färgkombinationer för alla utrymmen.

Som du vet kan färg omedelbart påverka ditt humör och hur du känner dig i ett rum, så att få specifika färgkombinationer rätt kan omedelbart löna sig. Men tänk om du vill ta en risk och gå för en dramatiskt mörkare parning? Eller, vad händer om du letar efter rumsljus och definierar färgscheman men har lite inspirerande ledtrådar?

För att hjälpa dig hitta rätt interiördesignfärgkombinationer för varje rum i ditt hem, utforskar vi oändliga färgkombinationer för tillfället som känns fräscha men ändå tidlösa för lång livslängd.

Svartvitt

svart och vitt inredning färgkombinationer

Visst, svartvita färgkombinationer låter som inget nytt när det gäller klassiska färgkombinationer. Men nyckeln till att hålla den modern här ligger i din inställning.

När det gäller idéer för svart väggfärg tänker våra kunder ofta på vita väggar med svart dekor, men ibland lönar det sig att gå för det oväntade. Istället för att gå den snygga men ändå förutsägbara vägen, gå mot den motsatta effekten och måla dina väggar en rik matt svart som blir lättare att hålla ren. Men om du inte vill måla om väggar just nu kan du ta med färgkombinationen som en grundläggande utgångspunkt när du dekorerar ett rum.

En blandning av neutrala

nyanser av neutrala inredningsfärgkombinationer

När det gäller varaktiga interiörfärgkombinationer kan du aldrig gå fel med frodiga vintageinspirerade neutraler. Blanda ett urval av tonbruna, beige och vita för att skapa en lätt i ögat och avkopplande känsla.

Med det sagt, håll området uppfriskande genom en rad färgglada tillbehör, konst och högglansfunktioner som förgyllda ramar och speglar.

Svart, blått och vitt

Svartblå och vita interiörfärgkombinationer

En av de mer könsneutrala färgkombinationerna att tänka på, svart, blått och vitt tillsammans kommer att ge ett rum en känsla av djup och styrka och passar bra till nästan alla typer av accentfärger.

Var noga med att gå efter en blå nyans med en kraftig ton för att verkligen få utrymmet att leva.

Turkos och rosa

turkos och rosa färgkombinationer för inredning

Eftersom det är en mer subtil och off-färg att dekorera med, kommer en dämpad turkos att passa bra med nästan vilken färg som helst, från vitt till överseende svart. Men det ser ännu mer livskraftigt ut när det är ihop med en lugnande godispastellskugga – bara en åt det.

För att hålla stämningen i ett utrymme lugnande, para ihop en vattnig turkos nyans med en mjuk, eterisk rosa så att de två inte tävlar med varandra.

Grönt och guld

färgkombinationer av grön och guldinredning

En av de mer klassiska färgkombinationerna som nyligen fångar vårt öga igen, den tidlösa överklagandet av grönt och guld är en riktning som du aldrig kan gå fel med. Men som sagt, gör att parningen känns modern genom att bara ta in mattguldfinish för en mer avslappnad strategi.

Chartreuse och grå

chatreuse och grå interiörfärgkombinationer

Alla vet att grå, en av de djupaste neutralerna av alla, passar bra med nästan vilken färg som helst. Men för ett unikt grepp om grå färgkombinationer för ditt hem, är en kunglig vintageinspirerad chartreuse och grå parning säker på att öka elegansfaktorn.

Och eftersom du inte ser kartan i många hem, kommer den här färgkombinationen att ge dig en unik men ändå tidlös överklagande.

En djärv blått och vitt

färgkombinationer av blå och vit inredning

När människor tänker på blå och svarta färgkombinationer tänker de omedelbart på marinblå och optisk vit. Istället för den mer traditionella vägen, överväga att gå efter en djärvare och mer mättad blått för att verkligen göra det vita paret att sticka ut.

Genom att göra det kommer du omedelbart att få ett rum att se större ut, ljusare, mer unikt och stämningsförbättrande.

Svart och röd

svart och rött inredning färgkombinationer

Kanske det mest humörsamma och riskabla av alla våra bästa färgkombinationer att tänka på, det kan inte förnekas att den omedelbara inverkan av röda lackerade väggar i kombination med högblank svart kant kommer att ge alla rum.

Och även om det är en viktig färgkombination att ta in, föreslår våra inredningsarkitekter att du använder den i mindre rum för att undvika en grov, tunghänt känsla. Med det sagt kommer det att vara den perfekta färgkombinationen när du vill lyfta ett gästpulverrum med en känsla av vardagens elegans eller en entré för nödvändig glamour.

Bilder via Pinterest