smarta matchande möbelplaceringsidéer

Oavsett om du dekorerar med hand me downs, flyttar in med en partner eller rumskompis eller vill ta in dynamisk övergångsinredning i ditt hem, det finns en konst till oöverensstämmande möbelplacering att bemästra.

Men hur får du fel matchning av möbler rätt och med lätthet? I slutändan har vi alla utmanats av att dekorera med olika inslag, så vi vände oss till Décor Aid inredningsarkitekter för att hämta vishet från dem för att hjälpa dig att matcha möbler för att skapa en oförglömlig rik blandning av inredning och tillbehör.

Förstå glädjen i övergången

felaktig möbelplacering

När det gäller ojämn möbelplacering, anamma en berusande övergångsmix från början. Men vad går exakt in i övergångsdesign? I lekmanns termer är övergångsdesign helt enkelt en blandning av olika stilar kombinerat för ett rikt, skiktat utseende som ger dig mer frihet.

Även om din nya blandning av inredning kan verka utmanande från början, är nyckeln till att spika övergångsstil att skapa en gemensam grund som knyter ihop allt med element som väcker din anda och livsstil.

För att få utseendet komplett, skapa en välbedömd blandning av samtida, moderna och vintage möbler och tillbehör med detaljer som tillsammans lyfter fram konsten att lysa kombinationer. Som sagt, med övergångsdesign är friheten det tillåter säkert att ditt hem känns unikt och det finns verkligen inget fel eller rätt sätt att få det rätt. Följ bara din instinkt och lita på vad du tycker fungerar bra.

Håll paletten så neutral som möjligt

felaktig möbelplaceringsguide

När det gäller möbelplacering som har en rejäl blandning av element och designstilar, börja med en kärnneutral färgpalett för att hålla utseendet lätt och krångligt. Och var noga med att hålla fast vid högst fyra färger och tre mönster för att undvika att bli tunghänt med en visuellt bullrig blandning.

Bli kreativ med Statement Makers

uttalande som gör att möbler placeras felaktigt

Hitta en ny plats för konversationsuttalande så att du kan lyfta fram deras unika skönhet och charm. Från en speglad sockel till ett snyggt konsolbord, betrakta de unika bitarna som konst som förtjänar att presenteras.

Uppdatera inredning och prickar

lära sig felaktiga möbelplaceringar

Låt det avstycket kännas desto mer överensstämmande med resten av din inredning genom att para ihop det med bitar som antingen har en vanlig tråd eller samma skala för att hålla ögat i rörelse och fritt från förvirring.

Omfamna det felaktiga

hur man matchar möbelplacering

Nyckeln med att gå övergång är att hålla material, ytbehandlingar och mönster i åtanke för att hålla allt konsekvent. Bara för att en möbel eller ett tillbehör inte helt matchar omgivningen betyder det inte att den ska behandlas som en ögonsår.

Titta istället på det som en extra finish som kommer att utmärka sig i alla rum i ditt hem. För varje rum, försök att ta med minst tre till fyra av samma material, ytbehandlingar och mönster för behovskonsistens.

Återuppfinna sentimentala bitar

matsalen felaktiga möbler placering idéer

Ge omhuldade arvslistfavoriter nytt sammanhang med smart realiserade, oöverensstämmande möbelplaceringar som kommer att belysa deras värde för dig. Från din mormors täcke till en sällsynt antik som har överlämnats genom generationer, gör det till ditt genom att ge det ett nytt hem i ditt liv med en twist som gör det speciellt för dig medan du har det.

Om det inte fungerar – Slipcover It

soffa felaktiga möbler placering idéer

När det gäller återuppfyllning av mjuka möbler kan det vara en kostsam investering att hantera, så gå till en mer prisvärd väg med din fria sökning genom att helt enkelt täcka över den i en tillverkning som känns rätt för dig, för en shabby chic anteckning i ditt hem.

Ta med nya lagringsidéer

sovrumsmatchade idéer om möbelplacering

Även om det vore omöjligt att resa med arvstammar i dag och ålder, använd en hand-down-bagage för att noggrant lagra föremål som du inte använder dagligen för att framkalla en vandringslust. Som oftare har inte arbetet med en ojämn möbelplacering också fördelen med att det behövs praktiskt.

Bilder via Pinterest