Feng Shui matsal

Möbeldesigners lägger stor vikt vid att möbler inte bara är praktiska utan också bekväma och vackra. Nya material säkerställer också att möblerna ser moderna ut. Mycket populära är unika handgjorda möbler. Och lika viktigt som det är att ha unika möbler att ordna, vilket kan ha stor inverkan på levnadsstandarden, arbetsstandarden och vårt humör.

Hjälpsam kan vara Feng Shui, ett av elementen i forntida kinesiska natur- och konstnärsfilosofi.

Den fokuserar på energi som kallas chi. Kineser tror att denna makt också tar hänsyn till vår personliga energi. För en känsla av välbefinnande måste Chi stimuleras att flyta fritt.

Numera är Feng Shui allmänt känd och används som en metod för att placera och ordna utrymmen för att uppnå harmoni. Det finns flera tips om hur man kan få rum på kontoret och hemma (till exempel att placera sängar eller matbord på rätt plats). Några saker att tänka på när du utformar din matsal:

Det måste finnas speciella vägar för Chi att flyta fritt. Chi gillar till exempel släta, rundade ytor. Rundade kanter, mjuka hörn. Speglar och glasytor är också användbara eftersom de avger energi till andra delar av huset. Om du följer detta råd och till exempel använder tabeller är det bättre att använda ovala glasbord, runda glasbord och runda soffbord som rektangulära. Trä är också bra.

När du organiserar matsalen, se till att stolarna inte begränsar dörrarna. Det bör finnas gott om utrymme för gäster att gå runt vid matbord utan att behöva gå runt andra möbler eller dekorationer som också kan finnas i rummet, till exempel stolar. Som soffbord, konsolbord, stolar, vaser och soffbord. Det bör finnas ett jämnt antal stolar, och kom ihåg att placera en kär gäst tvärsöver dörren.

Det finns även råd om möbler färger. Ett stort misstag är att ha en röd sektionssoffa, eftersom röd är en eldfärg. Det är en mycket stark färg för Feng Shui och leder till starkt arbetstryck och problem på detta område.

Vissa kritiserar Feng Shui, men för vissa ger det gott humör och god aptit när de äter i matsalen.