Fet designelement för hemuttalanden

Inredningsdesignelement

En av nycklarna till en framgångsrik och strömlinjeformad inredning är att välja och visa upp unika designelement i varje rum. Detta kan uppnås på ett antal sätt: ett färgstänk, en slående möbel eller helt enkelt ett smart arrangemang av rummets komponenter. Smarta inredare använder ofta välplacerad konst som en kontrast till ett rums möbler och väggfärg.

Dessutom kan placering av möbler, konstverk och hittade föremål göra ett lika stort uttalande som själva objektet. Inredningsarkitekter kan visuellt styra ögat runt rummet med ett tankeväckande arrangemang av stolar, bord, lampor och andra designelement. Inredningsarkitekter förstår också hur man visar upp fantastiska fynd samtidigt som man skapar en mittpunkt för ditt rum under processen. Ta ledtrådar från professionella inredningsarkitekter och gör ett djärvt uttalande på egen hand med dessa inredningstips:

– Var modig, men gå inte överbord. Välj en eller två uttalande som en accentvägg och möbler med ljust mönster.

– Om rummet du dekorerar får mycket naturligt ljus kommer ett mörkare färgschema att komplettera rummet. Om utrymmet inte får mycket ljus, använd ljusare, mer mättade färgtoner.

– Sätt djärva tillbehör eller väggkonst i rampljuset genom att hålla allt annat i rummet vitt och svart med bara en träff i en accentfärg. Använd en djärv, färgad tapet för att markera små områden i ett rum, till exempel en frukostkrok, ett köksskafferi eller hyllor i skåpen. För att få ett riktigt djärvt uttalande, försök måla en accentvägg svart. Detta ger en dramatisk, vacker bakgrund för en färgstark målning eller konstverk och skapar en intressant visuell kontrast.

Om du arbetar med en inredningsarkitekt för att dekorera ditt hem eller ditt arbetsutrymme, överväg också dessa tips för hemdesign:

– Var öppen för att prova nya saker. Din designer kan ge dig ett färgprov eller en möbel som du normalt inte skulle tänka på. I sammanhanget kan dock något som verkar ovanligt ge vackra resultat.

– Låt dig bli förvånad. En hel del förtroende är nödvändigt när du arbetar med din inredningsarkitekt.

– Omfatta mångsidighet. Att ändra färgschema och designelement från rum till rum, samtidigt som en dekorativ sammanhållning som helhet bibehålls, är en inredningsdesigners specialitet. Ha så kul.

– Att dekorera ditt utrymme borde inte vara en stressig och svår uppgift. Anslut till en designer som gör upplevelsen rolig och rolig. Inredningsarkitekter är experter på att visa upp rätt element i ditt utrymme för att göra den typ av uttalande som du letar efter. Kontakta Decor Aid om du planerar att anställa en inredningsarkitekt. Våra vänliga, prisvärda designers är redo och ivriga att hjälpa dig att göra dina designdrömmar till verklighet.