Fire Pit Idéer

utomhus eldstensidéer

Häftiga sommarkvällar, spendera tid med dina vänner, god mat och gott vin, vad kan vara bättre? Tänk dig allt detta, tillsammans med en eldstad för att hjälpa dig att göra det bästa av naturen de kallare sommarkvällarna. Eldgropsidéer ger dig inte bara den extra värmen som du och dina gäster behöver, men de skapar också mer ljus att se med när du byter berättelser med dina vänner och kvällen fortsätter, samt lägger till en fantastisk kontaktpunkt för din trädgård samtidigt som du skapar ett konversationsområde där du kan centralisera underhållande för en mysig känsla.

För att få dig inspirerad och på väg, överväga dessa fantastiska eldstadsidéer som den ultimata inspirationskällan som behövs för att skapa dina eldrömmar utomhus. Från snygg abstrakt styling till bärbara alternativ, här är de bästa alternativen för att belysa ditt utomhusutrymme som hämtats från Décor Aid-renoveringsexperter för att hjälpa dig att behärska eldgropsidéer som du kommer att njuta av i många år framöver.

Koppargrop

koppar eldgrop idéer

Om du letar efter eldstensidéer som är polerade och skryter med lyxiga material, ger metallbrunnar av koppar oändliga eleganta alternativ. Koppar är en sådan värdefull och tidlös metall och en koppar utomhus eldstaden är säker på att ge en fantastisk mittpunkt eller kontaktpunkt i din bakgård.

Metallens signaturfärg vid sidan av det varma ljuset som lyser upp din trädgård från elden ger en ganska elegant visuell riktning att överväga att gå in. Använd ett svart smidesjärnsställ för att kontrastera mot de mjuka tonerna i din koppareld och välj en hamrad koppar eldstaden om du vill lägga till en härlig konsistens i ditt utomhusutrymme. Dessutom åldras koppar bra när den bränns och är lätt att ta hand om och tillräckligt stark för att hantera olika väderförhållanden utomhus.

DIY Brick Fire Pit

DIY sten eld grop idéer

Om du letar efter billiga eldstensidéer som är lätta att bygga i din bakgård på egen hand, ger en DIY tegel eldstaden ett mycket billigare men elegant alternativ. Du kan skapa en bra eldstad från tegelstenar i din trädgård på egen hand som knappast kommer att kosta dig en sak, plus att du får den extra bonusen att hitta både stolthet och glädje i något nyttigt som du har skapat allt på din egen. Det finns något tröstande och extra intimt i känslan av en eldstad skapad av varmtonade orange tegelstenar som ekar glödet från en eld.

Fyrkantiga eller rektangulära eldstensidéer är det enklaste att skapa på egen hand, men om du är ute efter något lite mer utmanande för dina eldstensidéer, kommer tegelverk i en cirkel eller till och med abstrakta former att ge ett unikt avtryck i din bakgård .

Cirkulär stengrop

sten eld grop idéer

Att bygga en cirkulär stenhål som mittpunkten på din uteplats är verkligen en avundsvärd utomhusbrandidé att tänka på. Det finns något som tillfredsställer i sig att se ett härdat, kompromisslöst material som sten, formas till en cirkel, eftersom de två verkar placeras mot varandra på ett perfekt harmoniskt sätt.

Om du gillar att skapa saker själv kan du använda stenfärgad i en tegelform för att enkelt leva dina eldgropsidéer. Tänk dig hur stor och minnesvärd det kommer att vara att rosta marshmallows runt en eldstad som denna med nära och kära, eller att umgås bredvid den med vänner tillsammans med ett glas skön sangria.

Djup rostfritt stål eldgrop

stål eldstensidéer

En av de bästa sakerna med rostfritt stål är att det inte suddas och är lätt att rengöra och sköta om – det ser bra ut från första gången till det sista och det är också ett utmärkt alternativ om du letar efter en gasstoppad eld grop. En djup eldstad i rostfritt stål ger en minimalistisk kant till dina eldstadsidéer, som gör att allt ser modernt ut samtidigt som du värmer upp dig samtidigt.

En eldgrop i rostfritt stål skulle också se bra ut i kombination med eleganta grå utemöbler på en lynnig skifferuteplats för den ultimata framåtblickande designen som aldrig kommer att gå ur stil.

DIY utskurna paneler

moderna eldstensidéer

En eldstad med utskärningar längs några av panelerna är ett smart sätt att personaliseraeldstaden samtidigt som du tillåter ordentlig ventilation. Och genom att göra det kommer du att göra din eldstad desto mer unik för ditt hem. Att ha paneler klippta ut längs sidorna av din eldplats gör att du kan skapa en meningsfull funktion i din trädgård som också har ett syfte. Om du är en kreativ person och vill göra det bästa av dina egna eldgropsidéer, kommer en välbedömd DIY-metod att se till att din känns unik.

Grafiska utskurna paneler lämpar sig bäst för en fyrkantig eller rektangulär eldstad där du kan klippa former på sidorna av den och se elden glöda genom den. Blommor, löv och geometriska former ger underbara mönster och de är lättare att skapa än några av de mer invecklade mönster. Med det sagt, för att få utseendet rätt, bör du notera att du måste investera i att anställa en utbildad metallsmed för att skapa utskärningar för dig om du inte vet hur du själv.

Bärbara eldgropsidéer

bärbara eldstensidéer

Om du bara har en liten uteplats att arbeta med som du inte alltid vill känna dig rörig med en eldstad och dess tillbehör, så är ett bärbart alternativ säkert det bästa för din eldplats. De finns i snygga, små storlekar, så att du kan montera dem på alla stora uteplatser – stora eller små, och de är mycket mindre expansiva än en vanlig eldstad.

När du är klar för kvällen kan du packa ihop din bärbara eldstad och förvara den ur vägen tills du är redo att använda den igen. Och om du har en bil kan du till och med resa med den från destination till destination. Dessutom är de överkomliga, lätta och lätta att ta hand om. Vilket förresten ger en bra utgångspunkt för att avgöra om du ska investera i eldgropsidéer som om du ser att du knappt har använt den efter en säsong, kanske är det inte värt investeringen.

Gitter eldstaden

galler för eldgropsidéer

En gallergrop gör det till ett slående grafiskt tillskott till alla trädgårdar eller uteplatser. Den innehåller geometriska former och designar smart eftersom de används för att släppa ut rök effektivt utan arbete från din sida – om du vill göra ett glamoröst uttalande i ditt utomhusområde, så är gitterbrandidéer ett visuellt tilltalande och smart alternativ för ditt hem. Och du kommer snabbt att märka att det sätt som glödet från elden som kommer ut genom en eldstads gitter kastar spännande skuggor på marken som är oöverträffade.

Vi tycker att eldgropsidéer som denna ser bäst ut när de görs i en sexkantig form eller som en inverterad trapetsform eftersom dessa former verkligen lämpar sig för gallerarbete.

Abstrakt DIY stenbrandgrop

abstrakt eldstensidéer

Varför sluta med en vanlig gammal torg eller en cirkel när det gäller dina egna eldgropsidéer? Eftersom du redan har skapat ett hem som är unikt för dig och du har en vackert stiliserad bakgård, varför inte tänka på något lite mer oväntat och göra din eldstad till en fantastisk mittpunkt i din trädgård eller uteplats med en unik känsla ?

En geometrisk design skulle vara ett utmärkt trendalternativ (en sexkant eller femkant skulle vara ett effektivt val), eller något som en bladformad eller tårfallande design ger en unik design. Så länge det leder och hanterar eld är himlen gränsen när det gäller silhuett och material. Nyckeln här är att se till att det är universellt tilltalande om du köper permanenta eldgropsidéer som när det är dags att sälja ditt hem, vill du inte hitta dig själv att ha investerat i ett större köp som är svårt att sälja på länge springa.

Bordsskiva eldgrop

bordsskiva eldstensidéer

Om du inte har tillräckligt med utrymme och du inte har plats för en stor ved eller en eldstad, är en eldstad med bordsskiva en smart, prisvärd lösning. Eldstadsidéer på bordsskivan tar knappast något utrymme och du får samma uppvärmningseffekt med en petite eldstadsbord som du gör med en större, mer traditionell eldstad.

Detta skulle vara ett bra alternativ om du bara har ett litet utrymme att arbeta med, speciellt när det gäller något som ett balkongutrymme. Dessutom är de lätta att rengöra. Var bara säker på att du håller ett öga på det eftersom du vill se till att du inte har några säkerhetsproblem eftersom det kan flyttas så enkelt.

Nu när vi har gått igenom stilarna av eldstensidéer, här är de fyra typerna bakgårdens eldgropar som hjälper dig att ge komfort och atmosfär till en skarp kväll året runt:

1. En vedeldad eldgrop

Skapa en lägereldkänsla i din egen bakgård med en vedeldad eldstad. Vedeldade eldstäder ger värme och romantik av sprakande trä samtidigt som de säkerställer att elden förblir helt säkert. Det finns en mängd vedeldade eldstäder att tänka på beroende på dina behov.

 • Wood Burning Grill:

  En eldstad som också fungerar som en vedeldad grill ger ett utmärkt tillskott i trädgården när du underhåller utomhus under sommaren eftersom det är perfekt för matlagning och grillning. Var bara säker på att det finns en grillgrind installerad ovanför flamsängen.

 • Öppen spis:

  Förbättra din trädgård eller uteplats med en vackert utformad utomhus spis som liknar en inomhus, skorsten och allt, oavsett om det är bärbart eller en inbyggd design.

 • Tegel eller stenbrand:

Dessa ger ett kostnadseffektivt, enkelt gör-det-själv-projekt genom att använda askblock, stenar eller tegelstenar som du enkelt kan hitta i någon lokal hårdvaruaffär.

2. En propandriven eldgrop

Propan gör alltid ett lättare tag när du använder eldstäder eftersom de ger en flytande eld utan att behöva fylla på gel eller högar av trä. Lägg till en i din trädgård som har skapats med konstträ, stenar, stål eller till och med glas.

 • Bärbar propanbrandgrop:

  Bärbara eldstäder gör stora investeringar eftersom de erbjuder värme samtidigt som de skapar en inbjudande atmosfär och den perfekta matlagningsstationen. De kan också enkelt flyttas var som helst i din trädgård om din eldplats inte är stillastående.

 • Kopparskål Fire Pit:

  Ett elegant och mycket slitstarkt material för en trädgård, koppar har en hög smältpunkt och kommer att uthärda utomhuselement i många år framöver. Tänk dock på att de är en kostsam investering.

3. En eldriven eldgrop

Skapa en varm inbjudande känsla utomhus med en geleldad eldstad som brinner vackert utan att ge en doft eller rök. Dessutom kan du också enkelt flytta eldrivna eldrivna gropar var som helst i din trädgård.

 • Gel bränsle loggar:

  Geleldade stockar kan lätt hittas för att fungera med alla eldstadsdesigner. De skapar en autentisk känsla av eld samtidigt som de hjälper dig att undvika fallgropar och städa upp en riktig eld.

 • Eldstäder på bordet:

  En geleldad bordsbrännplats är ett utmärkt alternativ för små trädgårdar och uteplatser där du vill lägga till en innesluten eld. Dessa kan också användas inomhus när de övervakas ordentligt.

4. En naturgaseldning

Om du kan installera en naturgasledning i din trädgård, kommer en naturgaseld att säkerställa att du aldrig får bränsle.

 • En nedsänkt design:

  Inbyggd i uteplatsen eller marken kräver en sjunkna naturgaseldplats försiktighet eftersom lågorna kan vara nära.

 • En fyrkantig, rund eller bordsdesign:

  Skapa ett vackert tillskott till dina designidéer på bakgården med en eldstad i sten, tegel eller koppar.

Bilder via Pinterest