platt kudde karate hacka

Det finns inget som känslan av en helt ny kudde, eller hur? Så fast och fluffigt, bara ber dig att vila huvudet på det. Det finns inte heller något som känslan av en platt kudde som ses bättre dagar. Den är platt, den är klumpig och ofta lite ledsen.

Men oavsett om vi pratar om sängkuddar eller kuddar, är det ganska mycket oundvikligt: ​​Efter en del användning kommer varje kudde att tappa en del av sin oomph. Här är några tips för att återuppliva det.

platt örngott

”Hur platt en kudde är och hur ofta den går platt beror på vilken typ och kvalitet på fyllningen du använder”, säger Sean Juneja, VD för inredningstjänsten Decor Aid. ”Till och med kvalitetsfjäderdun, som är vacker och ger en kudde en fin vikt, måste” fluffas ”efter nästan varje användning.”

Fixen? ”Några bra karatekoteletter”, säger Juneja. (Tänk så på att det är en tillräckligt bra ursäkt för att släppa all uppdämd aggression.)

platt kuddstapel

”Det gör inte heller ont att rotera kuddarna”, säger Juneja. ”Försök att vända dem om du kan, eller forma dem på en annan stol eller soffa än vad du brukar göra. Förändringen i användning hjälper till att hålla kudden från att forma till dina möbler. ”

Att kuddar genom tvätten hjälper till att bli av med smuts och allergener. (Se bara till att allt är sytt tätt och kör tvättmaskinen på en känslig cykel för att undvika snafus.) Melissa Homer, Chief Cleaning Officer på MaidPro, föreslår också att du kastar in några torkbollar – eller till och med tennisbollar, om du är i en nypa. ”De små killarna kan vara bullriga, men de fluffar upp vad som helst!” säger Homer. Ställ in värmen på låg istället för hög för att undvika klump.

platt kudde karate hacka

Tro det eller inte, din kudde kan absorbera mycket fukt om du vilar ansiktet på den regelbundet, tack vare svett och, ja, dregla. Att lämna det lite ute i solen kan hjälpa till att avdunsta överflödig fukt som är inlåst och återställa det till sitt en gång fluffiga tillstånd, säger Homer. Se bara till att inte lämna ut det i fuktigt väder – det kan faktiskt göra saker värre.

”När du är osäker, se till att kudden är helt tvättad och torkad i en ordentlig torktumlare”, säger Homer. ”Lägg sedan ut det för att sola ett sista fräschningssteg, om så önskas.”

platta kuddskär

”Om insatsen inte har rätt storlek för örngottet kommer din kudde att kännas och se väldigt hängande ut”, säger Juneja. ”Normalt försöker jag använda skär som är 1-2 ″ större än själva insatsen. Till exempel, för en 20 ″ örngott, fyll den med en 22 ″ insats. ”

platt kuddform

Tro det eller inte, en kudde mattas ner av smuts nästan lika mycket som den gör av det ständiga trycket att läggas på. Enligt Homer sänker ett kuddskydd ”märkbart utplattning av kuddar, eftersom det hindrar smuts och oljor från att matta fibrerna i kudden.”

platta örngott

Att välja en billig kudde kan tyckas vara en bra idé för tillfället, men om du letar efter livslängd kan du springa efter något dyrare om kvaliteten är bättre.