Fönster Valance

Alla vill ha många fönster i sitt hem. De är ofta en försäljningsplats, men få människor tänker på vad som kommer att involveras i att täcka dessa fönster. Fönsterbehandlingar är en integrerad del av inredningen, eftersom de ger oss integritet och hjälper till att skydda saker i vårt hus från starkt solljus. En typ av fönsterbehandling är ett fönster som är volant. Det finns flera skäl till varför fönsterbeläggningar är ett bra val när du väljer din fönsterdekorationer.

Först döljer fönstergardiner gardinstänger och andra gardinbeslag från sikten. En normal gardinstång är en rak bit som hänger i båda ändarna på två väggfästen. Flounces är något olika typer av stavar eftersom svansen gör en otäck vändning i varje ände och går tillbaka till väggen. Volantstoff rinner över hela stolpen så att alla andra gardinstänger eller persienner som finns bakom den inte syns. Oavsett hur vackra dina persienner eller gardiner ser ut, kommer metallbeslag att distrahera och störa fönstren i dina fönster. Flounces hjälper till att eliminera detta problem.

För det andra kan flounces hjälpa till att ansluta två eller flera rum tillsammans. Inredningsarkitekter letar alltid efter sätt att ansluta angränsande utrymmen så att ögat enkelt kan flyta från ett rum till ett annat, vilket gör att hela huset ser ut som en sammanhängande enhet snarare än en grupp slumpmässiga utrymmen. Även om dina fönster varierar i storlek och höjd i olika rum, kan fönstervolymer ge dina fönster ett jämnt utseende ur ett inre perspektiv. Om du tar hand om att hänga dina valansbehandlingar så att de alla är i samma höjd, rör sig ögat något längs den linjen. Du kan täcka mer av ett fönster och mindre av ett annat fönster, men du kommer att kunna binda de olika delarna av ditt hus tillsammans.

Slutligen kan fönsterbehandlingar och valanser specifikt föra färg, form och struktur i ett rum som kanske inte har ett. Frukostkroken är till exempel ett utrymme där det knappast finns dekorationsalternativ, såvida du inte använder redskap som platsmatta eller kuddar. Flounces är en annan möjlighet som denna. Du kan markera färger från köket eller andra angränsande rum och lägga till en mönstrad kant för att ge rummet en viss form snarare än att vara mycket vinklad. Till exempel kan en skalad kant mjukna upp en frukostkrok med ett fyrkantigt bord och stolar.