Växtplacering i hemmet

Att äta bra, konsekvent träning, mer familjetid: de typiska nyårsupplösningarna som leder till ett hälsosammare och mer tillfredsställande liv. Men även om dessa resolutioner verkligen är viktiga och värdefulla, är en aspekt av välbefinnande som ofta förbises hemmamiljön. Mellan tid hemma och tid på kontoret tillbringar de flesta över 95% av sina liv inomhus. Och våra omgivande miljöer påverkar utan tvekan hur vi tänker, känner och reagerar på andra människor. Om du letar efter sätt att ha det bra i år – utan att gå till gymmet – byt upp saker och ting och gör några justeringar som drastiskt kommer att förbättra ditt hemliv 2017.

Förvräng ditt utrymme

inbyggda skåp i valnötträ

Innan du går på gymmet, innan du gör en sallad, innan du ringer till din mamma, är det första du bör göra 2017 att röra på dig. Vi har alla för mycket grejer. Till och med den självutnämnda minimalisten i ditt liv har förmodligen minst en skräplåda full av använda batterier. För att rensa ditt hem, försök hitta en möbel i varje rum som du kan antingen ta bort eller minska. Oavsett om du donerar det, återlämnar det eller säljer det, bli bara av med det.

Och när du väl har kommit över ditt hem, kolla in vår guide för att ordna om din lägenhet med de möbler du redan äger.

Rulla ut ett nytt lager färg

ljust luftigt vardagsrum

Ett av de enklaste sätten att förbättra ditt hemliv är att se till att du får tillräckligt med naturligt ljus. Om du har ett område i hemmet som känns lite mörkt eller kavernöst, överväga sedan ett nytt lager färg för att börja det nya året. Halvblank grå, vit eller pastell kan göra ditt utrymme betydligt ljusare. Kolla in bilderna före och efter på denna lägenhet i New York för att se skillnaden som en ny färgfärg kan göra.

Installera dimmare

belysning dimmer loft utrymme

Belysning och stämning är oupplösligt kopplade. Och att kunna ändra belysningen i ditt hem är en enkel justering som kan göra en enorm inverkan på hur du mår. Så överväg att installera dimmer på dina större armaturer. Dimmerbelysning kan hjälpa dig att skapa en mer eterisk, avslappnad atmosfär, medan ljusare och mer strålande ljus hjälper dig att fokusera och koncentrera dig. Vi installerade dimmer i hela denna SoHo-duplex för att skapa en serie fluktuerande stämningar i hela hemmet.

Få några växter

hur man tar med växter i hemmet

Om du letar efter bevis på att belysning påverkar våra vanor och stämningar, leta inte längre än växtlivet. Även om vi kan skilja oss från våra gröna små vänner svarar både människor och växter på omgivande ljus, och växter är ett utmärkt sätt att ge ditt hem ett välbefinnande. Som att köpa möbler, gå till en mängd olika växter, och gärna blanda ihop storlekar, former och stilar. Kolla in hur vi placerade växter i hela detta Westchester-familjehem.

Häng lite konst

hur man tar in konst i hemmet

Om växter är för höga underhåll för din livsstil, överväga inredning som kan ge liknande påverkar utan tidsåtgång. Ett av de enklaste sätten att dekorera ditt hem är att lägga till lite konst. Och att krydda ditt hem med mördare betyder inte att du går till ett auktionshus. Oavsett om du letar efter något abstrakt, geometriskt eller representativt, finns det en mängd tjänster som gör att du kan köpa konst online, till en tillgänglig prispunkt – Saatchi Art är ett alternativ för våra designers. Kolla in hur vi fyllde denna San Francisco Luxury Condo på Four Seasons med färgglada abstrakta bitar för en modern, men ändå färgglad och bekväm atmosfär.

Lägg till Pops of Color

färgglada accentbitar

Och om du letar efter sätt att överbrygga ditt nya konstverk och befintliga möbler, kan du överväga att lägga färger i ditt hem. Det skapar inte bara en strukturerad närvaro och palett utan kan också hjälpa till att göra ditt humör ljusare. En överbelastning av färg kan vara oroande och kaotisk, men ett enda färgstarkt objekt i varje rum kan verkligen dyka upp mot en neutral bakgrund. Ta en kö från vår Greenwich Estate Renovation och strö lite färg i varje rum i huset.