Vinterhus modernt galleri

Höstsäsongen är alltid en bitter påminnelse om att vintern är precis runt hörnet. Oavsett om du underhåller hela familjen under den kommande semestern eller om du bara planerar att vila hela vintern är det viktigt att göra ditt hem eller din lägenhet redo för det kalla vädret. Men att hålla sig varm borde aldrig innebära att man offrar stil. Följ vår guide för en snygg vinterisering av ditt hem eller lägenhet.

Bild via MCM Daily

Uppgradera ditt sängkläder

vintersängkläder flanell bomull fallskärm

När temperaturen sjunker under fryspunkten, vill du ha varmt sängkläder så att du har möjlighet att tillbringa dagen i sängen. Byt ut linnelakan mot bomulls- eller flanellak, och lägg till ett läckert täcke eller en tjock täcke. Extra kuddar och en varm kopp cider skadar inte heller.

För ytterligare inspiration, kolla in Decor Aids sängklädeguide.

Bild via fallskärm

Tyngre gardiner

vintergardiner varma fönster

Fönsterisolering är ett av de enklaste sätten att hålla ditt hem eller lägenhet varm, och en uppsättning tyngre gardiner kan hjälpa till att hålla den kalla kalla luften där den hör hemma. Använd solida, neutrala system för ett säsongsanpassat alternativ.

Bild via Pinterest

Lägg till filtar i vardagsrummet

kasta filt vardagsrum vinter

Och om du bestämmer dig för att gå ut ur sängen, se till att du inte behöver dra din täcke eller täcke in i vardagsrummet för att hålla dig varm. Om du lägger till tjocka filtar i din soffa eller favoritstol kommer du säkert att skingra alla tankar om att gå ut i de arktiska temperaturerna.

Om du letar efter ett djärvt, levande mönster för att krydda din vinter, kolla in Decor Aids guide till geometriska kastfiltar.

Bild via Craft Hubs

Få din skorsten sopad

vinter eldplats skorsten sop

Om du har turen att ha en öppen spis i hemmet, bör du låta skorstenen sopas årligen. Få det gjort snarare än senare, så att du kan krypa upp bredvid elden den första snödagen.

Bild via öppen spis från Modus

Sätt din takfläkt i omvänd ordning

fläkt matt svart

Takfläktar är ett utmärkt sätt att hålla luften flödande under de varmare månaderna, men de kan också hålla ett rum varmt under vintern. Om din takfläkt har en omvänd funktion, sätt på den för att återcirkulera stigande varm luft.

Och om du letar efter en ny takfläkt, kolla in Decor Aids guide till moderna, snygga takfläktar.

Försegla dörrar och fönster

caulk windows vinter

Det låter uppenbart, men att plugga upp några luckor eller utrymmen kan göra en enorm skillnad i kriget mot kyla. Använd tätning eller väderstrippning – antingen i svart eller vitt – för att plugga upp luckor eller utrymmen runt fönster och dörrar. Det här är ett bra DIY-projekt för att utforska din inre handyman, eller en bra tid att ta upp telefonen och ringa en riktig handyman.

Bild via lägenhetsterapi

Lägg till en Area Rug

matta med hög högar vinter

Äldre trägolv kan ge en känslig rustik touch till alla moderna hem eller lägenheter. Men om du hör kryp i golvbrädorna är chansen att kall luft kommer in genom dessa utrymmen, medan dyrbar varm luft flyr ut. För att hjälpa till att isolera dina golv, lägg till en stor matta, helst en med hög hög.

Bild via Hire Rush