Frukostplatser

Frukostkroken är ett rum bredvid köket eller en del av köket där du placerar köksbordet. Denna möbeluppsättning kallas ibland frukosthörnuppsättning. Köksmöbler är ofta mindre formella än matmöbler för en matsal. Som ett resultat finns det olika alternativ när det gäller sittplatser för köksmöbler. Den här artikeln diskuterar några av dessa alternativ. Naturligtvis använder de flesta husägare en kombination av mer än en sittstil som beskrivs här.

Den mest uppenbara formen för frukostkroken är stolar. Enskilda stolar används oftast i uppsättningar med ett litet köksbord som rymmer två till fyra personer. De mindre borden fungerar bättre med stolar. Stolarna för ditt köksbord kan ha alla tänkbara stil. För små soffor kan du hitta järnstolar. Höga bord i pubform kan hitta höga avföringar. Alternativt kan du hitta traditionella matsalsmöbler med höggradade snidade trästolar.

Om du är intresserad av att ha fler människor vid ditt bord och du inte har tillräckligt med köksutrymme för att lägga till fler stolar, överväg en bänkstol. Fristående bänkar för frukostkrokar liknar stolar, eftersom de vanligtvis har fyra ben i hörnen och ett eller två stödben i mitten av en lång bänk. Bänkar kan dock rymma fler människor än antalet stolar de byter ut. Normalt kan du lägga en och en halv person på en bänk för varje stol du byter ut. Bänkar i köket är ett bra sätt att öka din sittkapacitet utan att göra bordet större eller obekvämt att sitta på stolar.

Det finns en annan typ av frukostkrok du kan tänka på om du behöver extra utrymme vid ditt frukostbord. Om du använder en möbelset med stolar eller fristående bänkar, måste du lämna tillräckligt med utrymme mellan bordets kant och väggar så att du kan dra stolar och bänkar bort från bordet när du sitter eller står. Om du trycker på bänkarna du använder mot en vägg behöver du inte lämna så mycket utrymme mellan bordets kant och väggen. Med andra ord har du råd att ha ett något större bord och därigenom rymma fler personer vid din köksbänk. Denna typ av sittplatser i en frukostkrok kan kallas en stuga, precis som du skulle hitta på en restaurang.

Den sista typen av sittplatser för köket som jag vill prata om är hörnplatser för frukostkroken. Hörnuppsättningen har en L-formad bänk som passar på två väggar. I stället för separata bänkar, eftersom de står fristående eller på båda sidor av ett bord, är dessa bänkar anslutna till en stor L-formad möbel. Hörnhörnuppsättningar har en fördel jämfört med andra typer av frukosthörnstolar och det är att de ger lagringsutrymme. Hörn med lagringsutrymme är hörnuppsättningar med hörnbänkstolar med förvaringsfack under sätet eller i bänkens höga ryggstöd. Förvaringsutrymmet under sätet kan användas för valfritt antal saker, men oftast för små föremål och sängkläder. Förvaringsfacket på baksidan av bänken är vanligtvis ett skåp med ett kryddstativ eller ett skåp för tunna föremål som bakplåtar och skärbrädor.