Gardinidéer

gardinidéer 2019

Värt att investera, gardiner och fönsterbehandlingar kan enkelt hjälpa till att definiera en rumsdesign under många år framöver. Och när det gäller de bästa gardinidéerna från 2019 var Décor Aid inredningsarkitekter angelägna om att dela med sig av sina gardintips och inspiration för ditt hem.

Från förhöjda vardagsrumsridåidéer till smarta och praktiska sovrumsridåidéer, här är över 10 av de bästa vägarna, stilarna och måste-du måste tänka på när du letar efter en snabb rumsuppdatering som också kan fungera för att öka värdet på ditt hem.

Lätt och luftigt

moderna gardinidéer

För ett smidigt och lockande utseende, överväga att välja rena, flytande gardiner för att ge ditt rum en lätt och luftig känsla som alltid kommer att skryta med ett modernt och tidlöst utseende. Rena gardiner blockerar precis tillräckligt med ljus för att hålla bländningen ute, men är helt skyddande och genomskinlig samtidigt.

På grund av mängden ljus de släpper in är rena gardiner som de som visas ovan bra som ett inre lager under dagen för ett sovrum. Och de är också bäst för vardagsrumsridéidéer eftersom de kommer att se underbara ut i ett ljust och ljust rum – föreställ dig en monoton palett och mycket vitt för en helt minimal designriktning. Dessutom kan du enkelt hitta fantastiska rena gardiner för en relativt liten investering.

Söt i rosa

rosa gardinidéer

Med lugnande och könsneutrala rodnadstoner som dominerar nästan alla former av design under de senaste åren, var det bara en tidsfråga för dem att utvidga sig till gardinidéer. En plysch luftig rosa sammetfabrikation skulle vara perfekt för att spika designtrenden och skulle se inbjudande överdådig ut för sovrumsridåidéer, tillsammans med en serie andra rodnadstoner.

Blush toner kommer att ge en avkopplande och tröstande sovrumsmiljö, vilket gör det till det perfekta utrymmet för dig att koppla av i slutet av en hård
dag. Blush toner ser också bra ut ihop med nästan vilken designstil som helst och ser fantastiskt ut med mörkare tonade möbler och tillbehör för ett dekadent tag.

Lyxiga juveltoner

juvelton gardinidéer

Om 2018 handlade om matt finish och funktioner, verkar 2019 kanalisera den polära motsatsen med lyxiga juveltonade tillverkningar i kombination med högglansiga ytor. Juveltoner är en enkel väg att lägga till en härlig känsla av vardagens elegans och samtidigt lägga till nödvändigt djup i alla rum i huset – vilket gör juveltonade gardiner för vardagsrumsridåidéer till en underbar inspirationskälla.

De är fantastiska som en del av ett Art-Deco-inspirerat rum ihop med massor av metallik, geometri och ytor med hög glans. Sammet eller siden är det bästa materialet för detta utseende och lägger till ytterligare ett lager av varm överflöd. Juveltoner är också ett utmärkt tillskott när man överväger färgglada gardintips för ett eklektiskt inrett rum.

Lysande guld

idéer till guldridåer

Inte lika dramatiskt som de överdådiga guld-, satin- eller sidengardinerna som du ofta ser i dramatiska traditionella hem, lysande guldgolv från golv till tak genomskinliga gardiner sätter en mjuk ton när det gäller tröstande gardinidéer. De kan vara mjuka och lugnande, mjuka upp ljuset och låta precis rätt mängd filtrera igenom för att hålla ut direkt solljus och för att hålla ditt rum ljus och luftigt samtidigt.

Perfekt för vardagsrumsridåidéer (eller matsalsridåidéer), ett ljusguld gör att du kan koppla av på eftermiddagsbelysningen, under en antik guldkrona, på en schäslong, ovanpå en intrikat mönstrad matta för den ultimata lyxiga utseendet.

Neutrala tonade gardintips

neutrala gardinidéer

Gardiner i neutrala toner är perfekta för att bryta upp en djärv mönstrad tapet eller ett ljust väggfärgval. Om du har ett naturligt mörkt rum är de bra för att släppa ut maximal ljusmängd, samtidigt som du fortfarande ger dig möjlighet att blockera allt ljus om du behöver (perfekt för
sovrumsridåidéer).

Neutrala toner kan vara klädda eller nedklädda, vilket ger dig maximal flexibilitet när det gäller att uppnå den perfekta rumsinredningen. Neutrala toner är klassiska, så du kan enkelt byta rum runt gardinerna och enkelt flytta mellan mer traditionella och moderna gardintips.

Maskulint och humört

manliga gardinidéer

När vi tänker på gardiner tänker vi ofta på starka färger och djärva utskrifter – men tänk om det bara inte är något för dig? Du kan förstärka humöret och maskuliniteten i alla rum med tidlösa grå gardiner – bli inte för mörk eller hela rummet kan kännas tråkigt och smutsigt. Gå istället för en medium ton för att hålla utseendet ljust och minimalt.

Moody gardiner ser underbara ut tillsammans med andra monokromatiska funktioner och de ser bra ut tillsammans med vita och neutrala. Oavsett designriktning ger grå gardinidéer en mjuk, men ändå dramatisk touch till sovrumsgardinsidéer.

Solgul

gula och guldridåidéer

För något oväntat dämpat gult gardinidéer kommer säkert att ge energi till alla rum i ditt hem direkt. En mjuk gul kommer att ge ett överraskande inslag av färg till ett rum, oavsett om det har ett övervägande vitt färgschema, eller om det är eklektiskt och färgstarkt eller neutralt och maskulint. Ljus reflekterar väl av gula gardiner, håller ditt rum känt ljus och ljust och lägger till känslan av naturligt ljusflöde.

De är roliga och djärva och kan utformas upp eller ner, beroende på utseendet du vill ha med dina gardintips. Välj ett lättare tyg om du vill få in mer ljus i ett rum och inte vill väga ner ditt fönsterutrymme. Välj ett tyngre tyg om du letar efter en starkare färg och ett mer dramatiskt tilltal.

Livliga mönster

mönstrade gardinidéer

Ett livligt mönster på dina gardiner gör det till ett utmärkt sätt att lägga till personlighet i annars vanliga sovrumsridåidéer (eller gardinidéer för alla rum i ditt hem). Våra inredningsarkitekter och klienter verkar inte få nog av de djärva utskrifterna vi ser få dragkraft för 2019 och med innovativa utskriftstekniker är alternativen oändliga. Precis som en accentvägg är tryckta gardiner ett snabbt sätt att injicera nödvändigt drama och mönster till även de mest spartanska rummen.

Tryckta gardinidéer ser fantastiska ut tillsammans med ett mer dämpat färgschema med subtila mjuka möbler och tillbehör. Fäst tryckta gardiner med resten av rummet genom att välja en färg från gardinerna och använda den som en accent i hela rummet.

Söt Gingham

gingham gardin idéer

Om du ska nöja dig med en av dessa trender för dina köksridåidéer, kan gingham bara vara den mest charmiga riktningen av dem alla. Gingham rutiga tryck är tidlösa i överklagande och är traditionellt associerade med lantliga hem och pittoreska inredning, vilket gör det till det bästa valet för köksridåidéer av goda skäl.

Håll det lugnt med en neutralt tonad gingham, eller välj en pastellblå, grön eller gul för att kontrastera mot ett kräm- eller vitt lantligt kök.

Djärva retroinspirerade tryck

retro gardinidéer

Den här listan över moderna gardinidéer skulle inte vara komplett utan en hyllning till retroinspirerad glamour. Ett djärvt och fascinerande retroinspirerat mönster är ett av de bästa sätten att avsluta ett rum med en perfekt vuxen känsla. Oavsett om det handlar om ditt vardagsrum, sovrum eller matsalsridéidéer, ett samtalsstartande retrotryck är ett säkert sätt att göra ett uttalande runt dina fönster.

Välj gardiner till taklängder för att få ett litet fönster att se större ut och låta det djärva utseendet ta tag i rummet – trots allt behöver små fönsterridåidéer inte ha låg påverkan. Och eftersom de är en återgång kan du vara säker på att de inte kommer att gå ur stil någon gång snart.

Randiga gardintips

kantade gardinidéer

En av de senaste uppdateringarna till gardintidens värld som våra inredningsarkitekter noterade var tillägget av härliga kantade ytor och extra utsmyckningar.

Randiga gardiner är ett smart sätt att lägga till nödvändig textur och lek i alla rum samtidigt som det känns varmt och inbjudande att starta. Vi älskar den känsliga känslan som de svarta pommarna kantar till de andra enkla vita gardinerna ovan. Följ en liknande väg och håll kantade och utsmyckade gardinidéer enkla i färg medan de är fulla av konversationsspel.

Gränsade gardiner

kontrasterande gardinidéer

Lägg till en dramatisk känsla av färg genom att ta med gardiner som har en kontrastfåll för ett helt modernt utseende. De får alla rum och fönster att kännas större, mer välbedömda och ännu dyrare.

Nyckeln här är att gå för enkla färgkombinationer för att hålla utseendet enkelt och tidlöst i överklagande. Färgblockerade gardiner ser bra ut i nästan vilken storlek som helst för alla rum och är ett underbart alternativ till helt tryckta gardintips.

Kontrasterande gardinidéer

kontrasterande gardinidéer

Lägg märke till hur de gula gardinerna dyker upp i det annars tonala vardagsrummet på bilden ovan. Använd dem för inspiration för att verkligen göra ett uttalande medan du låter dina fönster bli en viktig inredningsfunktion i rummet.

Var bara säker på att det är en färg som fungerar i rummet som du kommer att bli glad att du gjorde en investering i när trenderna passerar.

Klassisk Valance

klassiska gardinstegsidéer

Ett klassiskt men ändå länge bortglömt alternativ till draperier, en valans ger ett ultra-chic tillskott i nästan vilket rum som helst. Valences får fönster och rum att se mer storslagna och färdiga ut, och är bra för att dölja persienner och nyanser när de är uppe.

Vi älskar hur rummet ovan har snyggt randiga österrikiska rynkade valanser som ger rummet en charmig känsla av styrka och karaktär samtidigt som de är traditionellt sinnade.

Bakgrund mönstrad

gula gardinidéer

Eftersom gardinidéer är bra för att verkligen knyta ihop alla möbler du har infört i ett rum, ta med några delikat mönstrade gardiner för att avsluta rummet briljant.

Med ett mindre mönster kommer tapetgardiner inte att bli lika tunga som djärvare utskrifter, vilket gör dem enkelt tidlösa och sensationellt smarta investeringar.

Naturligtvis, innan du köper gardiner, se den här praktiska guiden som illustrerar de bästa stegen för att välja rätt för dig. Här är några tips för att välja de perfekta gardinerna att tänka på:

HÖJD

Höjd är lätt en viktig faktor när du väljer gardiner. En ordentlig gardin bör täcka mer än ditt fönster när du träffar golvet. För en mer traditionell upplevelse, håll dem en extra tum längre så att de kan lägga sig på golvet.

Om du vill få dina tak att se högre ut än vad de egentligen är, häng dina gardiner några centimeter ovanför dina fönster istället för precis ovanför fönstret. Som sagt kan du också använda gardiner som är överdimensionerade för att lura ögat att tro att ditt fönster är större än det egentligen är.

FÄRG

När du bestämmer dig för de bästa gardinfärgerna, ta med en nyans som komplimangerar färgerna i ditt rum. Det behöver inte vara en perfekt matchning, men välj en nyans som du hittar någon annanstans i ditt hem för ett konsekvent utseende. Vanligtvis föreslår våra inredningsarkitekter att vi ska gå i neutrala färger, men som sagt, att ta en risk med en djärvare färg kan få ditt hem att känna sig ännu mer unikt för dig.

TYG

Eftersom gardiner är ett inredningstillbehör som du enkelt kan byta ut, föreslår vi att du vrider dina gardiner varje säsong. För kallare vintermånader, gå till en tyngre tillverkning, eftersom det hjälper till att hålla ditt hus varmare. Och på sommaren, gå efter ett lättare material, som ren chiffong för att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt.

MÖNSTER

Mönster kan vara när det gäller tidlösa gardiner. För lite, och din design kan se tråkig ut; för mycket och ditt utrymme kan börja se outlandish ut. För att hitta den bästa balansen, gå till ett subtilt mönster i neutrala toner. Som sagt, a vertikalt randig gardin kan få dina tak att se högre ut än vad de verkligen är.

KOORDINERA dina gardiner

Oavsett om du väljer ett gardintyg eller ett mönster som har ett djärvt utseende eller något helt tidlöst, överväga de bästa sätten att hjälpa dem att binda allt i ett rum tillsammans med matchande tillbehör och anteckningar.

DRAPERA

Draperi av en gardin hänvisar till hur mycket av gardinen träffar ditt golv. För ett mer modernt eller minimalt utseende bör de sitta ungefär en tum ovanför golvet. Men med övergångs- eller traditionella designscheman, var noga med att lämna en tum eller två draperier för att springa längs golvet.

Bilder via Pinterest