Gazebo Canopy

En utomhuspaviljong på din uteplats eller uteplats kan vara ett bra komplement till ditt uteservering. De ger utmärkt skugga under dagens värme och ger också skydd mot lätt regn. Dessa element kan vara en börda för taket av din paviljong. Du kanske letar efter ett nytt tak vartannat tredje år. Helst vill du hitta en ersättningstak som byggdes för ditt lusthus. Det finns dock ett antal scenarier där du vill se en universell paviljongtak.

  • Bytesburkar från märketillverkare är ofta dyrare.
  • Vissa äldre paviljonger kanske inte är tillgängliga.

Det kan vara ett problem att hitta en exakt ersättning för din exakta modell av ett lusthus. Många butiker marknadsför vanligtvis bara de kompletta uppsättningarna av lusthus och inte bara reservkardinerna. Du kan försöka kontakta företaget som skapade din paviljong. Ofta säljs reservkardiner direkt till konsumenterna. Detta kan vara ett problem om ägaren inte vet modellnumret eller inte vet vilket företag som skapade paviljongen. De monterade sin paviljong för 2 eller 3 år sedan, och lådan och manualen är inte längre i deras besittning. I den här situationen kan en universell takaversättningslucka vara en perfekt lösning.

Priset på ett helt nytt lusthusskydd är en annan faktor som kan tvinga ägaren att överväga en universell ersättning. Reservdelar som säljs av tillverkaren är vanligtvis dyrare än en generisk topp. Alla takar kommer att väder över tid och riva med tiden. En generisk mjuk topp med lägre kostnader kan därför vara ett attraktivt alternativ.

Medan paviljonger utanför varumärket kanske inte passar exakt, kan de betala räkningen. De allmänna takarna kan skilja sig något från tillverkarens specifikationer, men de passar vanligtvis bra. Passformen är ofta snäv, men inte perfekt. Kardborrband hjälper till att fixa fästproblem när detta blir ett problem. Tyget som används för ett generiskt lock har förmodligen inte samma tjocklek som originalet. Detta kan leda till att det måste bytas ut oftare. Generiska takkronor finns vanligtvis i standardstorlekar, så du kan ha svårt att hitta en ersättning om du är en icke-standardstorlek. Du kan ha problem med att hitta generiska tak i ovanliga storlekar. De vanliga storlekarna 8 fot med 8 fot, 10 fot på 10 fot och 12 fot på 12 fot säljs vanligtvis.