Gingham

Manhattan hem sovrum design

När vi förvandlade detta Manhattan-samarbete ville vi att sovrummet skulle kännas klassiskt, men ändå avslappnat – två ord som är ganska mycket definitionen av gingham. Så när våra designers, som är fantastiskt begåvade att avslöja diamanter i grovt, grävde ut dessa ginghamkuddfodral i Ikea, visste de att det var det perfekta tillskottet till detta lugnande grå sovrum.

A Little Gingham History: Även om ginghamn vi känner och älskar är ett bestämt kontrollerat mönster, fick det faktiskt sin början som ett randigt mönster på 1600-talet. Faktum är att namnet härstammar från det malaysiska adjektivet genggang som betyder randig. Men det var när tyget vävdes in i den varumärkeskontrollen på 18 som ginghams popularitet ökade. Sedan det ögonblicket har det nästan alltid varit en häftklammer i garderoben och i hemmet. Du kan känna igen gingham genom att den består av horisontella och vertikala ränder i samma färg på en vit bakgrund med jämna rutor.

Mönstret har en lång lista med kändisar. Katherine Hepburn hade på sig en gingham-klänning i The Philadelphia Story, Judy Garlands Dorothy hade en blå gingham-klänning i hela Wizard of Oz och Marilyn Monroe hade på sig gingham-capri-byxor på uppsättningen Niagara. Naturligtvis är gingham inte bara för damerna, Sean Connery som James Bond, bär en blå och vit gingham-skjorta med sina badbyxor i From Russia with Love och igen i Thunderball.

Gingham är så allestädes närvarande att den har skapat hela Instagram-konton: ”ThatJcrewGinghamShirt” dokumenterar män (och några kvinnor) som har samma J.Crew-knäppning. Våra designers vill säga att om du gillar det i din garderob så finns det en stor chans att du gillar det i ditt hem. Här är några av våra favorit sätt att få en liten gingham in i ditt liv.

Gingham sängkläder

grått gingham mönster sängkläder

Om du vill börja sakta integrera lite gingham i ditt hem, ta en sida från våra designers och snäpp upp dessa Ikea örngott och påslakan.

Runt ginghambricka

svartvitt ginghammönstrad platta

Lägg till en snygg touch på en picknicklunch eller ostplatta med den här runda serveringsbrickan som är gjord av Japan-baserade Fog Linen.

Gingham Underlägg

tyg gingham underlägg

Också av Fog Linen, dessa ginghamunderlägg i svart eller marinblå rutan ger ett litet mönster till bordet.

Gingham kastkudde

gingham kasta kudde

Lägg till mönster i din säng eller soffa med denna gingham-kudde.

Gingham Pie Server

gingham köksutrustning franska tårtservrar

Tillverkade i Paris garanterar dessa franska tårtservrar att dina desserter smakar så sötare.

Gingham sidostol

sidostol med ginghamtryck

Om du är redo att göra ett djärvare mönster, är den här söta Sarah Accent Chair, Dark Grey Gingham ett bra sätt att göra det.

Gingham Chaise

gingham stoppad schäslong

Skapa en mysig läskrog vid foten av en säng eller i ett vardagsrumshörn med denna Gingham Dixon-bänk.