Glamour inredningsstil

Glamourstil i inredning är mycket frestande att implementera i ett hus: den är lyxig, rik och vacker. En komplett inredningsplan kan skapas kring denna stil, eller bara små bitar av glamour kan läggas till en befintlig interiör för att indikera tonen och göra en interiör dyrare. Vad du än väljer, det här är grunderna i den glamorösa inredningsstilen.

Glamour interiördesign är motsatsen till minimalism. Det är rikedom och överflöd av tillbehör. Det hämtar från många källor och epokar som Art Deco, barock, gotisk, eklektisk och mycket mer. Det kan vara traditionellt eller modernt.

Den enkla frågan om att måla väggar är inte så lätt när du väl har bestämt dig för en glamorös stil. Titta på tapeter med ett dekorativt eller glänsande mönster på minst en vägg i rummet. Damastmönster är bra för väggarna.

Möblerna måste ha ganska komplexa linjer och kurvor. Soffor eller fåtöljer kan vara moderna och enkla, men då krävs mer tillbehör, så mer traditionella möbler ser bättre ut. Lådorna, borden, bokhyllorna och andra möbler bör ha målade, spegellika ytor. Formen kan vara geometrisk eller abstrakt, beroende på vilken riktning du vill gå med din interiör. Materialen som används kan vara glas eller mörkt trä (glamourinteriörer är vanligtvis mörka).

Glamourdekor använder många metallelement: guld, silver, koppar. Det kan också användas transparenta hemtillbehör, till exempel transparenta skrivbordslampor. Abstrakta konstföremål av metalliskt silver eller guld passar väl in i miljön. Även väggmålningar kan innehålla metall. Det handlar bara om överflöd.

Textilier är ett annat viktigt inslag i glamourinredningen. Interiören måste fyllas med örngott. De kan vara metalliska, men också pälsiga, läderartade, mönstrade och silkeslen. Mattor kan vara fluffiga eller mer normala med damast eller djurmönster.

För det glamorösa utrymmet vi designar är belysning avgörande. Först och främst förväntas takljus vara ljuskronor eller moderna variationer av ljuskronor. Du bör också inkludera lampor och skrivbordslampor i interiören. När allt kommer omkring krävs det mycket ljus att reflektera i lackerade möbler, metalliska konstverk och speglar. För det andra, lägg ljus i varje rum. De långa är väldigt eleganta när de placeras i en fin metallisk ljusstake.

Förutom vanliga möbler som soffor, fåtöljer och bord är pallar, bänkar, schäslonger eller pallar också idealiska. De måste också vara konstgjorda och krökta. Helst skulle de vara quiltade och täckta med fuskepäls, sammet eller plysch.

Det säger sig självt att personliga tillhörigheter måste förvaras i lådor och andra platser. Glamourinredningar som överdrivna dekorationer, men ingenting mer; Annars blir det förvirrande. Sådana interiörer bör inte vara bekväma.

Lycka till med planeringen av designen och dekorationen!