Glas duschdörrar

Medan vissa tycker att de är lite osäkra eller för transparenta är glasduschdörrar nu lika trendiga som smartphones. Nästan alla som har dusch använder duschdörrar eller gardiner. Men det finns människor som kan vara emot nyheten om exploderande glasdörrar och fönster – och det här inlägget är för dem.

Jag vill inte sätta höga standarder eller sälja någonting. Det finns dock några alternativ och tips som du kunde ha undvikit om du hade bestämt dig för att installera glasduschdörrarna. Eftersom dörrarna finns i olika versioner och varianter – till exempel. Till exempel i rent glas, plast, med eller utan ramar – är det viktigt att ta hänsyn till grunderna innan du fattar ett sådant beslut.

Följande fyra punkter bör vägleda dig på samma sätt.

1. Behöver du dem verkligen?

Den viktigaste frågan att ställa är om du verkligen behöver en glasduschdörr eller om detta är för mycket. Detta beror starkt på dina vanor. Om du till exempel använder badkar till duschar kan gardiner fungera bättre för dig. Men om du tar ett bad i en separat stuga, kanske du vill ha dörrar. Vanligtvis ser glasduschdörrar vackra ut och ger elegansen till inredningen.

2. Har du kontrollerat grunderna?

I grund och botten finns det fyra saker att tänka på när man beslutar om glasdörrar.

  1. Starka stödjärn – Du kan behöva hållbara och starka stödjärn för att bära en stark glasdörrdörr.
  2. Frostat glas – Människor anser i allmänhet härdat glas vara mer idealiskt för duschning än normalt. Detta beror främst på robusthet, livslängd, säkerhet och värmekapacitet.
  3. Anpassning – För att förbättra dörrens skönhet kan du applicera färger, dekorationer och strukturer. Se till att du väljer ett material som stöder anpassning utan att tappa hållbarheten.
  4. Säkerhetsåtgärder – Kompromissa aldrig med familjens säkerhet. Se till att du utför noggranna kontroller före och efter installationen och använd beprövade glasögon för badrum.

3. Vad är din personliga preferens?

Ja det är mycket viktigt. Det finns människor som tror att glas kan vara skadligt vid halkning eller explosion som kräver värme osv. Din rädsla är motiverad, men detta är inte sant för moderna glasögonstyper. Numera består de flesta dörrar av skyddsglasögon som inte går sönder i första hand. Men om de gör det, kommer de att splittra och inte fragmentera i bitar som kan skada dig. Priset kan vara en avgörande faktor, men glasdörrar är trevligare och lättare att rengöra än plastdörrar.

4. Är din leverantör pålitlig?

Den sista, men inte minst viktiga, är säljaren. Köper du förbrukningsvaror från en pålitlig leverantör med ett gott rykte och förmågan att leverera det material du vill ha?

Mitt enkla råd skulle vara att få råd från vänner och familjemedlemmar om du tidigare har arbetat med ett bra företag. Om du inte kan hitta hjälp, leta efter lokala företag som hanterar dem och leta efter deras offentliga betyg.

Du kan hitta människors kommentarer om deras profiler på Google My Business, Facebook-sidor, Twitter och andra sociala nätverkssajter. Dessutom bör tillförlitliga granskningssidor som TrustRadius, YellowPages och TrustPilot hjälpa dig att hitta det bästa och mest pålitliga alternativet.