Glasbordsskiva

Många av oss investerar i kvalitetsmöbler för sina hem och kontor som kommer att hålla livet ut. Verkligheten för de flesta är att allmän slitage och repor och bucklar är praktiskt taget oundvikliga. Men är de verkligen?

En glasbordsskiva är en beprövad metod för att skydda trämöbler. Det lägger till ett hårt, hållbart lager som inte överskuggar träet. Istället för möbler som ser trötta och illa ut fem år senare, ser ett glasbord för hundar lika fräsch ut som dagen du köpte det.

En glasbordsskiva från 2000-talet

Under de senaste åren har det gjorts stora framsteg i produktionen av glasbordsskivor och glashyllor. Glaset ser inte längre ut som ett tjockt påträngande material. Glasplattor och glashyllor i dag är tunna, tydliga och strömlinjeformade. Konstruktionsriktningen dikterar att ett glas är väsentligen osynligt och tjänar till att förbättra virket utan att kamouflera det.

Med denna nya teknik, som innebär att du sätter in glaspaneler i dina möbler, kan du utöka användningen av bordsskivan till sidobord, sminkbord, skrivbord, soffbord och andra trämöbler som behöver skyddas.

Skydd mot tuffare material

Huvudsyftet med en glasplatta är skydd. Eftersom trä är ett organiskt material är det naturligt smidigt och ganska mjukt jämfört med grovare konstgjorda material. Det betyder att vardagsartiklar som skålar, tallrikar, häftapparater och pappersklipp kan böja och repa trämöbler.

Fördelen med att skydda trämöbler mot repor och bucklor är att du inte behöver betala för dyra omarbetningar med några år. Utan att täcka ditt träbord med en diamantbordskiva är en glasplatta i sig ganska repfast. Detta innebär att det kommer att ta många år för dig att byta ut glaset.

Barnvänliga bord

Barn är en stor del av allas liv, men de kan mäta sitt kreativa geni med saker vi inte vill ha. Oavsett hur många ark du placerar på bordet ser det ut som kritor och markörer på själva bordet kommer att se mycket bättre ut! Ett enkelt och billigt sätt att fixa detta är att installera en glasplatta på spelbordet. Glas, markeringar, färg och kritor kommer omedelbart. För envis smuts kan hårdare kemikalier användas med glas än med trä.

Få ut mesta möjliga av ditt ved

En ytterligare fördel med att lägga glasplattor på dina möbler är att träytans utseende faktiskt förbättras. Precis som en glansig datorskärm kan leva färg, gör en glasbordsskiva ditt träkorn ser rikare och ljusare ut. Detta kan ha en positiv effekt på det upplevda värdet på dina möbler eftersom träkorn av lägre kvalitet verkar mer lyxigt.

Oavsett hur du ser på det, är en glasbordsskiva en bra investering för hållbara möbler.