Grå soffa

grå soffa konst

Vissa inredningsbloggar säger att en grå soffa är tråkig eller original. Fråga dock alla inredningsarkitekter om hur de tar på sig den evigt populära tendensen av grå soffor, och de kommer säkert att omedelbart inte hålla med. I själva verket har en grå soffa mer dekorationspotential än någon annan möbelbit i ditt hem. Tänk på en grå soffa som en tom duk med ett oändligt antal dekorkombinationer möjligt.

I själva verket kan grå soffor vara det bästa alternativet för ett hem med någon designstil eftersom de passar bra med alla typer av färgscheman och är tidlösa och mycket lättare att hålla ren än en helt vit soffa. Så vad är de bästa sätten att utforma en grå soffa? Här är vad seniordesigners från Décor Aid har att säga om tips för att forma en grå soffa.

Kuddar

grå soffkuddar

Det första steget i att dekorera din soffa bör alltid vara med kuddar. Och med en grå soffa rekommenderar vi ett lager högglansiga kuddar och ett annat lager kuddar med ett mer matt tyg.

Gå efter högglansiga kuddar som ekar färger som finns någon annanstans i rummet, som vi gjorde i den här lyxiga övergångsdesignen. Och lägg till en uttalande central kudde för att fungera som en kontaktpunkt.

Kastar

grå soffakast

När varmare årstider kommer, gå till tunna och finstickade mönstrade och tryckta kastfiltar för att återuppliva sprit och stimulera ett rum. Och när vädret blir kallt, lägg dig på plus tröstande kast för att hålla dig varm och mysig.

Billiga kastfiltar kan lätt bytas ut när säsonger och trender förändras, så prova oväntade kombinationer och se vilka pinnar. Välj en färg eller ett material som kontrasterar mot soffans tyg, som vi gjorde i det här ljusa höghuset.

Kaffe bord

grå soffa soffbord

Med alla inredningsplaner är det viktigt att ta hänsyn till formen och konturen på dina möbelstycken. Så om du har en fyrkantig soffa, överväga ett soffbord med lite kurva.

I denna SoHo-duplex hämtade vi ett stenformat soffbord från Phillips-samlingen för att balansera ut rummets vinkelelement. Och om du har ett litet utrymme att arbeta med, slår inget soffbord med glasstopp som hjälper dig att undvika visuellt skrymmande alternativ samtidigt som det är lätt att använda.

Slutbord

grå soffbord

Att utforma en grå soffa handlar om att skapa visuellt slående kontraster. Så vi utrustade sammetsoffan i detta palats från mitten av århundradet med matchande träbord för visuell konsistens.

Som du gör med sängbord, placera matchande bitar på vardera sidan av din soffa och lägg ut några underlägg medan du håller på med det.

Korgar

grå soffkorgar

För att förhindra att din soffa ser oavsiktlig ut, korrelera allt tillsammans med några korgar. En leu av ändbord placerade vi bambukorgar på vardera sidan av skinnsofforna i detta eleganta Union Square-loft.

Konst

grå soffa konst

Konstverk är en integrerad del av alla vardagsrum. Och när du utformar en grå soffa, se till att dina tillbehör refererar till färgerna i ditt konstverk. Lägg märke till i denna lyxiga lägenhet i San Francisco hur kuddarna ekar färgerna i kundens konstverk.

Belysning

grå soffbelysning

Belysning är en viktig del av ditt vardagsrum, och du bör ha minst en källa som specifikt har tagits in för att paras ihop med din grå soffa. I detta familjerum i Upper West Side sätter vi två lampor på vardera sidan om den här grå soffan: en större lampa för ett underlag av belysning och en bordslampa för läsning.

Detta hjälper dig också att undvika att endast använda klinisk och kall overheadbelysning samtidigt som du skapar ett övertygande och inbjudande belysningsschema.

Växter

grå soffa växter

När du stylar din soffa, kom ihåg att inkludera några vertikala designelement som ett sätt att kontrastera den vågräta layouten på soffan. Ett sätt att göra detta är att flankera soffan med höga växter.

I denna ungkarlspolare före kriget placerade vi två växter på vardera sidan av den här grå soffan och drog ögat mot en smakfull gallerivägg. Ett annat sätt är att ta med stora delar av rumsdefinierande botaniska konstverk för att verkligen göra ett minnesvärt uttalande om du inte var välsignad med en naturlig grön tumme.

Områdesmatta

grå soffa matta

Områdets mattor är ett utmärkt sätt att lägga till lite textur eller mönster i ditt utrymme. Och för att hålla ditt utrymme känsligt sammanhängande, skaffa en områdesmatta som innehåller färger som finns någon annanstans i ditt designschema.

Proffstips: När du lägger ut ditt vardagsrum, placera din soffa längs omkretsen av din områdesmatta, som vi gjorde i detta eleganta TriBeCa-loft.

Oväntad färg

grå soffa styling tricks

Lägg till en känsla av det oväntade genom att ta med eftergiven färgsteg i även de minsta doserna. Medan cirka 95% av projektet som visas ovan trivs i olika gråtoner, tillsattes en lika subtil, dämpad rosa stol som ett lockande element för att göra vardagsrummet ännu mer minnesvärt och unikt.

En levande mix

unik modern grå soffa inspiration

För detta eklektiska familjehem i Brooklyn använde vår inredningsarkitekt den plommongrå soffan som visas ovan som utgångspunkt för att ge harmoni till en litany av de olika elementen och funktionerna som vår klient hade tänkt på.

Som du kan se fungerar det att briljera allt ihop till skillnad från andra färgade soffor. Föreställ dig det visuella ljudet som man skulle känna om soffan var eldröd, eller hur förlorad den skulle se ut i rummet om den var renvit.

Bli lekfull

barnrum grå soffa

Vem säger att en grå soffa betyder all affär och inget spel? Som vi gjorde för detta familjehem i Old Greenwich, CT, använd en grå soffa för att motverka mer lekfulla element, som barnets leksaker inrymda i detta lekrum.

Din grå soffa kommer i slutändan att fungera dubbelt som ett ankare för alla de olika elementen de älskar att leka med och kommer att tåla fläckar mycket bättre än en ljusare soffa någonsin kunde.

Håll dig till symmetri

grå soffa styling idéer

Eftersom grått väcker en känsla av balanserad styrka, ta det upp och gå helt symmetriskt med din möbellayout för en lugnande, enhetlig känsla.

Genom att göra det har du mycket lättare att dekorera runt din grå soffa snarare än att behöva konkurrera med den. Nyckeln här är att hitta sätt att integrera visuellt intresse utan att vara distraherande. Återigen är det här styrkan hos kuddar och utskrifter spelar in eftersom rummet som visas ovan skulle ha en obestridlig kyla utan dem.

Håll det enkelt

grå soffdekoreringstips

Slå ett ackord med din snygga grå soffa genom att hålla resten av rummet enkelt och dekorerat med en lätt hand för att hålla allt lätt i ögat medan du fortfarande stimulerar.

För projektet som visas ovan speglade vår inredningsarkitekt de styva linjerna i den grå soffan med kuddar med vertikalt intresse och möbler och tillbehör som följde efter. Nyckeln här var att kompensera strängheten i uppställningen med abstrakta element som akvarell som hängde ovanför den grå soffan och olika tillbehör hela tiden.

Gå Tonal

grå soffstyling

Eftersom en grå soffa är en standardarmatur i alla minimalt designade hem, förstärker du dess spartanska utseende med en rad tonala gråtoner som sprider sig för att skapa en tröstande känsla för varm minimalism.

För att framhäva vårt projekts klart gråa riktning i San Francisco, betonade vår inredningsarkitekt vardagsrummen alla gråfokus genom att placera djupgråblå dukar bakom tv: n som en stimulerande bakgrund full av energi och anda.

All image Décor Aid