Grunderna för inredning

inredning grunderna

Eftersom du ibland inte vet var du ska börja när du dekorerar ditt hem, är vi här för att hjälpa dig att förstå grunderna för inredning. Om du inte är designinriktad kan det vara svårt att behärska inredningsprinciperna och vi vill göra det lättare att lära sig grunderna för inredning.

Ta in dessa tips och tricks från våra dekoratörer för att dra nytta av dessa inredningsprinciper – eller inredningsdesign för dummies, om du vill.

Plan för praktik

inredningsprinciper

En av principerna för inredning är praktiska. Det är ingen mening att spendera all din tid på att designa ett underbart rum om dina möbler inte passar och du inte kan gå genom utrymmet mellan ditt bord och dörren. Det bästa stället att börja är med grunderna för inredning – ta reda på om dina möbler passar in i ditt rum och var. Tänk på möblernas layout baserat på vad du vill ha i rummet och vilka föremål du använder mest av.

Att placera en snygg stol framför eldstaden för att den ser snygg ut fungerar inte om du inte sitter på den stolen och har soffbordet i andra änden av rummet från soffan, eftersom det passar in i utrymmet, är inte realistiskt eller praktiskt. Ett enkelt sätt att räkna ut vad som passar i ditt rum och var är att mäta allt och rita det i skala; Du kan sedan flytta saker och se vad som passar var. Detta är en viktig fråga på vår lista för inredning för dummies av goda skäl; du borde spendera mycket tid på denna första etapp.

Sätt pennan på papper

inredningsprinciper

Det kan vara svårt att visualisera exakt hur ditt rum kan se ut med så många idéer framför dig. En av grunderna i inredningen är att inspirera dig själv med bilder. Samla dina idéer på papper (eller på din dator) och skapa en visualisering av ditt hem. Investera i en uppsättning färgpennor så att du kan jämföra färger, tapetdesigner och färgerna på din inredning.

Detta är också ett utmärkt sätt att ta reda på vad som ser bra ut och vad som inte gör det. Härifrån kan du navigera i färgscheman och tyger för att komma med den ultimata designen för ditt hem.

Skapa ett humörbräde

inredningsidéer

När du suger upp så många idéer kan det vara svårt att hålla reda på dem alla. Ett enkelt och effektivt sätt att organisera dina idéer tillsammans är med ett humörskort som passar perfekt för dina inredningsdesignkoncept. Du behöver inte göra det på det gammaldags sättet och klippa ut bilder från tidskrifter och tejpprover av tyg till en tavla, du kan använda appar som Pinterest för att skapa ett utrymme där du kan hålla dina idéer tillsammans och hänvisa till dem senare (grunderna för inredningsdesign har flyttat online).

Att ha alla dina idéer i ett sådant utrymme hjälper dig att bestämma saker du inte gillar – på så sätt kan du se din smak och idéer förändras och du kan bli av med de idéer du inte gillar.

Ta inspiration från andra

inredning design

Om du inte är en inredningsarkitekt, titta på designen hos människor som är för inspiration. Ett av de bästa sätten att bli inspirerad är att titta på de utrymmen andra människor designar, så att du kan se vad som är i trenden just nu samtidigt som du får ut det mesta av deras inredningskoncept. Om du inte är välsignad med naturliga inredningsfärdigheter kan det vara svårt att förstå när du försöker ta hand om grunderna för inredning.

Hämta inspiration från inrednings tidskrifter och inredningswebbplatser när människor delar med sig av sin design för att inspirera dig och visa dig vad som kan göras.

Ta din tid

inredningsguide

En av grunderna för inredningen är att ta dig tid – när du utformar ditt hem är det ingen brådska, du har inte ett snävt schema och det behöver inte göras på ett tag eller över natten. Att rusa denna process är ett säkert sätt att hamna i ett hem som du inte är nöjd med.

Lägg inte press på dig själv att ha en slutgiltig design på en vecka, du är inte utbildad inredningsarkitekt och du är nybörjare i att förstå principerna för inredning. Att få det gjort rätt är viktigare än att få det gjort snabbt och att vara nöjd med ett hem du ska bo i i flera år är värt det, även om det tar några veckor längre än du ville ha det.

Injicera din personlighet

grundläggande inredningsdesign

När du utformar ditt hem är det lätt att sluta med rum som ser ut att de tillhörde någon; du har följt principerna för inredning, men ditt rum återspeglar fortfarande inte dig eller din personlighet. Tänk på vad du vill att människor ska tänka och se när de går in i ditt hem och överväga vad ditt hem säger om dig.

Oavsett om du är en cool, lugn och samlad person eller någon full av liv och personlighet, väcka den känslan i ditt hemdesign. Kom med en lista med fem ord för att beskriva ditt utrymme och låt fantasin flyta.

Djävulen är i detaljerna

Detaljer gör stor skillnad, oavsett om det är stilen med sömmarna på dina gardiner, trägolvets patina eller ett kärleksfullt handgjord möbel du har i ett rum. Detaljer är vad som för samman ett rum och är vad som gör att det känns som ”ditt” rum snarare än bara ”ett” rum och är en annan av grunden för inredningen.

Det kan vara en snygg lampa i ett hörn, en växt bredvid din eldstad eller samlarobjekten på din hyllanordning. Ägna tid åt att förverkliga detaljerna i varje rum i ditt hem. Saker som att matcha färgen på dina kuddar till färgen i en av dina konstverk eller ett kompletterande mönster på en matta som ser bra ut mot din soffa kan göra skillnad. Håll utkik efter kvalitetsprodukter och tänk på var allt kommer att gå eftersom detaljer gör hela skillnaden.

Bilder via Pinterest