Guide till hemlagring

Inbyggd bänk för bokhylla

Förvaring är en viktig del av alla hem. Medan inredningen kan verka som om allt du kan se, handlar det lika mycket om saker du inte gör. Bra lagringsidéer kan lyfta fram och visa upp de saker du älskar, eller hålla vardagens väsentligheter dolda från synen. Oavsett om du väljer färdiglagring eller väljer en anpassad design, är lagring ett viktigt inslag i ditt hems design.

Färdiga lagringslösningar

Om du vill organisera den inbyggda förvaringen som ditt hem redan har finns det många alternativ från förvaringsfack till dekorativa lådor. Även om det kan verka nyttigt kan lagring faktiskt bli en del av designen. En bagageutrymme kan fungera dubbelt som ett soffbord och en plats att lagra filtar eller spel. I köket kan en ö bli kontaktpunkten för designen och ge gott om förvaringsutrymme och sittplatser. Om du har lite utrymme, överväga att byta ut köksbordet mot en förvaringsfylld ö med barstolar. Och glöm inte de små sakerna: dekorativa brickor, tallrikar och andra hänglås kan hjälpa till att vrida små föremål som gem, mynt och nycklar, samtidigt som de ger personlighet till rummet.

När du väljer plastkorgar eller lådor, var noga med att mäta utrymmet där du planerar att placera dem, t.ex. under sängen eller ett skåp. Om du har lite utrymme kanske du vill välja flexibla behållare som strukturerade, mjuka sidor, som enkelt kan dras in och ut. Tydliga förvaringsbehållare gör det enkelt att identifiera vad som finns inuti, medan sidfack kan märkas för att minska på sökningen.

Förvaring av skåp

Garderober är ökända för sitt behov av organisation. Om du ger dig rätt lagringslösningar från början kommer du att hitta det mycket lättare att hålla saker ordnade. En garderob kan också ha stor nytta av anpassad lagring. Garderober är inte en storlek som passar alla och få människor har samma typ av garderober. En anpassad garderob låter dig maximera de typer av lagring du behöver och bli av med de du inte behöver. En person med en stor sko- eller slipsamling vill anpassa sin garderobsdesign för att hålla dem alla.

Garageförvaring

Garaget har en tendens att bli en fängslande för sportutrustning, verktyg och extra skafferi, men sällan är de väl organiserade. En garage förvaringslösning är att skapa zoner inom utrymmet för varje syfte. Lägg till förvaringsskåp eller kubies nära dörren till huset för att skapa ett mudroom-område där familjemedlemmar kan lagra sina sportutrustning. Ett förvaringsskåp, en bänk och en pegboard kan hålla verktyg redo att gå och lätta att hitta. Och slutligen kan hyllor och klara behållare ge en förlängning av skafferiet.

Anpassade lagringslösningar

Anpassad lagring kan hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av ditt utrymme – ner till millimeter. Det kan också förbättra utseendet på ett rum. Anpassade skåp kan dölja apparater som tvättmaskiner och mikrovågor, vilket ger rummet ett mer enhetligt utseende, medan inbyggda bokhyllor rymmer ett bibliotek eller visar värdefulla föremål eller konst. Framför allt gör anpassad lagring dig att få ditt hus eller din lägenhet att fungera med din livsstil och dina samlingar.

Designa hemförvaring med dekorhjälp

Hemorganisation kan ofta kännas som en skrämmande uppgift, varför garderober, garage och andra utrymmen ofta kan bli oöverskådliga. Det är dock enkelt att ställa in dig själv för organisatorisk framgång eller att komma tillbaka på rätt spår med hjälp av Decor Aid. Decor Aids talangfulla inredningsarkitekter kan erbjuda geniala sätt att få ut det mesta av ditt utrymme, oavsett om det är att välja ut lagringstillbehör för att förbättra din inredning eller att designa en egen garderob från topp till botten. För komplicerade projekt som att utrusta en hel garderob eller ett rum är det värt det att anlita en Decor Aid-professionell som hjälper till att hantera design och installation. Företaget kan också hjälpa dig att hitta rätt hantverkare för att slutföra jobbet, så att du kan koppla av och tänka på vad du ska lägga till den nya drömskåpet.

Tvättstuga skåp

Anpassade förvaringslösningar för skåp

Smart skräddarsydd skåp håller hemmets tvättmaskin och torktumlare utom synhåll i denna härligt minimala tvättstuga. Dessutom gör de anpassade funktionerna ett bra sätt att hålla fula tvättstuga produkter utom synhåll.

Via Francesco Lagnese för Southern Living / domaine.com

Anpassad svart bokhylla

Svart anpassad bokhylla

Genom att gå efter en matt svart eller mörkare färdig bokhylla får du lättare att lyfta fram vad den rymmer samtidigt som du lägger till djup och drama i alla utrymmen.

Inbyggd lagringslösning

Anpassad design för bokhylla

När det gäller smarta lagringslösningar slår ingenting inbyggda tillägg – speciellt om de hjälper dig att utnyttja annars bortkastat utrymme på bästa sätt, som under en trappa eller ovanför en dörr.

Mudroom Storage Ideas

Anpassad Mudroom Storage Design

Håll ordnat och städa regelbundet med hyllor och förvaringsfunktioner i mudroom som har områden som är avsedda för varje person i hemmet. Detta kommer i sin tur att göra dig redo för den kommande dagen ännu enklare.

Skoskåp Organisation

Modern anpassad garderobsdesign

Vi har alla inspirerats av Hollywood-garderobslösningar vid ett eller annat tillfälle, men vem ska säga att du inte kan kopiera dina egna utan att spendera en liten förmögenhet?

Som med alla billiga lagringslösningar är allt som krävs lite kreativitet. Så tänk på hur du kan uppgradera din garderob så att den ser ut och känns desto mer sofistikerad och organiserad.

Lösningar för små utrymmen

Anpassad lagringsidé

Återigen, utnyttja det utrymme som nästan alla hem slösar på bästa sätt och tänk på områden i ditt hem som kan fungera som praktiska förvaringsutrymmen.