Hall designidéer

hallgallerivägg

Korridoren är ett ofta förbises utrymme, som bara fungerar som den utilitaristiska vägen från ett rum till ett annat. Men om du ignorerar dem går du miste om ett fantastiskt tillfälle att experimentera och designa korridorer med karaktär och drama.

Innan du börjar, titta runt och utvärdera utrymmet. Finns det några speciella strukturelement, som stolstång eller gjutning? Får utrymmet gott om naturligt ljus, eller behöver du lägga till en armatur? Kan golvet använda en löpare? När du väl känner till ditt utrymme, här är några idéer för att dekorera hallar som är värda att dröja kvar i:

Skapa djup

Om din hall har stolstång, lägg till en viss dimension genom att måla en ljus färg ovanpå (så att utrymmet känns öppnare) och en mörkare färg eller tapet på botten.

Gör ett galleri vägg pop

Om du vill hänga en gallervägg i hallen målar du väggarna (inklusive gjutning och stolstång) och tak i samma färg så att dina foton och konstverk dyker upp på ett verkligt dramatiskt sätt.

Visa konst (tillfälligt)

För en riktig galleriupplevelse, lägg till bildskenor, avsatser eller flytande hyllor i korridorväggarna så att du ofta kan växla upp det konstverk du har på displayen.

Lysa upp det

Ett annat sätt att slå upp drama är att hålla rymden konstfri och istället installera en serie lampetter längs väggarna.

Välj en rolig löpare

Löparen är ett tillfälle att föra in ljusa färger och lekfulla mönster i rymden, så håll inte tillbaka. Men eftersom korridorer tenderar att vara högtrafikerade områden, se till att välja en med en tät, låg hög väv.

Lägg till lagring

Om du har en relativt bred hall, använd den som förvaringsmöjlighet med delar som flytande konsoler, låga bokhyllor eller inbyggda enheter. Kom bara ihåg att hålla ett 30-tums utrymme runt alla möbler så att det finns utrymme att röra sig fritt.

Toppbild via Flex Inredning