Håll växter borta från uppvärmningsventiler

Vi älskar våra växter. Inte bara fungerar de som underbara dekorationer, men de rengör och renar också luften i våra hem och lägenheter. Men vintern kommer och chansen är att dina växter inte var utformade för att klara frysa temperaturer. Om du vill att dina dyrbara gröna vänner ska överleva fram till våren, följ våra nio steg för att hålla dina växter levande under vintersäsongen.

Bild via Lifehack.

Flytta växter närmare Windows, men inte för nära

växter fönster vinter fotosyntes vinter

När dagarna gradvis förkortas kommer dina växter att få mindre naturligt solljus, och för att utnyttja det tillgängliga solljuset, flytta dina växter närmare ett fönster. Men flytta dem inte för nära. Om dina fönster fryser, se till att dina växter har tillräckligt avstånd från glaset så att de inte fryser också.

Bild via huslogik.

Rengör Windows

rena fönster växter fotosyntes vinter

Och när dina växter är närmare fönster, se till att hålla fönstren rena för att släppa in så mycket ljus som möjligt. Det extra ljuset hjälper dig och dina växter att hålla sig friska och glada tills vädret blir varmare.

Bild via Marie Claire Maison.

Damma bort dina växter

tvätta damm växter vinter

Visa dina växter lite TLC och tvätta bort deras smutsiga löv med en fuktig tvättlapp. Inte bara kommer de att se bättre ut, men de kommer att kunna absorbera ljus mer effektivt, vilket är särskilt viktigt under denna tid på året.

Bild via HGTV.

Lägg till artificiellt ljus

konstgjorda lampor vinterväxter

Om saker börjar bli riktigt mörka, försök att placera en konstgjord glödlampa ovanför alla krukväxter som börjar visa tecken på vinterkläder. Det kommer att hålla dem vid liv längre och förhoppningsvis lysa upp din dag också.

Bild via Manored.

Håll ditt hem varmt

växter temperatur varm vinter

Om du behöver ytterligare en anledning att höja värmen kommer dina växter att leva längre i varmare väder. De flesta växter föredrar en dagstemperatur mellan 65 ° F och 75 ° F och en nattemperatur mellan 60 ° F och 65 ° F. Allt under 50 ° F och dina växter kommer att drabbas.

Bild via en vacker röra.

Bibehåll luftfuktighet

växter fuktighet vinter

Den idealiska fuktigheten för växter är mellan 40% och 50%. Om du bor i ett kallare klimat kommer vinterfuktigheten troligen att vara cirka 10%, vilket innebär att du måste kompensera. Även om det ofta sägs att dimma en växt kan kompensera för brist på fukt, är det bästa sättet att hålla dina växter fuktiga att använda en luftfuktare. Lämna en luftfuktare på medan du är ute från huset, så att du kan komma hem till ett utrymme fyllt med friska och vackra växter.

Bild via Reader’s Digest.

Håll växter borta från drag eller uppvärmningsventiler

växter temperatur clod drar värme ventiler vinter

Förutom att hålla växterna vid rätt temperatur, vill du också se till att de inte sprängs av inkonsekventa eller extrema temperaturer. Det är viktigt att hålla dina växter borta från kalla drag eller värmeöppningar, särskilt under vintern.

Bild via Lifehack.

Skaffa nya planteringsmaskiner

betong planteringsmaskiner växter vinter

Okej, så kanske den här hjälper inte dina gröna små vänner. Men om du köpte tillbaka dina växter under de varmare månaderna hade du kanske lagt dem i krukor som speglade varmare tider. När vintern närmar sig kan du överväga att uppgradera dina planteringar till något mer säsongsmässigt lämpligt. Betongplanter är en personlig favorit hos oss.

Bild via Ferm Living.

Vattna dina växter mindre

vattenväxter mindre vinter

En vanlig missuppfattning om växter är att ytterligare vattning kan kompensera för mindre solljus och lägre fuktighetsnivåer. Men gör inte detta misstag. Även om du fortfarande bör vara flitig med andra aspekter av växtlivet, kan du vara lätt att veta att de kommer att vara bra om du hoppar över en vattning eller två.

Bild via Elle Decor.