Hängande korgar Idéer

Hängande korgar är perfekta för din veranda och kan användas för mer än bara att lägga till färg. Alla ser en veranda full av överfyllda blommande växter och vinrankor; Det lägger till enorma kurvor som tilltalar alla hem. Du kan dock också använda hängande korgar för att uppnå olika resultat.

örtkorgar

Du har möjlighet att antingen plantera enskilda växter eller kombinera dem med andra blommande växter. De gör inte bara en attraktiv dekoration för ditt hem, utan skapar också ett naturligt sätt att njuta av doften och doften av färska örter.

Använd örter som persilja, timjan, basilika, oregano och mynta. Det bästa är att du kan använda örterna för matlagning, vilket gör det till ett idealiskt sätt att använda din veranda.

Du kan också använda Sheppards krokar i din verandelandsplan för att hänga upp växtbaserade korgar om verandan inte får tillräckligt med solljus.

Monokultur hängande korg

En attraktiv hängande korg med monokultur innehåller vanligtvis en enda växt som bildar kullar vid odling, inte är för hög och som flyter eller kaskader över korgens kant. Som namnet antyder använder det här alternativet bara en typ av växt eller blomma för att skapa ett jämnt utseende.

Se till att du väljer växter eller blommor som har ett vackert frodigt utseende, som petunior, begonier eller pelargoner, för att bara nämna några.

Du kan använda sådana arrangemang mycket framgångsrikt för att skapa integritet på din veranda. Strategiskt placerat längs en sida eller del av framsidan av din veranda kommer du att erbjudas ett mer privat utrymme över tid. Eller använd dem på samma sätt för att dölja en fula funktion från vyn.

Blandad korg

Använd olika kombinationer av färgade perenner och ettåriga för att försköna din veranda. Du kan också använda bakväxter med olika färger och dofter. Välj noggrant växter med långvariga blommor och blanda dem med de som blommar bara för en kort tid.

Vändningen till en blandad korg är att plantera ätliga blommande växter! Ja, det finns olika typer av blommor som du kan använda för matlagning. Maten med blommor går tillbaka till romartiden. det är inget nytt.

Var försiktig och undersök; Inte varje blomma är synlig, vissa kan göra dig sjuk.

Men om du gör din läxa, prova dessa sorter: begonier, kryddnejlika eller maskrosor. Du kan också smaka på blommor av örter som basilika, cikoria, dill, fänkål och ingefära, bara för att nämna några. Undersök noggrant anläggningen igen innan du använder den i köket!

Växa och ta hand om dina hängande korgar. Och om du gillar multitasking kan du inte använda dina korgar bara för deras fantastiska utseende!