moderna hantverkare hem

Hantverkshuset firas för sin uppmärksamhet på konst & hantverksdetaljer, som vanligtvis finns i små och ekonomiska bungalow-stilhus. Det är den charmiga platsen som känns som hemma redan innan du går in.

Ett riktigt hantverkshus är ett som utstrålar personlighet i alla aspekter och lockar dig att sitta på stentrapporna en stund medan du beundrar dess idylliska arkitektoniska detaljer. Men vad krävs egentligen för att bygga ett hantverkshus? Här släpper våra designers på Décor Aid dig in på de viktigaste elementen i ett hantverkshus.

bild

hantverksstil hem konst och hantverk

Så vad är ett hantverkshus? Hantverksstilhem är hus som först dök upp under slutet av 1800-talet och förblev populära fram till början av 1900-talet, med tillkomsten av Arts & Crafts Movement.

En av de viktigaste delarna i ett hantverkarhem är konst & hantverk. Ett hus i hantverksstil hänvisar till ett hus som är byggt i enlighet med American Arts & Crafts-principerna, som inkluderar stugor och bungalower samt hus i Tudor-stil och hus med detaljer i bungalowstil.

Byggd av naturmaterial

traditionellt hantverkarhus

Ett hantverkshus är vanligtvis byggt av äkta trä, sten, tegel och andra naturmaterial. Allt om dess yttre design uttrycker naturlig skönhet. På grund av detta är de flesta hantverkare hem ekologiskt sunda.

Med ett mindre fotavtryck och mindre interiörutrymme till skillnad från de flesta moderna hem idag, brukar ett hantverkshus använda mindre resurser för att bygga och kräver mindre energi för underhåll också. Om du vill ha ett miljövänligt sätt att bygga ett hus är ett hantverkshus ett bra alternativ.

Inbyggda möbler och armaturer

hantverkare hus möbler

Inbyggda möbler har redan varit en del av den inhemska arkitekturen i många år, men det var inte förrän Arts & Crafts-rörelsen att de nådde sin fulla potential. Inbyggda är en viktig del av ett hantverkshus och är bland anledningarna till att även om dessa hus i bungalowstil tenderar att vara små, verkar de ”leva till stor del”.

Inbyggda möbler och armaturer är vanliga i hantverksstilshem eftersom de har låga tak, vilket gör det möjligt att passa alla slags bekvämligheter inom små utrymmen.

Öppen spis

hantverkare husidéer

Eldstaden är ofta centrum för uppmärksamhet i ett hantverkshus. För det mesta flankeras dessa eldstäder av inbyggda insatser, såsom skåp, bokhyllor etc. Våra designers föreslår att man spelar upp hela väggen vid eldstaden så att den sticker ut.

I själva verket har de flesta hantverkshus idag en stor öppen spis som ofta är den största försäljningsstället för dem som bor i områden med hårda vintrar. Dessa stora eldstäder sträcker sig vanligtvis upp till två våningar och skapar ett stort intryck samtidigt som de naturliga elementen i ett hantverkshem lyfts fram.

Veranda med pelare

hantverkshus veranda idéer

En annan hantverkshussignatur är en veranda med pelare som fäster hemmets främre trappsteg samtidigt som det ger stöd till taket från verandaen. Dessa täckta verandor gör det också möjligt för familjer att umgås med grannarna lättare.

Kolonnerna på en veranda med hantverksdesignstil är vanligtvis fyrkantiga, och även om de tenderar att se ut som om de springer rakt ner i marken, är dessa kolumner vanligtvis halvhöjd och vilar på piedestalbotten klädda av stuckatur eller sten. Dess form är det som skiljer ett hantverkshus från bostadsstil.

Låga tak

hantverkare tak

En av de mest utmärkande egenskaperna hos ett hantverkshus är en låg takhöjd, som vanligtvis installeras i höft- eller gavelstil. Det låga taket kan också komma med vidöppna takfot som överhänger från den främre fasaden och innehåller vanligtvis en rymlig veranda.

Takbjälkens svansar lämnas frilagda och det är därför som rännorna är omöjliga att installera. Dekorativa hängslen och balkar läggs också till under gavlarna.

Exponerade strålar

hantverkare hus stil

Utsatta balkar eller takbjälkar är vanliga på hantverkare i stil, både inomhus och utomhus. Det bästa med att ha synliga balkar är att de kan hjälpa till att göra utrymmet verkar större.

De hjälper också till att vinden ser ännu mysigare ut och ger utrymmet en gammaldags charm, vilket är vad ett hantverkshus enkelt kanaliserar. Oavsett syftet de tjänar är en exponerad stråle ett utmärkt sätt att lägga till en antydan till rustikitet i ett hantverkarhem.

Öppen planlösning

hantverkarhus öppen planlösning

Öppna planritningar härstammar från hantverkshus och är nu mycket vanliga. Dessa planer ger bättre trafikflöde och gör att utrymmet ser mer rymligt ut än det faktiskt är. I ett hantverkstilhus brukar rum vara öppna.

Livet kretsar vanligtvis kring vardagsrum, kök och matplats. Master-sviten placeras ofta i ena änden av huset och de andra sovrummen i andra änden.

Breda, överhängande öron

hantverkare arkitektur

Överhängande takfot är ett av de vanligaste egenskaperna hos ett hantverkshus. Det finns många sätt på vilka de överhängande takfoten byggs i ett hus. Men för de flesta hantverkare är takfoten vanligtvis gjorda av natursten eller andra naturmaterial som samordnar med utsidan.

Historiskt har breda uthängande takfot en viktig funktion, särskilt för dem som bor i våta områden i landet – takfoten hjälper till att hålla vattnet från väggarna och borta från husets grund.

Dubbelhängande Windows

hantverkare husfönster

De flesta hantverkare har dubbla hängande fönster som har separata rutor, gjorda av glas på både botten och toppen. Dessa fönster är också vanliga i de flesta historiska hem. Förutom att de ser snygga ut är dessa fönster också funktionella.

Eftersom båda rutorna glider upp och ner kan du uppnå optimal ventilation när det behövs. Till skillnad från andra typer av fönster vrider dubbelhängande fönster inte ut och projicerar inte utåt. Således minimerar det risken för olyckor, särskilt i områden med hög trafik som uteplatser, däck och gångvägar.

Singel, utskjutande sovsalar

hantverkshuskvarter

En kvist är ett utsprång som skjuter ut från ett sluttande tak och brukar levereras med ett eget minitak. Bortsett från att förbättra utseendet på ett hem, skapar kvisten också ett extra utrymme och utrymme.

Ett hantverkstilhus har vanligtvis enstaka, utskjutande sovsalar. Även känd som skjulkupan, är dessa takkupor horisontellt proportionerade och täcker en stor del av taket, samtidigt som vinden öppnas för mer användbart utrymme.

Vinklar och fönstersäten

hantverkare burspråk

Hus som har hantverksdesignstil kommer med hörn och fönstersäten. Detta är också ett sätt att maximera hemmets utrymme. Eftersom de flesta hantverkshem har extra stora fönster kan husägare dra nytta av detta genom att skapa fönstersäten som kan fungera som läshörn.

Dessa hörn är vanligtvis mysiga och bekväma, särskilt när en tjock kudde placeras på den. De stora fönstren ger också gott om naturligt ljus samtidigt som du öppnar den vackra utsikten utomhus.

Inbyggd förvaring

hantverkshus inbyggda möbler

Ett annat smart sätt att maximera utrymmet i ett hantverkshus är med inbyggd förvaring. Hörn är bland de mest förbisedda områdena i ett hantverkarhem, men smarta husägare kan använda sig av detta lilla område genom att använda en inbyggd lagringsenhet. Du kan installera färdigbyggd inbyggd lagring i ett hörn av ditt hem där leksaker, böcker och andra sällan använda föremål kan förvaras.

Bilder via Pinterest