Hem exteriör idéer

Hem exteriör idéer

Vem vill inte att deras hem exteriör ska se fantastiskt ut från vägkanten och att utstråla massor av inspirerande trottoarkant? Oavsett vad ditt motiv är för att uppdatera ditt hem exteriör, oavsett om det är för att du vill sälja ditt hus eller om det bara är dags för en uppfriskande förnyelse, vände vi oss till Décor Aid inredningsarkitekter och renoveringsexperter för att servera några viktiga hem exteriör idéer som hjälper dig uppdatera utsidan av ditt hem med lätthet.

Eftersom vi ibland glömmer bort att maximera ett hems vädjande överklagande, när det gäller de bästa hem exteriörsidéerna, lönar det sig ibland att gå en traditionell väg för att hålla ditt hems återförsäljningsvärde konsekvent och högt som möjligt. Som sagt, det finns många lysande och kreativa metoder för att göra ditt hem exteriör ännu mer unikt för dig som inte kostar en förmögenhet.

En ljusare ytterdörr

korall entré dekor idéer

Ommålning av ytterdörren eller ramen i en unik färg ger den perfekta externa hemuppdateringen om du vill förstärka din trottoarkant, men utan att behöva spendera en liten förmögenhet eller anställa någon att komma in. Om du arbetar med en begränsad budget, att måla din ytterdörr är definitivt ett effektivt sätt att uppdatera ditt hem exteriör, eftersom en burk färg och ungefär en timmes tid är allt du behöver för att komma igång med att höja din ytterdörr. Att välja en ljusare ytterdörrfärg uppmärksammar ditt hems fasad samtidigt som den sticker ut från resten av bostäderna på din gata.

Du kan till och med göra detta själv genom att ge din ytterdörr en snabb slipning och en rengöring innan du börjar. Försök att flytta dig bort från de populära pastellfärgerna och välj något djärvt, som levande koraller, årets färg, för att verkligen göra ett snyggt uttalande. Dessutom att måla din ytterdörr hjälper dig att distrahera ögat från andra områden som du kanske inte gillar eller inte har råd att uppdatera.

En helt ny ytterdörr

ytterdörren hem exteriör idéer

Om din ytterdörrs skick har gått förbi förfallen till ingen återvändo, kommer all ytterdörrfärg och hemmets yttre idéer inte att göra dig bra. Att investera i en ny ytterdörr kommer omedelbart att ge ditt ytterhus en fullständig ansiktslyftning och du kommer att skörda frukterna på nolltid. Välj en robust ytterdörr som överensstämmer med stilen i ditt hem – det värsta du kan göra är att kasta bort ditt hems utseende med en vit PVC-dörr på framsidan av ett hus i viktoriansk stil. I allmänhet kommer en mer minimal ytterdörr att hålla utseendet tidlöst och sofistikerat att starta.

Det finns massor av ytterdörralternativ där ute som också är väderbeständigt, så att välja de bästa externa designideerna för ditt hem borde inte vara för mycket utmanande. Och om du köper en färdig ytterdörr, kom ihåg att en garanti är viktig eftersom ytterdörrar ofta ställs inför extrema väderförhållanden och åldras snabbt.

Odla en dramatisk mur av murgröna

chic hem exteriör idéer

Att låta en krypskydd täcka över ditt hem är ett fantastiskt och prisvärt sätt att få ut det mesta av ditt hem exteriör samtidigt som det ger en idyllisk känsla av skönhet. Ja, det tar ett tag, men stammar av engelsk murgröna kan växa snabbt, så du kommer snart att belönas med fantastiska gröna och vackra blommor som sveper över ditt hem. Välj en murgröna med massor av gröna och blommande blommor så att ditt hem kommer att se fantastiskt ut varmare väder.

Engelska murgröna ser fantastiskt ut installerade runt verandor, längs veranda räcken och runt garage, upping din trottoarkant på ett ögonblick samtidigt låna ditt hem en minnesvärd romantisk känsla av sofistikerad nostalgi.

Accentinmatningslampa

accentbelysning hem exteriör idéer

När du uppdaterar ditt hem exteriör ger det ett fantastiskt tillfälle att vara utforskande med valfriheten som arkitektoniska uppdateringar kan tillåta. Ett nytt accentintagslampa är en bra och fördelaktig idé att lägga till i din lista över externa idéer för hem. Styl ditt hem exteriör med ett vintageinspirerat inträdesbelysning (Art-deco-lampor är fantastiska) eller gå helt moderna med en ingångslampa med rena minimala linjer och subtila detaljer.

Om du vill gå efter något mer lyxigt, installera din nya utomhusbelysning på en kedja för lågt hängande utseende, snarare än fäst vid en vägg eller ett tak eftersom det kommer att ge extra drama och kommer att göra ditt fantastiska hem exteriör verkar desto bättre -bedömd och investeringsvärdig.

Uppdatera veranda räcken

veranda räcke hem exteriör idéer

Veranda räcken kan verkligen göra ett hem exteriör känns föråldrad och i behov av en översyn (särskilt om de sträcker sig över framsidan av ditt hem). Skapa ett slående visuellt intresse på framsidan av ditt hem med några unika veranda räcken som skryter med massor av fint utformade detaljer. En uppfriskad veranda räcke kommer att leva upp framsidan av ditt hem och ge förbipasserande något att notera.

Om dina veranda räcken ser lite grova runt kanterna, ta lite tid att ge dem lite TLC och ett nytt lager väderbeständig färg. Som sagt kan veranda räcken och staket i allmänhet vara dyra att konstruera och underhålla, så gör mycket forskning i förväg för att få ut mesta möjliga för dina pengar. Och igen, sök alternativ som också har en garanti, oavsett hur begränsad.

Håll det snyggt

snygga hem exteriör idéer

Precis som du gör inomhus är det viktigt att hålla din trädgård eller fasad städad och organiserad för att skapa en charmig överklagande. Att hålla utsidan av ditt hem snyggt och välsköttt kanske inte är det mest lyxiga av hemmets yttre idéer, men det gör verkligen en stor skillnad medan du tar lite ansträngning. Låt inte hushållsartiklarna förstöra din veranda och se till att barnens leksaker sätts utom synhåll.

Håll buskar och gräs trimmade och i hälsosam form, eftersom en bevuxen trädgård kommer naturligtvis att göra ditt hem exteriör otrevligt. Och om du inte har en grön tumme, lägg till lite lätt att sköta blommiga buskar, växter och liknande för att föra samman allt medan du lägger till en inbjudande känsla av komfort.

Bli dekorativ

snygga hem exteriör idéer

När det gäller att närma sig snygga exteriöridéer skiljer de sig verkligen inte från det sätt du tar på att dekorera ett interiör. För att få ditt hem att bli livligt medan du visar din smak och det goda ögat, lägg till härliga dekorativa tillbehör som kinesiska trädgårdspallar och vackert målade krukor och kärl för att också få din veranda att känna sig unik och välbedömd.

Lägg till växtliv

hem exteriör idéer växter

Det finns inget mer tröstande än växter som dekorerar din veranda eftersom till och med bara lite grönska kan få ett hem att känna sig mer inbjudande på ett ögonblick. Att lägga till växter ger ett snabbt, prisvärt och enkelt sätt att uppgradera ditt hems tröskelvärde medan intressanta krukor och fartyg bara kommer att öka den lockande uppsättningen. Ta med växter som skryter med mycket grönska, eftersom de också är bra för att distrahera ögat, till exempel om du försöker dölja någon skalande färg eller fläckar. Välj ljusa färger och djärva blommor om du försöker lysa upp ditt yttre och få det att se mer energiskt och inbjudande ut.

När det gäller hemmet exteriör designidéer är du säker på att du får en fördelaktig belopp för relativt minimal ansträngning eller kostnad med flora och botanik. Rader av hängande växter med överdådiga blommor gör också tricket och kan tas in under kallare årstider.

Skräddarsydda yttre element

anpassade hem exteriör idéer

Att välja skräddarsydda exteriördesigner för lyxiga exteriöridéer gör ditt hem ännu mer upphöjt, unikt och eftertraktat. Det finns inget bättre sätt att få ditt hem att sticka ut och ge den ultimata mängden vägran än med välbedömda element som inte kan ses någon annanstans. Designa din egen skräddarsydda veranda, eller få en veranda av trä vackert handgjorda och installera unika och vintage accenter för att verkligen få den att känna sig unik..

Helt ned till en handgjord uppsättning planteringsmaskiner, skräddarsydda hem exteriörer är säker på att öka värdet på din fastighet samtidigt inspirera grannar i närheten att följa efter.

Vakna upp din gångväg

gångväg hem exteriör idéer

Få ditt hem tillbaka till liv genom att utforska gångvägshusens yttre idéer som är oväntade och fulla av slående visuellt spel. Eftersom vanliga betongplattor kan se tråkiga ut utanför husets framsida och lämna mycket att önska när du tar dig till ytterdörren. Låt inte din gångväg förstöra ditt hems yttre överklagande och använd istället din gångväg som ett elegant element för att uppdatera ditt hem exteriör. Tegelstenar ger ett tidlöst gångmaterial om du har ett mer traditionellt inrett hem, eller robusta stenplattor ger ett annat alternativ för modernare exteriöridéer för hemmet. Tänd din gångväg så att den lätt kan passeras när solen går ner och trimma den med växter och buskar om du har utrymme att arbeta med.

Att skapa en upplevelse när någon går till din ytterdörr är en av de bästa externa idéerna du kan göra för att verkligen se ut som ditt hem. Dessutom är det en investering som kommer att pågå i många år framöver när den underhålls ordentligt.

Måla ytterfasaden

hem exteriör idéer måla

Att måla utsidan av ditt hus kan vara ett stort jobb att ta hand om på egen hand, vilket gör det inte konstigt att husägare undviker det mycket längre än de borde. Vi förstår det, det tar lång tid och en enorm mängd ansträngning, men belöningen för ett nymålat hem exteriör är värt det när det görs bra och i en klassisk färg. Peelingfärg ser trött ut och kan skada grunden för ditt hem och en ny färgfärg kommer omedelbart att lysa upp ditt hems exteriör och få ditt hem att se mycket mer tilltalande och omhändertaget ut. Undvik mörkare färger eftersom de får ditt hem att se mindre ut och svårare att sälja och gå efter en ljus och ljus färg för att uppdatera ditt hem.

Du kan till och med välja två olika kontrasterande nyanser och måla ditt hems fasadfördjupningar i en annan färg, för något mer oväntat och modernt.

Lägg till lite spännande konst

moderna bakgårdskulpturerVanligtvis sparas för stora herrgårdar med expansiva gårdar, du ser inte ofta utomhusskulpturer som dekorerar framsidan av ett hem. Men när det gäller inspirerande exteriörsidéer kan något så enkelt som en minimal skulptur göra underverk när det gäller att skapa minnesvärd överklagande.

Ta ett liknande tillvägagångssätt och skaffa en storskalig utomhusskulptur eller vägghängande bit för att verkligen höja ditt hems coola faktor medan du lägger till en oväntad konversationsstartare.

Tänk på en vattenfunktion

små bakgård idéer

Om du inte har turen att ha ett hem beläget bredvid en lugnande damm eller vatten som det hemmet som visas ovan gör, är en mer prisvärd upplevelse av utomhusvattenfunktionerna säker på att skryta med värdet på ditt hem medan du höjer sitt överklagande oändligt .

Från en enkel fontän till ett fågelbad till en coy fiskdamm, kommer en väl underhållen vattenfunktion att göra ditt hem enastående och samtidigt göra din vardag ännu mer inspirerad. Dessutom kommer det att skapa ett avkopplande område för att underhålla eller läsa en bra bok ensam också.

Enkel symmetri

moderna hem exteriör idéer

Underskatta aldrig kraften i lugnande symmetri när det gäller ditt hem exteriör. Genom att göra dina yttre idéer för hemmet mer symmetriska kommer du att se en stor skillnad för ditt vägs inverkan. Placera överdimensionerade lyktlampor på vardera sidan om din ytterdörr och se till att din veranda är balanserad, utan för mycket rör på den ena eller den andra sidan.

Håll dina växter jämna och vältrimmade om du har en trädgård (lop-sidiga buskar kommer säkert att vara avskräckande) och om du bara har ett litet utrymme att arbeta med, centrera saker så mycket som möjligt – som ett ljus ovan dörren istället.

Bilder via Pinterest