Tacksägelsedekorationen

Nu när det är november är Thanksgiving bara några veckor borta. Om du planerar att vara värd för en Thanksgiving-middag i år, kommer du att vilja ta några enkla steg innan kalkodagen så att allt går smidigt. Oavsett om du är värd för hela familjen eller bara håller det enkelt, följ vår guide för att göra dig redo för årets Thanksgiving-middag.

Gör sidorätter i förväg

sidrätter tacksägelse

Du vill inte laga kalkon dagen innan, men rätter som fyllning, tranbärsås och potatismos kan göras en dag eller två före den stora dagen och lagras i kylen under tiden.

Bild via Bon Appetit.

Slipa dina köksknivar

slipa knivarna

Du vill inte börja hugga kalkon och inse att dina knivar är tråkiga. Slipa alla dina köksknivar innan någon dyker upp hungrig, så att du inte behöver oroa dig för skivning och tärning när tillagningen påbörjas.

Bild via Bon Appetit.

Gör ditt Kina och bestick redo

ren porslin silverbestick

Som att slipa dina knivar är detta ett av de steg som kan göras en vecka eller så innan dina gäster anländer. Bestick ser alltid bäst ut när det nyligen polerats. Och om du planerar att använda porslinet som gömts på baksidan av din kappskåp, överväga att damma av det innan du serverar Thanksgiving-middagen.

Vill du köpa en ny porslin för i år? Kolla in vår guide till samtida porslin för semestern.

Bild via Dillards.

Få några Thanksgiving-dekorationer

tacksägelsedekorationer

Nu när Halloween är över, ersätt alla spöklika dekorationer med bitar som har en mer välkomnande atmosfär. Du kan behålla pumporna, men överväga att byta ut ghouls och spöken för något lite mer lämpligt för en familjemiddag. Och glöm inte att dekorera bordet också. Höstmotiv, såsom löv, ljus och lövverk ger bra bordstillägg.

Bild via Elle Decor.

Bust ut vinet

vin tacksägelse

Oavsett om du och dina gäster föredrar rött, vitt eller mousserande, kommer du att vilja se till att du är redo att öppna en flaska vin så snart middagen serveras. Och det här är en avdelning där du inte ska spara på kvantiteten. Medan ingen kommer att ha något emot om du får slut på gröna bönagrytan, kommer du att ha några olyckliga gäster om dina slut på förfriskningar.

Bild via tid.

Övertyga dina gäster att ta med mat

gäster sidrätter mat

Eftersom du kommer att göra det mesta av arbetet, varför inte delegera till dina gäster lite? Lita inte på någon annan med kalkon, men planera lite i förväg och be gästerna att ta med några rätter. Tänk bara på vars matlagningsförmåga ligger var innan du börjar dela ut förfrågningar.

Bild via Country Living.

Gör rummet klart

gäst rum tacksägelse

Om du har några gäster som övernattar eller om dina gäster är benägna att ta ett extra glas vin, se till att ditt rum är redo att gå. Sätt ut färska uppsättningar sängkläder och handdukar, tillsammans med lite extra toalettartiklar.

Bild via HGTV.

Sittplatser

sittplatser placera kort

Se till att du vet exakt hur många gäster som kommer i förväg, så att du kan ställa in rätt antal bordsinställningar. Du kan till och med lägga namnkort vid varje inställning om du vill hålla motsatta politiska åsikter borta från varandra. Och om du befinner dig tom för utrymme i matsalen, överväga ett barnbord!

Bild via Country Living.