snygga moderna hembibliotekidéer

Har du alltid drömt om att ha ditt eget hembibliotek? Ärligt talat, vem har inte gjort det? Hembiblioteksidéer är ofta något som fantasiseras över men aldrig genomförs och det är synd att husägare med dött utrymme inte använder det utrymmet till sin fördel.

Och i motsats till vad många missuppfattar, behöver du inte ha en herrgård i ett hem för att göra ett hembibliotek till verklighet i ditt eget hem – det finns många innovativa hembiblioteksidéer att tänka på som enkelt gör det möjligt för alla hem att hysa en spektakulär personligt bibliotek som är unikt för dig. Från design som passar runt dörrkarmar i de minsta utrymmena till expansiva vägg-till-vägg-hembibliotek till överdådiga och glamorösa alternativ till billiga hembibliotekidéer, det finns gott om livskraftiga vägar att överväga som hjälper dig att slappna av och ta in din favorit läser.

Elegant neutralt

neutrala hembiblioteksidéer

Genom att gå efter en färglös palett kommer neutrala hembiblioteksidéer enkelt att smälta in i ditt hems designstil utan problem. De kommer att ge en touch av minimal stil till ditt utrymme, så att du kan visa dina böcker utan att ta bort den lugna och lugnande effekten av ett helt neutralt utrymme. Ännu bättre om du färgkoordinerar alla dina böcker eller täcker dem för en ren och organiserad känsla.

Välj inredning med ett tidsslitet och bekymrat utseende för en mer modern, shabby chic känsla eller gå för blanka neutrala toner för en fräsch, men ändå välbedömd känsla. Och genom att gå efter ett ljust färgschema kan du också se till att utrymmet känns ljust hela dagen och natten.

Skapa en mysig alkov

alcove hembiblioteksidéer

Skapa en mysig alkov i ditt hembibliotek genom att köra bibliotekshyllor längs en vägg uppåt och nedåt på andra sidan. Detta hjälper dig att skapa en bekväm läshörn där du kan lägga till en mysig soffa eller stol och en golvlampa så att du enkelt kan läsa och koppla av i stil.

Hembiblioteksidéer som detta är inspirerande och är bra för att uppdatera syftet med ett utrymme på ett riktigt fördelaktigt sätt. Och om du har en budget att arbeta med, föreslår Décor Aid inredningsarkitekter att du har en anpassad alkov som är inbyggd för att verkligen utnyttja utrymmet på bästa sätt och samtidigt öka återförsäljningsvärdet på din fastighet och göra din dag bättre – speciellt om du har barn. Tänk dig hur roligt ett alkovhemmabibliotek kommer att göra lästiden i många år framöver.

Moody Blue

blå hembiblioteksidéer

Hembiblioteksidéer i en lynnig blått kommer att lägga till en dramatisk och elegant touch i ditt hem som direkt kommer att sätta tonen för utrymmet. Team humöriga blues med lyxiga träfunktioner, glansiga ytor och glamorösa guld- och kristall accenter (som lampor, dörrknoppar, hårdvara och handtag). Dessa tillsammans med speglar hjälper till att fånga och reflektera ljus samtidigt som du höjer ditt hembibliotek med dekadenta detaljer.

Om du vill ge ditt rum en känsla av ren överflöd, är det här en av de bästa idéerna i hemmabiblioteket för att spika utseendet med en tidlös anda. Ditt hembibliotek kommer att kännas mysigt och bekvämt som ett traditionellt bibliotek i ett ståtligt lantligt hem. Och gå efter traditionella armaturer, beslag och lister för att toppa utseendet. Du kan också få samma utseende med ett klassiskt subtilt grått färgschema för den ultimata tidlösa känslan.

Stegbibliotek

steg hem biblioteksidéer

Hembiblioteksidéer i en stegformation ger dig den extra bonusen med ytterligare yta, möjliga sittplatser och hyllor. Om du har ett litet utrymme och vill använda ditt hembibliotek som en metod för att installera ytterligare hyllor i ditt hem, är det här ett utmärkt sätt att göra det utan att behöva spendera en liten förmögenhet samtidigt som du lägger till det potentiella återförsäljningsvärdet för din Hem.

Gå efter hyllfunktioner som smälter sömlöst in i ett rum för att inte stänga av utrymmet eller gå efter något djärvt och ljust för att få en minnesvärd inverkan. Det bästa är dock att genom att lägga till ytterligare ytor slösar du inte bort värdefullt golvyta med bänkar och stolar.

Varmt trä

chic hembibliotek idéer

Vi kunde inte prata om design av hembiblioteksidéer utan att prata om ett traditionellt inrett varmt träbibliotek. Vägg-till-vägg-hyllor ger dig gott om visnings- och förvaringsutrymme, så att du enkelt kan hålla alla dessa böcker till hands medan du tar in den komfort som ett varmare trä kan ge.

Det varma träet hjälper till att skapa ett mysigt utrymme och du kan balansera det med lätta väggbeklädnader eller hålla det mjukt med en mörk och överdådig nyans. Och installera ljusdämpare för att verkligen skapa ett intimt stämning i detta annars personliga utrymme.

Ljus och blank

ljusa hembiblioteksidéer

Var djärv och gå efter idéer till ett hembibliotek som gör en verklig inverkan med rumsdefinierande färg och tryck. Välj en färg som är djärv och ljus och som är helt annorlunda än din traditionella hembiblioteksidédekor för en slående sammanställning. Du behöver inte gå för naturligt trä och ljusa färger om du inte vill, du kan vara så modig som du vill och gå för en blå, en grön och till och med en gul.

Gå efter en glansig högglansfärg så att ditt hembibliotek reflekterar mycket ljus, och om du redan har ett hembibliotek i ditt hem, uppdatera det sedan med en ljus och glansig ny färgfärg. På så sätt kommer du att vara trendig när det gäller prisvärda idéer till hemmabiblioteket som är enkla att genomföra.

Använd små utrymmen till din fördel

små utrymme hembibliotek idéer

Få ut det mesta av små utrymmen med några smarta hembiblioteksidéer som gör att du verkligen kan påverka även de minsta utrymmena med smarta hyllenheter. Om du har dött utrymme i ditt hem som du inte använder, kan du säkert passa några hyllor i området? Oavsett om det är en del av ett rum som är ett besvärligt utrymme, eller utrymme runt en dörr som inte riktigt passar någon inredning, gör det mesta av det och fundera på att bygga ett snyggt och användbart hembibliotek.

Innovativa idéer som detta hembibliotek är perfekta för att få ut det mesta av svåra utrymmen i ditt hem och frigöra utrymme någon annanstans. Dessutom är de utmärkta för att skapa en intim och mysig läshörn i små lägenheter också.

Under trappor utrymme

trapphusbiblioteksidéer

Har du lite extra dött utrymme under dina trappor? Om så är fallet, varför inte utnyttja området med några eleganta hembibliotekidéer? Detta kommer att ge en cool funktion som dina gäster kommer att se när de kommer in i ditt hem, snarare än att gömma dina böcker i ett bakrum där ingen ser dem.

Täck ut ditt trappautrymme med massor av hyllor och en bekväm plats att sitta om utrymmet tillåter det. Denna design för hembibliotekidéer är något lite annorlunda än normen, varför både inredningsarkitekter och husägare verkligen älskar det. När allt kommer omkring, vad mer kan vara bättre under din trappa?

Retro trä

mitten av århundradet moderna hembibliotek idéer

Retro trä är känt för sin mediumbruna färg, vilket gör det otvetydigt vintagekänsligt och perfekt för ett modernt inspirerat hembibliotek från mitten av århundradet. Om du gillar retro-chic är idéer som detta för hembiblioteket bra för att betona utseendet.

Förbättra ett retro trä med lite charmig tapet för att skapa ett verkligt tidlöst hembibliotek – föreställ dig apelsiner, krämer, bruna och guld som samlas för att skapa ett livfullt 70-talstryck. Fyll i ditt hembibliotek idédesign med vintagetillbehör och konst för att skapa ett perfekt snyggt modernt hemmabibliotek från Mid-Century som kommer att se bra ut i många år framöver. Och eftersom du arbetar med retrofynd, använd textur till din fördel för att mjuka ut utseendet, som en plysch shagmatta och macrame-detaljer.

Mörkt trä

trä hembibliotek idéer

Om du vill gå riktigt traditionellt med känslan av ditt hembibliotek, är det dags att överväga lite klassiskt mörkt trä. Mörkt trä ger de bästa hembiblioteksidéerna, eftersom vi vet att stilen kommer att klara tidens test och att den kommer att kännas härligt mysig. Något som detta storslagna aldrig kommer att gå ur stil – du kan ändra resten av din inredning och inredning när trender och stilar förändras och ditt hembibliotek kommer att förbli en orörbar klassiker.

Hembibliotek i mörkt trä är mer flexibla än du kan föreställa dig, så att du kan skapa ett lyxigt hem för omhuldade böcker som du alltid kommer att vara stolt över att ta in. Plus, eftersom mörkt trä passar bra i varje designstil hittar du dekorativ frihet i sin flexibilitet.

Vägg till vägg

vägg till vägg hembibliotek idéer

Om du letar efter dramatiska hembiblioteksidéer kommer ett hem-till-vägg-hembibliotek att framkalla den dekadenta känslan på ett ögonblick. Detta är en av de bästa idéerna i hemmabiblioteket när du vill skapa en riktig wow-faktor i ditt utrymme och om du har tillräckligt med böcker att fylla i, är det definitivt en bra väg att överväga.

Se till att du har gott om böcker att fylla utrymmet med, eftersom idéer från hem till bibliotek från hemmet inte kommer billigt och samlingar inte samlas över natten. På så sätt undviker du att hamna med mycket tomt utrymme på biblioteksväggarna och samtidigt minska utseendet och effekten av dina hembibliotekidéer.

Fyll ett infällt område

infällda idéer till hembiblioteket

Om du har ett urtag i ditt hem som inte får mycket att göra och har lagts till spillo i åldrar, är det kanske dags att överväga att använda det till din fördel när du överväger de bästa biblioteksidéerna för ditt hem. Du kan enkelt använda dig av en urtagning med stiliga hyllor (det behöver inte vara något extravagant eller för att mäta om din budget inte tillåter det), och du kan till och med göra det och skapa ett härligt hembibliotek på bråkdel av priset för ett alternativ som är anpassat efter mått.

Fördjupningar passar perfekt när de bygger ett hembibliotek och fungerar som en underbar alternativ användning av utrymmet. Bäst av allt tar de inte extra golvyta eftersom enheterna i ett hembibliotek ibland kan vara för stora.

En konstnärligt utformad skärm

konstnärliga hembiblioteksidéer

Kanske älskar du konst såväl som böcker eller kanske har du inte tillräckligt med böcker för att fylla dina stora hembiblioteksidéer ännu. Om du har ledigt utrymme i dina hyllor, introducera konst och dekorativa föremål till din hembibliotek idéer dekor, fylla utrymmet med glada fynd och bitar med karaktär samtidigt som ditt hem bibliotek verkligen unik.

Injicera någon personlighet i ditt hembibliotek med dina favoritavtryck, foton, skulpturer, skivomslag och målningar. Och om du fortfarande har tomma hyllor att arbeta med, kan du också måla eller täcka interiören för att låna ditt hembibliotek idéer som behövs energi och för att hålla ögat i rörelse.

Bilder via Pinterest