Hemförbättringsidéer

Oavsett om det är det nya året eller en ny säsong, det finns gott om inspirerande hemförbättringsidéer som hjälper dig att få ut det mesta av ditt utrymme utan att behöva spendera en liten förmögenhet medan du gör det.

För att göra dig redo för det kommande året bad vi Décor Aid inredningsarkitekter att dela med sig av de bästa metoderna och vägarna för att göra din vardag bättre än du bör notera.

Gå för en energiuppdatering

rumsuppdatering Hemförbättringsidéer

Varje gång du ska påbörja någon form av inredningsuppdatering föreslår våra inredningsarkitekter att du gör en undersökning om vad du tycker fungerar och vad som inte fungerar från rum till rum, samtidigt som du tar in andan i varje område.

Använd dessa ledtrådar för att redigera, eliminera och ta med det som verkligen behövs för att återuppliva energin i varje rum för en mer positiv laddning när du tänker på ditt hem och hur det får dig att känna.

Uppdatera hårdvara

Idéer för ombyggnad av köksutrustning

Prisvärd och lätt nog för nästan vem som helst att åstadkomma är att uppdatera låd- och skåpdrag för de som är mer moderna men ändå tidlösa.

Genom att uppdatera hårdvaran kan du ge äldre enheter ett nytt liv samtidigt som du får dem att se aktuella och desto mer attraktiva.

Överväga dekor och hyllplan

bordsskivor och hyllor för hemförbättringsidéer

Ett av de bästa hemmastylingstrickorna som inte kostar några pengar och kan vara roligt i processen är att göra om bordsskivans och hyllans inredning.

Genom att göra det får du allt att kännas friskt medan du lyfter fram tillbehör, böcker och konst som sågs mindre tidigare.

Tänk om din dagliga rutin

rengöringstips för hemförbättringsidéer

Oavsett om du är en morgonmänniska eller inte, tänk på din dagliga rutin och hur du kan förbättra det till ditt hems fördel.

Från att lägga din säng varje morgon till att städa, kan du lägga till ungefär tio minuter som är avsedda för ditt hem varje dag drastiskt minska rengörings- och underhållstiden på lång sikt. Och du ser till att du går in i ett rent och lugnande hem varje gång du återvänder.

Byt saker runt

möbler placering Hemförbättringsidéer

Om du har tittat på samma layouter och möbelplacering år efter år, varför inte överväga en snygg omstart för att allt ska kännas nytt?

Skanna ditt hem och tänk på vad som kan fungera bättre någon annanstans i ett annat område för en snabb rumsuppdatering som också kommer att återuppliva utseendet på ditt hem. Dessutom är du säker på att stöta på några ”varför tänkte jag inte på det förut?” ögonblick som håller dig motiverad att följa efter varannan säsong.

Överväg vad du ska kasta, vad du ska uppdatera

rensa hemförbättringsidéer

Ta en snabb promenad genom ditt hem och undersök vad du gör och inte behöver från rum till rum för att hjälpa dig att förvandla, samtidigt som du ger mer utrymme för det som räknas.

Från trötta sängkläder till föråldrad teknik till utgångna toalettartiklar till böcker du inte längre behöver, du skulle bli förvånad över hur många överflödiga föremål du kommer att stöta på som du helt enkelt inte kan motivera att hålla fast vid.

Ta med mer lagring

Små sovrumsförvaringsidéer

Eftersom möbeldesigners fortsätter att utveckla geniala dolda förvaringslösningar från år till år, föreslår vi att du utforskar nya alternativ som har liten inverkan på din nuvarande dekor.

När allt kommer omkring, om du har omhuldade bitar och saker som du helt enkelt inte kan släppa av av en eller annan anledning, varför inte lagra dem så snyggt som möjligt?

Gå modulärt

Barns sovrumshyllor Hemförbättringsidéer

Om du letar efter extra utrymme för att visa samlarobjekt, konst och böcker, men har lite kvadratmeter, tänk på områden från rum till rum där du på ett överkomligt sätt kan installera modulära hyllor för att rensa golvyta och hålla allt organiserat.

Från barnrum till extra kökshyllor, bara några här och där kan göra stor skillnad när det gäller att upprätthålla ett rent, organiserat hem.

Rengör eller stäng av kuddar

nya kuddar Hemförbättringsidéer

Ofta försummad, om du inte rengör dina kuddar regelbundet, föreslår våra inredningsarkitekter att du byter dem minst en gång om året.

Även om kuddar kan hålla i upp till tre år när de sköts ordentligt, när de inte är det, är de magneter för dammkvalster och allergener. Men om du rutinmässigt har rengjort dem, vik dem i hälften för att se om det är dags för en ersättning som om de inte studsar tillbaka, de kommer inte längre att göra din rygg bra.

Ta med växter

inrednings wellness-växter

Oavsett om du har en grön tumme eller inte, växter hjälper inte bara till att få ett rum till liv, men de kan också dubbla så vackra luftrenare att starta.

Lätt att köpa och prisvärd där, det finns gott om växter att upptäcka som är mycket enklare att ta hand om än du tror. Dessutom kommer du säkert att finna glädje när du ser något organiskt förändras tack vare dina ansträngningar.

Bilder via Pinterest