Staplade böcker

Cicero sa att ”ett hem utan böcker är en kropp utan själ.” Vi brukar hålla med. Böcker ger så mycket mer än information – de kan tillfredsställa våra sinnen, återuppliva vår fantasi och inspirera vår kreativitet. Vackert i sin egen rätt, de gör också för samlar, prisvärda heminredningsprodukter. Idag delar vårt designteam sina egna favoritböcker för heminredning. Oavsett om du har ett passande intresse för design eller är en diehard entusiast, dessa är tio viktiga heminredningsböcker som inget bibliotek är komplett utan.

Phaidon Design Classics

Phaidon Design Classics Book

Vår kreativa chef Maxwell valde denna oumbärliga samling med tre volymer från Phaidon. ”Det är en uttömmande guide till 999 design-klassiker som behövs”, säger han. ”Om du behöver veta vem, vad, var och varför en viktig design är detta rätt plats att börja.”

En fältguide till amerikanska hus av Virginia Savage McAlester

  En fältguide till amerikanska husbok

Denna bok är en omfattande guide till olika byggstilar i hela Amerika, från pueblo-stilbostäderna i Arizona till Prairie-stilhem i Mellanvästern, säger Alice. ”Det är en bra läsning för dem som är intresserade av att återställa sitt hus till sina ursprungliga detaljer!”

Domino: Dekorationsboken

  Domino Dekorationsboken

Vår seniordesigner Alex valde denna nya klassiker från tidningen Domino. Med lättillgängliga illustrerade guider för inredning av rum och de bästa källorna för designobjekt är det perfekt för alla som vill göra sitt första hem.

Axel Vervoort: Living With Light

Axel Vervoort Living With Light-bok

”Axel är en mästare i att blanda det gamla med det nya, vilket resulterar i en samling eleganta och tidlösa projekt”, säger Alice. ”Den här boken är en fantastisk visuell resurs för dem som vill integrera vintagebitar i sitt utrymme.”

Handgjord modern av Leslie Williamson

Handgjord modern bok

”Många tror att” moderna ”utrymmen måste vara kalla och strama, säger Maxwell,” men den här boken visar att de kan vara tvärtom. ” Med fantastiska bilder tagna av Leslie Williamson ger den här boken sällsynta inblick i de perfekt ofullkomliga hemmen hos några av de mest uppskattade ledarna inom modernistisk design.

Roman och Williams: Things We Made

Roman and Williams Things We Made bok

Judy valde denna volym från designstudion Roman och Williams. ”De kombinerar vackert nya designelement och noggrant kurerade vintageobjekt”, säger hon. ”De handritade arkitektoniska ritningarna i boken är väldigt inspirerande.”

The Color Scheme Bible av Anna Starmer

Color Scheme Bibelns designbok

”Färgen är kraftfull! Det skapar en atmosfär; det påverkar ditt humör; det påverkar hur du uppfattar din miljö, säger Frances. ”Som titeln säger är den här boken perfekt för inspirerande idéer om hur, varför och var man ska använda färger.”

A Perfectly Kept House Is the Sign of a Misspent Life av Mary Randolph Carter

Perfectly Kept House-bok

Judy valde den här moderna guiden till maximalistiskt boende genom att samla entusiasten Mary Randolph Carter. ”Det är en utställning med kreativa sätt att leva med vår röran och hur de vardagliga sakerna vi använder kan bli inredningselement och dekorativa föremål”, säger hon.

American Modern av Thomas O’Brien

  American Modern Thomas O'Brien bok

”Thomas O’Brien är en modern designlegend och det är ingen överraskning varför”, säger Maxwell. ”Den här boken visar hans unika blandning av eklektisk, handsmidd stil och lyxiga, deco-känslor.”

More Is More: Tony Duquette

  Tony Duquette bok

Seniordesignern Alex Caratachea plockade denna fantastiska inblick i designen Tony Duquettes arbete och process. Fylld med glamorösa, rikt inredda interiörer, erbjuder denna volym ett övertygande alternativ till ”leva med mindre” känslor av modernism från 1900-talet.