Heminredning Idéer

enkla heminredningsidéer

Tur för dig – och för oss alla för den delen, det finns en oändlig mängd heminredningsidéer att ta fram och ta inspiration från när du dekorerar ditt hem eller något utrymme. Men om du har en begränsad budget, hur får du det mesta för pengarna eftersom vi alla vill att vårt hem ska skryta med lyx samtidigt som det speglar vår personlighet?

Och eftersom det kan vara lite utmanande att uppnå detta mål om din budget är minst sagt stram, och eftersom kvalitetsinredning och dekorationsartiklar kan kosta stort när du inte planerar framåt, vände vi oss till Décor Aid-designers för att skaffa sina pengar att spara heminredningsidéer för att göra dig redo att få ut det mesta av ditt hem oavsett din budget.

Så här kan du dekorera ditt hem för mindre med smarta lösningar för budgetvänliga, livsförbättrande uppgraderingar.

Utforska vintagemarknader och antika basarer

budgetvänliga heminredningsidéer

Shopping på lokala basarer och loppmarknader kan kräva lite mer ansträngning, men det här är bra resurser för att få billiga heminredningsidéer för att få ditt hem till liv. Dessutom är du säker på att du stöter på välgjorda möbler och handgjorda föremål till en fjärdedel av deras ursprungliga pris medan du plockar upp sällsynta nästan enastående fynd som ett billigt matbord, bokhyllor, tavelramar och tillbehör i massor .

Going vintage är en av de bästa heminredningsidéerna för vardagsrummet av goda skäl, eftersom du alltid bör sträva efter ett hem som är skiktat med bitar som är unika för dig för att skilja ditt utrymme från det oväntade. 

Arbeta med det du har

inspirerande heminredningsidéer

Att ge ditt hem ett nytt utseende borde aldrig bara kräva att du köper nya bitar. För billiga heminredningsidéer, försök att arbeta med det du har och ompröva placeringen, eller ett nytt lager färg eller ett nytt klädsel för en enkel kostnadseffektiv uppdatering. Och detsamma gäller innan du kastar eller donerar gamla möbler och dekorativa föremål, eftersom det lönar sig att sortera igenom och se om du kan hitta något att rädda och återvinna.

Våra designers föreslår också att slipa gamla trämöbler för ett nytt utseende. För vardagsrumsidéer med en budget, överväga att måla ditt gamla soffbord med konversationsstartande nyanser för att göra det till en rik kontaktpunkt i ditt vardagsrum. Och dra nytta av förblandade färgburkar i hårdvaruaffärer som ofta sänks i pris för att lägga till knäppa detaljer till föråldrade möbelstycken.

Utnyttja Hand Me Downs

smarta heminredningsidéer

Kontakta generösa vänner och familjemedlemmar och fråga om de har några gamla men ändå i gott skick möbler och dekorativa tillbehör som de vill skicka vidare som stämmer överens med dina egna heminredningsidéer. Visst, dessa föremål kanske inte är lika bra som helt nya och kan vara lite mer utmanande att dekorera med, men det finns smarta sätt att få dem att fungera eftersom de kommer att ge ett rikt, varierat och lager i ditt hem.

Att omklädda din mormors föråldrade soffa eller renovera en överlämnad dagbädd är en av de många fantastiska, resursrika vardagsrumsidéerna på en budget att överväga. Även om du kan behöva betala för att få bitar ombelagda (vilket kan vara en investering i sig), är detta en mycket mer kostnadseffektiv metod än att behöva köpa nya möbler till ditt vardagsrum. 

Dekorera med kast + kuddar

heminredning idéer att prova

En av de mest populära vardagsrumsidéerna på en budget som också är lätt att stänga av är att dekorera med kast och kuddar eftersom de också är lätta att få, kan hittas billigt, låter dig ta med upprörande färger och utskrifter i små doser, och kommer att tillföra värme och komfort med lätthet.

En annan effektiv heminredning för vardagsrum är att blanda och matcha kuddar i olika mönster, färger och texturer för en rik och väl genomtänkt känsla. Samordna dekorativa tillbehör som kuddar, filtar, figurer och konst med resten av föremålen i ditt vardagsrum för att få en känsla av harmoni till en annars berusande blandning av element.

Par dekorativa föremål behöver inte matcha

möbler heminredning idéer

Frustrerande, en av anledningarna till att de flesta husägare slutar spendera för mycket på heminredningsidéer är att de sitter fast med fokus på symmetri och för att de föredrar att dekorera med strikt samordning. Detta innebär att du köper två bord, lampor, nattduksbord – allt matchande. Men varför?

För mycket symmetri ger ditt hem en kall, hotellliknande atmosfär som är långt ifrån tröstande och unik. Således är en av de mest effektiva heminredningsidéerna på en budget att undvika att köpa två av någonting för att spara från monotoni och tristess. Om du bara har råd att köpa ett bord, leta efter ett billigare alternativ att para ihop med. Det du bör tänka på när du använder billiga heminredningsidéer parvis är skala. De två objekten ska ha samma höjd och proportioner så att de verkar balanserade.

Använd ottomaner eller puffar för extra sittplatser

extra sittplatser heminredning idéer

De flesta husägare skulle välja att köpa en sidostol när de behöver mer sittplatser för sitt vardagsrum. Men sidostolar är vanligtvis dyra. För vardagsrumsidéer på en budget, föreslår våra inredningsarkitekter att du köper puffar och smarta förvaringsporter. Förutom att vara praktiskt, prisvärt och snyggt, sparar dessa sittplatsalternativ också utrymme.

I själva verket är det en av de mest effektiva heminredningsidéerna för små hem, eftersom dessa alternativ aldrig kommer att bryta banken medan de sprider sval komfort i alla rum. 

Skapa din egen väggkonst

galleri vägg heminredning idéer

Om du inte har råd att investera betydande konst för dina gemensamma rum, var kreativ och utforma dina egna lösningar. Ta bara en duk och lite färg och gå bara med den och experimentera.

Detta är ett utmärkt sätt att enkelt injicera din personlighet i ditt hem (om du är säker). Detta kan också fungera för andra områden i ditt hem om du behöver heminredning idéer sovrum och du har en stram budget, igen, överväga att skapa din egen väggkonst. 

Behandla bokhyllor som dekorativa mantlar

smarta bokhylla styling inredning idéer

Bokhyllor används normalt för förvaring, men de kan också användas för att markera dekorativa bitar och personliga samlingar. Det här är en vardagsrumsidé på en budget som våra designers, och uppriktigt sagt alla inredningsarkitekter svär vid, eftersom en bokhylla tar upp mycket utrymme på din vägg, vilket innebär att du inte längre behöver spendera på en väggkonst.

Det är också en praktisk och visuellt tilltalande lösning. För att dessa heminredningsidéer ska fungera måste du dock göra lite styling från din sida. Istället för att fylla en hylla med massor av böcker, föreslår våra designers att du placerar dina favoritläsningar genom att lägga till några dekorativa bitar, som vaser, tavelramar, souvenirartiklar etc. i mixen.

Styl ditt soffbord

soffbord heminredning idéer

När det gäller heminredningsidéer för vardagsrummet, använd ditt soffbord som en viktig kontaktpunkt. Stil upp det, men se till att inte överdriva det eftersom det finns smarta sätt att ge ditt soffbord ett helt nytt utseende.

Det kan vara så enkelt som att ordna en hög med böcker och placera ett dekorativt ovanpå, till exempel doftljus eller vas. 

Uppdatera hårdvara

belysning och hårdvara heminredning idéer

Uppdatering av hårdvara för inredning och skåp kan ha en enorm inverkan på rymdens övergripande utseende. Till exempel, när det gäller kök för heminredningsidéer, skulle de flesta husägare spendera för en ny uppsättning köksskåp.

Men det finns inget behov av att göra detta när du har en stram budget. Överväg istället att måla skåpdörrar eller byta ut knoppar och handtag eftersom de kostar nästan nästan ingenting jämfört med en fullständig översyn. I själva verket bör din lokala järnaffär ha ett omfattande urval av prisvärda och eleganta knoppar och handtag som fungerar bra för idéer till köksinredning.

Bli kreativ med växter

plantera heminredning idéer

Dekorera med växter en bra effektiv heminredning idéer för vardagsrummet. Men om du inte har pengar att spendera på stora växter eller inte är begåvad med en grön tumme, börja små – leta efter små växter som du kan vårda och överföra till större krukor när de blir höga. Se bara till att välja växter som kompletterar din inredning.

Det finns till exempel underbara växter som är lämpliga för moderna heminredningsidéer. Det finns också inomhusväxter som producerar färgglada blommor som kan fungera bra för bohemiska dekorer. 

Var din egen stylist

snygga heminredningsidéer

Naturligtvis kan du spara lite pengar genom att välja att utforma ditt hem själv. Det finns massor av fantastiska heminredningsidéer online och resurser som du kan ta inspiration från. Börja med att skapa dina egna väggmonterade konstkollage och återvinn dina gamla möbelstycken genom att måla dem med en ny färg.

Blanda tidsperioder

När det gäller lager, övergångsidéer för heminredning, ibland kan en berusande blandning av lysande sidopositioner vara allt du behöver. Var utforskande och kombinera olika eraer och designstilar efter eget tycke och leka med de oändliga möjligheterna.

Ta med textur

Eftersom ibland också de smartaste dekorationsidéerna är de subtilaste, skapa en varm och spännande blandning av textilier med tonal konsistens via kast, mattor och kuddar för ökat intresse. Dessutom, eftersom de är minimala till sin natur kommer du inte tröttna på deras tidlösa överklagande.

Wallcovers

En av de minst refererade dekorationsidéerna, innovativa tapeter och omslag kan vara något av en investering, men de är också säkra på att öka ditt återförsäljningsvärde samtidigt som du ser till att det förblir helt unikt för dig. Och det är ett bra alternativ till att behöva måla om några år.

Använd dina väggar som en duk

Om idéer till tapeter för heminredning inte är för dig, eftersom de är väldigt speciella, ta ett annat tillvägagångssätt för dina väggar och tänk på dem som om du skulle göra ett konstgalleri. Med detta menar vi att vara kreativa när du installerar konstverk för en verkligt minnesvärd effekt.

Effekten av enstaka

När det gäller unika heminredningsidéer, precis som för ungefär vilket objekt som helst, kommer det att hitta unika poäng inte bara att fungera som konversationsstartare, utan de kommer också att se till att ditt hem känns unikt. snäll också.

Lägg till klassiker

Att ta med en touch av den gamla världen till din inredningsmix hjälper dig att skapa ett hem som aldrig kommer att kännas daterat och alltid kommer att inspirera. Klassiska sällsynta och antika möbler behåller också ofta sitt värde när de tas om hand, så behandla dem som de investeringar de är.

Kontrastfärger

Var orädd när det gäller uppfriskande heminredningsidéer och skapa färgspel med rika färgblockerade kombinationer som är starkt överallt från väggar till köksskåp till inredning och tillbehör.

Blanda gammalt och nytt

Genom att utmana dig själv med spännande heminredningsidéer kommer du att upptäcka att valfriheten kan vara både spännande och lite förvirrande. Som sagt, lämna osäkra upptåg för nybörjare och stolta över smarta blandningar av äldre och modernare referenser. Detta kommer att ge ditt hem gott om personlighet och anda samtidigt som du hjälper dig att undvika att du köpte allt i ett drag från samma utlopp.

Skapa en hög / låg mix

Precis som du klär dig, skapa en varierad blandning av heminredningsidéer med fynd från olika designstilar, era och rörelser för ett hem som har en berusande blandning av intressant lagerfynd.

Offer inte komfort

Även om moderna heminredningsidéer kräver ett nytt tillvägagångssätt för inredningen, behöver du inte skimma på bekväma möbler eftersom det här är ditt hem trots allt – den plats du kommer tillbaka för att varva ner och sparka tillbaka efter en lång dag. Håll utkik efter sittplatser med hållbara, lätta att rengöra tillverkningar som är plyscha att starta.

Återbetala antika möbler

Ta en fantastisk silhuett och uppdatera den med modernt tyg för oväntade och unika detaljer i hela ditt hem. Tänk en förgylld franskinspirerad stol ihop med ett djärvt geometriskt tryck för heminredningsidéer som håller dem inspirerade och glada.

Köp två fantastiska fynd om året

När det gäller kloka, investeringsvärda heminredningsidéer, sprutar på premium, framtida arv minst två gånger om året, eftersom du efter bara några säsonger är på väg att samla ett avundsvärt utbud av ikoniska bitar som är säkra på att inte förlora sitt värde över tiden.

Investera smart

Spendera inte hela din budget hos en enda återförsäljare med snabb inredning. Genom att shoppa runt och ta med en rad etablerade tillverkare till olika prispunkter kan du återigen skapa en mångsidig blandning av fynd – varav några kommer att hålla längre än de andra. Några bitar som det lönar sig att investera i? Tja, de du använder mest naturligtvis; som en soffa, en säng, en byrå och ett matbord.

Shoppa runt

När du överväger smarta dekorationsidéer, kom ihåg att inget utrymme kommer över natten. Ta dig tid och gör uppmätta val för att få ut det mesta av din budget och skapa ett hem som är unikt för dig. Utforska lokala gårdsförsäljningar, registrera dig för nyhetsbrev via e-post (de har vanligtvis en första rabatt) och leta efter antika marknader eftersom det finns fantastiska fynd att hitta, ibland från de minst troliga platserna. Dessutom har du roliga berättelser att berätta när någon komplimangerar det sällsynta Noguchi-bordet du hittade.

Få något rum att känna sig större

Ibland kan de bästa dekorationsidéerna vara det enklaste. Med vita möbler i ett vitt rum är du säker på att få dem att kännas större, ljusare och luftigare. Med detta sagt föreslår våra inredningsarkitekter att man undviker vita möbler i områden med hög trafik som ditt kök eller foajé.

Ändra tabellbilder regelbundet

Behöver du en enkel uppfriskning av rummet? Gå runt ditt hem från rum till rum och flytta visade föremål och nyfikenheter för att ge dem ett nytt hem och skapa en ny energi hela tiden. Denna form av experiment gör det också möjligt för dig att leka och se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Du kanske bara förvånad över hur bra den vasen ser flyttad från en konsol till ditt nattduksbord.

Hoppa över trender

En av de bästa dekorationsidéerna för alla utrymmen är att avstå från uppenbara trender som säkert kommer att känna sig fräscha under bara några årstider eller mindre. Genom att ta in trendiga möbler i rätt tid kommer du att hitta dessa heminredningsidéer tröttande på nolltid medan du ger ditt hem en generisk, redan sett den känslan. Istället försökte källor och sanna dekorationsidéer för att få ut det mesta av ditt utrymme samtidigt som du återfår det till liv, för det lönar sig ofta att hitta inspiration i klassikerna.

Mattor för en större känsla

Utöka ett rum med mattor i olika former och skalor, färger och mönster. Ännu bättre när du kan köpa vackert utformade vintage mattor eftersom kvaliteten är oöverträffad. Till skillnad från nakna golv ger mattor också en distinkt känsla av varma och tröstande heminredningsidéer.

Måla en halv vägg

Den näst billigaste av heminredningsidéer som vi täcker här, en snabb kust av en spännande färg på till och med en väggskiva kan enkelt öka varje rums coola faktor exponentiellt. Tänk en accentvägg här, en målad dörr där, en uppfriskad backsplash med en energisk ton. Dekorationsidéerna är oändliga när det gäller återställande nyanser.

Visa dina passioner

Eftersom ditt hem inte skulle vara komplett utan element som representerar din livsstil och smak, gör det personligt med heminredningsidéer som belyser dina passioner och samlarobjekt som också fungerar som humörförbättrande konversationsstartare.

Ta med en accentfärg

Oavsett om du går efter ett svartvitt system eller letar efter heminredningsidéer som lever med upprörande färg, en accentvägg eller färg kommer att fungera för att binda allt ihop för en mer sofistikerad och mindre slumpmässig känsla.

Husmöbler bort från väggar

Letar du efter enkla heminredningsidéer som är säkra på att varje rum verkar större? Gå emot vanliga inredningsmetoder och placera möbler ett par tum (åtminstone) från väggarna för att ge rum en direkt större känsla. På detta sätt kommer du att använda smarta dekorationsidéer som vem som inte vill ha lyxen att få sitt hem att se större ut utan att tekniskt behöva göra något arbete för att göra det.

Omorganisera bokhyllor

En av de roligaste av alla återupplivande idéer till heminredning, att ordna om bokhyllor kan vara en spännande resa ner i minnesfältet. Skapa vignetter med böcker som du vill ha, från staplade till sidled, och lägg till dekorativa tillbehör för att få hyllor till liv samtidigt som ni kan fokusera på färska dekorationsidéer som de också vill plocka upp.

Flytta objekt från rum till rum

Enkelt och gratis att göra, flytta möbler från rum till rum för de snabbaste uppfriskande dekorationsidéerna och roliga experimentella ögonblick. Bara för att du köpte stolen till ditt vardagsrum betyder det inte att den måste spendera hela sitt liv med dig på den där platsen. Flytta istället bitar vart tredje år för att överraska gäster och till och med dig själv.

Bilder via Pinterest