Heminredningsfärgfärg

Ett av de enklaste sätten att ändra det totala utseendet på ett rum är att dra det eller ändra den aktuella färgen. De flesta lämnar sina väggar vita eftersom de inte har någon aning om vilken färg de vill använda i ett rum, eller vilka väggar de borde måla. Det finns så många olika sätt att applicera färg på ett rum. Du kan måla denna vägg, men inte den här. Måla denna vägg i en ljus färg och i en mörk färg. Måla alla väggar mörka och använd vit för panelen. Du kanske vill måla taket. Det finns många val att göra. När det gäller målning, behöver du inte veta exakt vad du vill göra förrän du vet vilken färg (er) du vill ha i ett rum. Vilka väggar eller tak du sträcker beror helt på det stämning du vill ha i det rummet och om du har en mörk eller ljus färg.

Det första man måste komma ihåg när man väljer en färg är valet av rum att dekorera. Det är en bra idé att börja med ett mindre rum om du inte gillar resultaten. Om du inte gör det kan du alltid börja om igen. Badrummen är vanligtvis en bra utgångspunkt på grund av sin storlek. Att tillämpa en ny heminredning i alla rum där du ändrar det totala utseendet kan vara dyrt om du väljer ett för stort utrymme. Fokusera på ett av de mindre rummen i ditt hem redan från början.

Det andra du måste tänka på när du väljer färg är att bestämma det stämning du vill ställa in för det rummet. Vilket rum planerar du att dekorera? Badrummet, köket eller sovrummet. Hur skulle du vilja känna när du kommer in i rummet? Vill du ha ett lugnande och avkopplande rum när du är trött eller stressad? Vill du ha ett ljust och djärvt utrymme med massor av pizzazz? Vilken typ av känsla vill du ha i rummet? Om du redan har dekorationer och inte vill byta ut dem måste du välja en färg som passar din nuvarande heminredning. Om du planerar att byta ut allt och börja om igen kan du välja en färg som passar dig eller en färg som representerar stämningen du letar efter.