Heminredningsstilar

Wabi Sabi, en forntida kinesisk filosofi som antagits av japanerna och nu utövas av många västerlänningar, erbjuder en alternativ livsstil som är mer än ett sätt att dekorera ditt hem. Du kan dock anpassa din inredning och landskapsdesign med Wabi Sabis principer om lycka.

"Wabi Sabi" (uttalas "wah-bee saw-bee") formaliserades när tebevakningen av Zen-buddhismen utvecklades. Zen-buddhismen har sitt ursprung i Indien och reser genom Kina på 600-talet och Japan på 1100-talet. Den gamla visdomen hos Wabi Sabi-utövare hjälper dagens upptagna hemförbättringsarbetare med intressanta heminredningsidéer. Anhängare av Wabi Sabi interiördesign lär sig att koppla av, ta sig tid, uppskatta skönheten och enkelheten i naturlig design och vet att deras hem inte behöver perfektion för att få glädje, vilket är i linje med vår forskning inom psykologi Bostadsdesign är jämförbar.

Innan du påpekar Shabby Chic till Wabi Sabi, bör du förstå att Wabi Sabis livsstil börjar med enkelhet, medan Shabby Chic interiörer ofta fyller utrymmen med många intressanta fynd som kan ge för mycket omsorg och oordning. enligt designpsykologiska principer. Den här lektionen i för många designdetaljer som stoppar ögat och överväldigar dig blev tydlig när vi flyttade från vårt spretande viktorianska hem till ett mindre hem och valde den viktigare anläggningen från de skatter vi hade upptäckt under det senaste decenniet. begagnade butiker.

Om du vill förvandla ditt hem till ett lyckligt liv ska du överväga Wabi Sabis begränsningar tillsammans med designpsykologins principer:

Förenkla ditt liv och din hemdesign , När du väljer det bästa av dina skatter, förvara tillbehören som stöder positiva minnen, oavsett monetärt värde.

Njut av den naturliga skönheten , Välj designdetaljer med färger, mönster och strukturer som liknar naturen och känns harmoniska med människor eftersom de ansluter oss till jorden.

Uppskatta ditt hem och dekor, oavsett hur ofullkomlig , Om du älskar ditt hem lyser denna kärlek igenom och gör rengöring och vård enklare för dig. Din positiva inställning uppmuntrar dig att hitta skönhet överallt och inspirerar dig att komma med nya idéer för renoveringsprojekt.

Wabi Sabis övertygelser inkluderar principerna för ofullständiga och inkonsekventa konstruktioner som överensstämmer med principen om designpsykologi, att ditt hem behöver växa och förändras för att stödja din föränderliga livsstil och känslomässiga behov.

I motsats till Wabi Sabis användning av blygsamma och blygsamma möbler, värdesätter designpsykologi skönheten i allt. Njut av frukterna av ditt hårda arbete och känn dig inte skyldig för att du har blandat de blygsamma med showkvaliteter av hög kvalitet. Jag älskar mina italienska Millifiore glaslampor som sitter bredvid min mexikanska rosrock.

Som alla bra designteorier, finner Wabi Sabi skönhet i det okonventionella. Deras originalitet i design gör ditt hem unikt. Utövandet av designpsykologi undviker användningen av "grupper" av möbler och föredrar enskilda stycken som ger komfort. Om du har frestats av en möbelset som den matchande soffan, kärleksstolen och de tre matchande borden, oroa dig inte. Vet bara att ytterligare delar inte behöver passa perfekt och att blandningen av stilar och ytor leder till okonventionella, unika utrymmen.

Designpsykologi stöder oräddslösa förändringar av hem som erbjuder känslomässigt stöd i sina färger, men ändå är reserverade, utan trånga utrymmen för att ge en bakgrund för människor och ett harmoniskt liv.

Öva dagliga ritualer hemma, liknande Wabi Sabi-teceremonin. Skapa ett hem där du kan fira livet fullt av fred och skönhet. Välj din inredningsstil för att bäst stödja din lycka.

Copyright © 2005 Jeanette J. Fisher. Alla rättigheter förbehållna. (Du kan bara publicera den här artikeln i dess enhet med information från följande författare med live-länkar.)