konstsamling från väggen

Om din ideala helg innebär att hoppa runt i gallerier och museer, kan du bli frestad att ge dina egna vita väggar lite konst. Och du behöver inte blå-chip-original för att kurera ett spektakulärt hemgalleri. Våra seniordesigners har dessa tips för att kurera din hemkonstsamling.

Matchande ramar

hemkonst matchande ramar

Varför nöja sig med ett enda konstverk när du kunde skapa en gallerivägg? Välj en serie svartvita fotografier eller en färgstark samling utskrifter. Men för att hålla ditt utrymme snyggt, häng alla dina bitar med samma ram.

Bild via Elle Decor

Håll dig till ett tema

hem konst tema

Om du tvekar att välja konstverk till ditt hem, överväga att gå med en enda konstnär eller stil i hela ditt utrymme. Vi placerade abstrakta, primärfärgade bitar i detta Westchester-familjehem för en färgstark accent som överbryggar de moderna och familjära elementen i rymden.

Matcha dina befintliga accentbitar

hem konst befintliga bitar

Att hitta rätt konst handlar om mer än bara att hitta ett stycke som talar till dig. En konstsamling bör komplettera och förbättra de befintliga elementen och färgerna i ditt rum. Abstrakt konst är perfekt för mer moderna utrymmen, medan representationsbitar är bra för mer traditionella och övergångsredesigner. Kolla in hur kuddarna i denna lyxiga lägenhet i San Francisco matchar det abstrakta konststycket som hänger bakom soffan.

Från muren

hemkonst från väggen

Medan målningar, tryck och fotografier verkligen är de vanligaste konstverken att hänga upp i hemmet, överväga sätt att få din konstsamling från väggen. Hängande mobiler är ett populärt alternativ, men vi är också förtjust i skulpturala föremål. Kolla in hur vi placerade en röd alligator i vardagsrummet i detta fantastiska radhus. Det ger inte bara rummet en dos rik färg, men det skapar också en uppdelning mellan cocktailvinkeln och matsalen.

På golvet

hemkonst på golvet

Bara för att du kan rama in betyder det inte att du måste hänga den. Medan en gallerivägg eller ett välplacerat konstverk alltid kommer att se bra ut, överväga att stapla konst på golvet eller på ett bord. Stapla inramade bitar mot varandra, eller låt det lysa i en enda filrad.

Bild via Architectural Digest

Konstböcker

konstsamling konstböcker

Om en resa till Christie’s inte finns i korten, överväga andra sätt att få dina favorit blue chip artister in i dina hem. Vi älskar konstböcker. De ger inte bara bra soffbordsböcker, men de ger dig också en chans att visa upp allt du lärde dig från den konsthistorikurs du tog på college.