Hemkontorsidéer

bästa hemmakontor idéer 2019

Eftersom det ibland kan kännas som att hemmakontor ofta är ett område vi tvingas spendera tid i, snarare än ett rum vi vill tillbringa tid i, tittar vi på inspirerande hemmakontorsidéer för att göra din arbetsdag ännu bättre. Uppriktigt sagt, det finns ingen anledning att du inte ska ha ett hemmakontor du tycker om att spendera tid på när du arbetar. Faktum är att din produktivitet kommer att flyta bättre när du arbetar i ett utrymme du känner dig energisk och säker på.

Ju mer rörigt, smutsigt och dåligt planerat ditt hemkontors inredning är, desto svårare hittar du det att arbeta i det utrymmet. Funktion är nyckeln, men du bör också introducera en stilren design också – designa ditt kontor för att representera din personlighet och kreativitet. Med detta i åtanke delade våra inredningsarkitekter ledtrådar med oss ​​medan de övervägde de bästa idéerna för hemmakontorsdesign för 2019 och därefter.

Vad du bör tänka på innan du börjar:

Platsen är nyckeln

När det gäller praktiska hemmakontoridéer för att skapa ett inspirerande utrymme är det område du anger avgörande för att du ska få bästa möjliga nytta av din arbetsyta. Se till att det finns gott om andningsrum, avskildhet och lugn för att undvika trånga känslor eller att du befinner dig nära ett högre område med mycket trafik.

Skapa en vy

Även om ditt hemmakontorsalternativ är en källare eller en vind kan det du ser när du arbetar göra en dramatisk skillnad när det gäller prestanda. Placera din arbetsyta nära ett fönster, och om det inte är möjligt, installera ett inspirerande konstverk framför ditt skrivbord för slumpmässigt fängslande pauser under dagen.

Form aldrig över funktion

Du kanske har gjort några estetiska uppoffringar i ditt vardagsrum för att imponera på gästerna, men när det gäller fördelaktiga hemmakontoridéer behöver du inte placera form över funktion. Varför? Enkelt uttryckt behöver du din arbetsplats hemma för att hjälpa dig att göra ditt bästa så mycket som möjligt, och en obekväm inställning gör det bara inte.

Inget utrymme för ett riktigt kontor? Bli kreativ …

Bara för att du saknar utrymme när du vill förverkliga idéer till hemmakontoret betyder inte att det är helt omöjligt. Tvärtom, idéer till hemmakontor är just det och kan sträcka sig var som helst i ditt hem utan att behöva ett eget rum.

Ta med glamorösa detaljer

glamorösa hemmakontorsidéer 2019

Bara för att det är ett kontorsutrymme betyder det inte att det inte kan vara glamoröst. Oavsett vilken typ av arbete du gör på ditt hemmakontor behöver du inte hoppa över den vardagliga elegansen. Öppna rummet med ett glasfyllt skrivbord och håll det glamoröst med högglansguldben. Kasta ner en plyschpälsmatta och installera en ljuskrona centralt för en stor effekt.

Lyft dina hemkontorsidéer med guldtillbehör ovanpå ett elegant arkivskåp eller förvaringsenhet, så att ditt utrymme förblir både vackert och praktiskt. Måla väggarna vita eller ha en funktionsvägg i en frodig, mörk färg för ökat djup och drama.

Helt vit

vita hemmakontor idéer 2019

Om du inte är en för distraherande inredning och vill ha ett visuellt tyst och avkopplande utrymme att arbeta i, kan lugnande, helt vita moderna hemmakontorsidéer vara rätt riktning för dig. Att ha ett helt vitt utrymme gör att du blir fri från distraktioner medan du arbetar och ditt kontorsutrymme kommer att kännas välbedömt och energiskt.

Vita golv, vita väggar, vita hyllor, vita skåp och ett vitt skrivbord kommer att samlas harmoniskt för att skapa en perfekt elegant arbetsyta. Ett minimalistiskt tillvägagångssätt kommer också att uppmuntra dig att hålla det organiserat och störa utan att lägga till känslan av en fräsch och avkopplande arbetsyta.

Arty och eklektisk

eklektiska hemmakontorsidéer 2019

Om du vill att din inredning på hemmakontoret ska vara inspirationen bakom din kreativitet, bör ett artigt och eklektiskt utrymme kännas perfekt. Fyll designen på ditt hemmakontor med möbler och tillbehör som talar volymer till dig och kan skryta med strålande design som du finner oändligt inspirerande och tankeväckande. Du vill att ditt rum ska representera din kreativitet och inspirera din kreativa process, så injicera din arbetsyta med roliga, ljusa och djärva idéer till kontorsinredning.

Dina hyllor behöver inte bara vara för läsmaterial och kontorsmateriel; dekorera dem med minnen, minnessaker och samlingar som representerar din smak och livsstil, tillsammans med konst, växter och allt annat du beundrar och älskar att titta på.

Lugnande minimalism

minimala hemmakontorsidéer 2019

Håll ditt hemkontors designidéer till ett minimum när du gör en lugnande minimalistisk design för en produktiv arbetsyta. När moderna hemmakontoridéer går är den här både tidlös och felsäker. Välj en neutral palett och håll fast med den hela tiden, med lugna toner för väggar och golv och så lite möbler som du kan hantera.

Välj ett ljusfärgat skrivbord i trä och para ihop det med minimal belysning och förvaring. Undvik att utrymmet blir rörigt med ett skåp för att förvara kontorsmateriel som du kan behöva till hands och håll tillbehör och ytrullar till ett absolut minimum. Med ett organiserat skrivbord kommer ett tydligt sinne att öka produktiviteten på ditt hemmakontor.

Gå traditionellt

traditionella hemmakontor idéer 2019

Det finns ingenting som traditionella hemmakontoridéer när du funderar på att skapa ett elegant kontor. När du är avslappnad och bekväm är det mycket lättare att behärska det arbete du har framför dig, och det finns något med traditionellt utformade utrymmen som gör dem till sin natur avkopplande och tröstande. Välj en ljust mönstrad matta för att lysa upp utrymmet medan du lägger till en ljudabsorberande mjukhet på ditt hemkontors inredning.

Investera i skåp från golv till tak och hyllor för att ge dig en känsla av att arbeta i ett bibliotek mer än ett vanligt hemmakontor. Ett stort skrivbord i mörkt trä sätter scenen och att måla väggarna i en lyxig vuxen nyans kommer bara att maximera effekten. Kontorsdekorationer som denna ser fantastiska ut och framkallar en annan era.

Litet utrymme lagring

idéer till lagring av hemmakontor

När du letar efter inspiration för små hemmakontoridéer kan det ibland kännas som att du är den enda personen i världen med ett litet kontorsutrymme. Många av de utrymmen du kommer att stöta på har stora rum med plats för expansiva skrivbord och massor av hyllor, men inte alla har plats för det. Om du inte har mycket utrymme, utnyttja det lilla utrymmet du har med vertikala lagringslösningar.

Källskåp som sträcker sig upp till taket för att ge dig så mycket förvaringsutrymme som möjligt samtidigt som rummet ser större ut och större. Var smart med lagring under skrivbordet och hitta roliga och utrymmesbesparande sätt att lagra ditt pappersvaror och pappersarbete. Varför inte peka ditt mest refererade pappersarbete på ett snyggt korkbräda så att du inte behöver extra utrymme för filer?

Tillbaka till svart

svarta hemmakontor idéer 2019

Hemmakontorsdesign handlar ofta om att skapa ett ljust och ljust utrymme med många vita och neutrala toner för att hålla det luftigt. Men det behöver inte vara så. Du kan skapa ett underbart kontorsutrymme med svarta och mörka gråtoner för ett riktigt dramatiskt uttalande, som också är lika effektivt som en vit arbetsmiljö.

Bli mörk med ett svart skrivbord och förvaringsenheter och håll det humörligt med kolväggar. Se till att du har gott om belysning för kontorsidéer som denna, eftersom det finns mindre reflekterande yta än på ett kontor med vit vägg.  

Öppna hyllor

hemmakontors hyllidéer

Vem älskar inte öppna hyllor? Öppna hyllor är praktiska och snygga, vilket gör den perfekt för hemmakontorsdesign. Låt hyllor installeras över en vägg eller skapa ett hyllplan i hela rummet. Oavsett vilka idéer du har med hemmakontoret är öppna hyllor ett utmärkt sätt att få ut det mesta av ditt utrymme (perfekt för små hemmakontor).

Måla dem vita för att öppna ditt utrymme eller måla dem i en kontrasterande färg för hemkontorsinredning som är mer oväntat. Du har inga problem att lagra alla dina kontorsfiler och böcker med öppna hyllor, och om du har något du inte hittar någon plats för, investerar du i färgglada lådor eller korgar för att förvara dem i.

Industrikontor

industriella hemmakontor idéer 2019

Industriella utrymmen är trendiga för varje rum i ett hem inklusive hemmakontorsdesign. Om du gillar att vara med i det, är det mer sannolikt att du är produktiv i ditt utrymme och industridesign bidrar till produktivitet och njutning.

Om du är bra på gör det själv att skapa ett industriellt hemmakontorsutrymme en spännande utmaning när du vill skapa en unik och anpassad arbetsyta för det perfekta hemmakontoret.  

Investera i en smart stol

bästa stolens hemmakontorsidéer

Det är självklart att din arbetsstol förmodligen är den viktigaste möbeln på något kontor. Men när det gäller idéer till hemmakontoret finns det så mycket att tänka på, det kan vara förvirrande vad man ska fokusera på.

Investera i en kvalitetsdesignad ergonomisk kontorsstol som hjälper dig hela dagen i komfort och stil.

Ta med det du värnar om

dekorera hemmakontorsidéer

Du kommer säkert att hitta daglig inspiration genom att ta med föremål och hitta att du värdesätter och tycker oändligt fascinerande och inspirerande. Genom att göra detta ser du till att ditt hemmakontor förblir personligt och unikt för ditt hem.

Lägg till mysiga element

mysiga hemmakontor idéer

Från extra kuddar till mysiga kastfiltar, de bästa hemmakontoridéerna sätter ofta komfort framför formen – och med goda skäl.

När allt kommer omkring, vem vill känna sig obekväm på hemmakontoret ändå? Ställ in så att ditt hemmakontor känns så varmt och inbjudande som det kan för att hjälpa dig att spendera så mycket tid på det som möjligt.

Dölj teknik

smarta hemmakontor idéer

Eftersom vi aldrig har sett en attraktiv gruppering av ackord eller en underbar skrivare, när du överväger snygga hemmakontoridéer, arbeta för att dölja så många tekniska element som möjligt med smarta lagringslösningar och korrekt planering.

Lita på oss, att dölja skrymmande elektronik och ackord kommer att göra hela skillnaden när det gäller att göra området mer sofistikerat, även på kort sikt.

Skapa ett bra belysningssystem

belysning hem kontor kontor idéer

Belysning gör också hela skillnaden och är viktig när du vill känna dig uppdaterad på ditt hemmakontor medan du arbetar. Starkt naturligt ljus är fantastiskt, och å andra sidan kommer för starkt att bli kliniskt och kommer att göra dig tröttare hela dagen än rätt omgivande belysning.

Den bästa hemmakontorsbelysningen kommer att skapa en varm glöd med en antydan till vardaglig glamour för gott mått.

Lägg till växter

gröna hemmakontor idéer

Letar du efter hållbara, fördelaktiga hemmakontor idéer? Vi har sagt det tidigare och vi kommer att säga det igen, du kan nästan aldrig gå fel med att introducera växter till något utrymme av flera viktiga skäl.

Växter är ett prisvärt sätt att ta med sig utomhus, de är underbara och inspirerande, och bäst av allt, många typer kan faktiskt arbeta för att rena luft med lite eller inget underhåll som krävs.

Att välja en övergångsriktning kommer också att hålla ditt hemmakontor unikt för dig och göra processen att dekorera det ännu roligare, eftersom experiment med sidopositioner kan ge bra avkastning när det är gjort bra.

Windows eller speglar är viktiga

fönster hem kontor kontor idéer

Om du inte har några andra alternativ när det gäller idéer till hemmakontor som ökar produktiviteten, placera din arbetsstation framför eller nära ett fönster med vidsträckt utsikt.

Och om ett fönster tyvärr inte är ifrågasatt, ta in visuellt påverkande konstverk eller speglar för att hjälpa dig att pausa och undra lite för en snabb uppdatering av arbetsdagen.

Optimera utrymmet

moderna hemmakontor idéer

Precis som du gör i alla utmanande små utrymmen, försök att använda så mycket kvadratmeter på ditt hemmakontor som möjligt för att optimera användningen av ditt utsedda område.

Som sagt, dra också nytta av alla element och betrakta dem som verktyg för att vässa din dag och samtidigt inspirera dig oändligt.

Skandinaviska

Skandinaviska hemmakontorsidéer
När det gäller minimala hemmakontoridéer, ta en sida från klassisk skandinavisk stil och ta in ljusa träslag och avskalad dekor för ett rent, spartansk utseende som säkert kommer att inspirera.

Nyckeln här, återigen, som med så många stylingalternativ för hemmakontor, är att hålla sakerna konsekventa för en lugnande effekt som aldrig kommer att bli daterad eller ur stil.

Bilder via Pinterest