fantastiska hem gym

Nytt år, nytt du – eller hur? Kanske är de ambitiösa nyårsupplösningarna och fitnessmålen lättare sagt än gjort, men som designjunkies kommer vår starkaste motivation att träna från att beundra helt vackra träningsutrymmen. För om du ska svettas kan det lika gärna vara i sällskap med sofistikerade utrymmen och underbar utsikt.

Även om hemmagym är till stor del funktionella rum finns det många sätt att introducera kreativa designelement och inslag av drama till dessa utrymmen. Eftersom planritningen måste vara öppen och tydlig är det bästa sättet att introducera design genom att lägga till detaljer och struktur på ytorna, oavsett om det är med ett väggdekal, en takbehandling eller ett speciellt golv. Hemmagym är ett utmärkt tillfälle att utforska arkitektoniska detaljer. Och även om de inte är så riktiga vilor, så att säga, att lägga till en möbel som en stol eller bänk, tillsammans med ett hängande ljus, gör dessa rum känns mindre utilitaristiska. Införlivande av tillbehör, som en jutekorg för handdukar, väggkonst, en vacker uppsättning högtalare eller något grönska, hjälper till att göra träningsrum till genomtänkta utrymmen. Se åtta fantastiska gymutrymmen som inspirerar våra inredningsarkitekter och våra träningspass.

Randiga väggar

rand vägg måla lägenhet gym utrymme

En randig vägg vidgar det lilla utrymmet och gör att det verkar mer expansivt. Träväggspinnar och en vävd pall ger det här träningsrummet värme, vilket är minimalt men välkomnande. En röd gummikula och ljusa fria vikter lägger till ett färgstycke i det neutrala utrymmet. Via Architectural Digest.

Arkitektonisk detalj

välvt fönster hem gym design

Detta hemmagym i Beverly Hills handlar om arkitektoniska detaljer. Ett tunnvalvigt tak har imponerande gjutning och accentuerar den expansiva välvda dörröppningen i slutet av rummet. Eleganta maskiner med guldfinish, en ljuskrona i järn och klassiska ritningar i stor skala gör detta till ett elegant, sofistikerat utrymme. Ett mörkt trägolv grundar den höga designen. Via Harigian Fitness.

Elegant och samtida

minimalistiska hem gym design golv till tak fönster

Med sin aning från träningsmaskinen är detta moderna gym ett extra men vackert. En Harry Bertoia-stol känns som hemma i det här vattnet, som mjukas upp av en grafisk matta och ett mysigt kast. Två abstrakta konstverk skapar känslan av ett utställningsutrymme, medan en kraftigt kornad trävägg ger subtil textur. Via Ciclotte.

Utsikt över stranden

glasdörrar hem gym med utsikt över stranden

Visst, träning är mycket lättare med havsutsikt som de i detta Malibu-gym. En stålramad glasvägg och dörrar släppte ut utomhus. Olika träplankor placerades intill varandra för att skapa visuellt intresse. De robusta grå golven kompletteras med den industriella vintage-armaturen. En antik vagn ger en dekorativ plats att förvara vatten, handdukar och kläder. Via Architectural Digest.

Specialdörr

garageport hem gym design

Även om detta träningsrum är ganska smalt, öppnar en skräddarsydd garageport den upp till terrassen utanför. En varm trä accentvägg är en fin kontrast till glas- och ståldörren, medan ett svartvitt foto ger inspiration samtidigt som det lyfter designen. Via Zillow.

Dash of Drama

randigt tält tak gym

Ett tältrandigt tak mjukar upp detta rymliga gym och ger en känsla av lekfullhet. Den vita, grå och röda paletten ekar hela tiden, från lädersätet på träningsutrustningen, tofsdekorationen på takväven och det grafiska mönstret på mattan. Vintageteckningar av idrottare refererar till rumsfunktionen på ett sofistikerat sätt. Via Architectural Digest.

Minimalistisk och ljus

välvt tak minimal hem gym

Detta Bunkie pre-fab hem i Kanada har luften i ett meditativt studioutrymme. Den monokromatiska träinredningen tillåter ljus och utsikt att strömma in och loftstaket öppnar upp det. En gasspis byggdes in i väggen förvandlar detta rum till en vildmark. Via designmjölk.

Bergsutsikt

elegant gym med utsikt över bergen

Peter Marinos Rocky Mountain-gym handlar om utsikten. En bred ruta av fönster tar in vista och låter de snötäckta bergen dominera designen. Ljusa träplankor sträcker sig mot väggen för att introducera hemmets stugliknande plan i rummet. Ett mörkt glasfönster öppnar utrymmet och erbjuder utsikt över inomhuspoolen. Via Architectural Digest.

Gymnasium dekor

vintage gymnasium inredning

Ett nytt hotell i Chicago införlivade vintagegymnastik i sina rum för en pojkklubbs känsla. Läs om det här.