Hemtrappa Designalternativ

Om du behöver bygga ett hus och bestämma vilken typ av trappor du vill använda hittar du de alternativ du behöver i den här artikeln.

Det finns tre typer av trappor:

Trätrappor är de vanligaste och billigaste. De kan antingen vara tillverkade av ramträ och mattor, eller steg och stigerör är tillverkade av hårt trä av hög kvalitet. Massivt trä av hög kvalitet innehåller ek, lönn och valnöt. Trappor med timmer är det billigaste alternativet. Om du har ett högre kvalitet hem, har du förmodligen möjligheten att en trappuppgång. Dessa trappor kan också innehålla smidesjärnräcke för ledstången. Den största nackdelen med trätrappor är att de orsakar lite ljud på grund av den ändrade trästorleken (beroende på säsong och fuktighet).

Betongtrappor är ett utmärkt alternativ för yttre trappor eller byggnader i industriell stil. Betong är mycket stark, fast och tyst. En mängd olika strukturer och en mängd färger kan läggas till för att erbjuda ännu fler designalternativ.

Trots allt är metalltrappor genom att utforma de säkraste, starkaste och mest mångsidiga trapporna. Det finns två typer av metalltrappor: endast metall och metall med accentmaterial. Metalltrappa är vad de flesta tror när de hör om metalltrappor. Endast metalltrappor är mycket populära för utomhusapplikationer, industrigångsturer och parkeringsplatser. Accentmaterialen gör metalltrappor i interiören mer attraktiva.

Metalltrappor med accenter är mycket starka och mångsidiga i design. I de flesta fall är metall kärnmaterialet som ger oöverträffad säkerhet och styrka. Därefter används ett accentmaterial som trä, sten eller glas. Detta tillåter obegränsade designalternativ. Modern och modern design använder ofta metallstrukturer med accentsteg. Några exempel är:

  • Metallstruktur med trästeg och räcken (steg kan göras i slaktblockstil med en blandning av exotiska träslag)
  • Metallstruktur med stensteg och lock (granit, marmor, kvarts och andra kommersiella stenar)
  • Metallkonstruktion med glasstrappor och / eller sidoväggar (glastrappor och sidoväggar är mycket starka och ger en unik funktion för de mest krävande gommen)

Inte bara får du styrkan och säkerheten i metallkonstruktionen, du drar också nytta av stilen och skönheten i accentmaterialen.