Himalaya saltlampor

Först måste jag säga att jag är en metafysisk tjej. Vad menar jag med det? Jag är en andlig varelse. Jag tror på änglar, helande energi, kristallens kraft, sedan jordens energi och en högre kraft. En av de käraste i mitt liv, min 25-åriga son, är ingenjör. Han är en forskare. Även om jag älskar honom överallt och gillar att argumentera med honom ofta om skillnaderna i våra övertygelser, engagerar jag verkligen i saker jag tror på så att jag kan få en intelligent sparring-match om specifika ämnen med honom. En av dessa frågor av vår tvivel var saltlampan i Himalaya. Fördelarna listade nedan är faktiskt närvarande, men i en sådan utsträckning att jag inte har kunnat hitta dokumenterade vetenskapliga bevis.

Detta är vad endast ett Himalayas saltlampaföretag meddelar: avger negativa joner som kämpar mot elektromagnetisk strålning och trötthet och tröghet; Det ökar också syreflödet till hjärnan, skyddar mot bakterier i luften, ökar arbetskraftsproduktiviteten och kreativiteten, förbättrar benstyrkan, lindrar allergier; Sov bättre och vakna uppdaterad.

Först sänds ut elektromagnetisk strålning från tv-apparater, datorer, mobiltelefoner och alla elektroniska enheter som verkar vara fästa på höfterna och i vissa fall används i våra dagliga liv mer än 10 timmar utanför vår dag. Detta dagliga utsläpp av elektromagnetisk strålning hjälper till att sänka nivån av melatonin i vår kropp. Låt oss titta på varför melatonin är så viktigt för oss. Melatonin spelar en viktig roll i sömncykeln, ibland kallad "Dracula" av hormoner, eftersom det utsöndras endast på natten. Lägre nivåer av melatonin påverkar ditt immunsystem och din mentala hälsa och reglerar produktionen av könshormon. Det är stort. Melatoninbrister har visats hos patienter med cancer, hjärtsjukdomar, magsår och till och med Alzheimers sjukdom. Personligen hade jag låga melatoninnivåer när jag tappade sköldkörteln och min sömn stördes regelbundet. Bortsett från problemen med att inte ha en sköldkörtel, var det verkligen hemskt att inte vara i rätt sinne eftersom sömn och de nödvändiga hormonnivåerna i kroppen inte räckte.

När saltlampans värme värmer upp kristallen, släpper den en negativ elektrisk laddning som joniserar vår atmosfär hjälp neutralisera skadlig EMF-strålning. Föreställ dig den här lilla Himalaya saltlampan och de enorma mängder elektronik som omger oss varje dag. Negativ jonisering är verkligen en fördel här, men om du inte är frånkopplad från elnätet, överväger den elektromagnetiska strålningen från alla dessa elektroniska apparater överlägset alla negativa joner som saltlampan kan producera. Du kan verkligen förbättra dig själv här och lägga en saltlampa i alla rum där du tillbringar en rimlig tid, inklusive ditt kontor, vilket kan vara mycket fördelaktigt för din kropps hormonavdelning.

För det andra har negativa joner visat sig öka syrehalterna i våra hjärnor och andra organ, liksom serotoninnivåer, vilket resulterar i högre mental energi och vakenhet och gör oss lyckliga. Det är därför de flesta på stranden känner sig uppdaterade och glada … Rinnande vatten anses vara världens största källa till negativa joner. Denna lampa handlar bara om en liten mängd negativa joner i ditt vardagsrum eller arbetsområde. Men förklarar det inte något? I min värld och mitt trossystem är varje bra du gör för dig själv tillväxt för er alla; fysiskt, mentalt och mentalt. Och varje liten vänlighet som du ger dig själv negerar (om än en liten mängd) toxiciteten som omger oss varje dag.

För det tredje bör saltlamporna också vara hydrostatiska, vilket innebär att de binder vattenånga från själva luften. Genom att locka vattenånga tillsammans med denna ånga påverkar det också saker som är fångade i vattenmolekylerna, såsom mögel, bakterier, allergener och andra föroreningar som förbättrar vår luftkvalitet genom att innesluta dem i saltkristallen. Prata med personen som lider av svår allergi eller svår astma och se hur de känner för att förbättra luftkvaliteten. För dem kan till och med den minsta förbättringen av deras andningsförmåga och må bra bli beskrivna som monumentala, eftersom de under allergisäsongen tar upp mer syre än vanligt i sina hjärnor. Personligen om allergier och om någon som är allergisk mot damm; Jag arbetar i en kontorsbyggnad som inte alltid rengörs ordentligt eller rengörs i luften, som jag skulle göra hemma, och det förändrar vardagen, inte bara allergisäsongen.

Saltlampor kan till och med hjälpa till med SAD – Seasonal Affective Disorder. De mjuka orange tonerna och lugnande färger som påminner om en solskeneffekt gör dem mer lugnande och ökar till och med tydligheten och koncentrationen av dagliga uppgifter eller arbete som kan vara överväldigande ibland. Vissa människor som lider av SAD har börjat ställa in dessa lampor på tidtagare för att koppla av sinnet i en tid med mindre solljus. Återigen kanske det inte är ett universalmedel, men lite lättnad är bättre än ingen lättnad, och det är helt naturligt.

Så det är min personliga hypotes. Precis som det hjälper många människor att vara på en strand med saltluft, att må bättre och andas bättre så gör det också saltlampan. Även om de kanske inte visar någon stark skillnad i negativa joner, är en fördel en fördel och bättre än ingen. Saltlampor har definitivt inte ett ljus för ett luftreningssystem, men precis som lättnaden som uppnås genom att andas in saltluften vid kusten, kan det vara ett ytterligare botemedel i ditt liv. Som jag ser det kan du verkligen vara en "halvtom" person och vill inte höra något av dessa så kallade "små" fördelar, eftersom du anser att de är för obetydliga att bry sig om. Det här är definitivt din rätt, men enligt min mening är varje liten förbättring av din hälsa, ditt sinne och din kropp värt det, eftersom DU är värt det !! När allt kommer omkring, med estetiken ensam kan du lägga till en saltlampa i valfritt rum för att verkligen tjäna som en vacker accentbit.

Jag skulle vilja höra vilka upplevelser du kan göra med en saltlampa. Omedelbart, när jag fick min, märkte jag en skillnad i min andning och min energinivå, som uppriktigt sagt verkligen förvånade mig. Jag älskar bara mina !!