Holiday dekorera idéer

moderna helgdekorationsidéer för hemmet

Ange en god ton med inspirerande dekorationer för semestern som dekoreras av de dekorativa dekoratörernas visdom för att göra din upplevelse av säsongen lika unik som dig och ditt hem. Från ett omkonfigurerat belysningsschema till moderna mantelidéer, här är allt du behöver tänka på när semestersäsongen närmar sig.

Go Neutral + High-Shine

snygga dekorationsidéer för semestern

Visst, traditionella röda och gröna färgvägar är en beprövad och sann säker satsning, men ett helt vitt semesterdekorationsschema ser desto fräschare ut och parar sig bra med den mer minimala dekorationsstilen som varit populär under åtminstone det senaste decenniet.

Börja med att göra nakna och vita din basfärg och accentuera det neutrala färgschemat med guldglansiga element för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Arbetsdekor runt din livsstil

anpassade helgdekorationsidéer

Låt din personlighet lysa så att dina helgdekorationsidéer känns autentiska för dig och behåll med ditt hem design för en konsekvent känsla. Det bästa sättet att göra detta är att lägga till bara några dekorativa tillbehör från rum till rum istället för att gå på en tunghändig, fullständig strategi.

Lägg till rustik charm med vintageelement

moderna helgdekorationsidéer

För de ultimata idéerna för varma semesterdekorationer, injicera vintage-, timeworn- och rustika inslag under dina semesters dedikerade områden för en äkta stil med säsongsinredning.

Ta ett personligt tillvägagångssätt

personliga helgdekorationsidéer

Från strumpor till bordsdekorationer, gör ett extra steg och få dina gäster att känna sig ännu mer välkomna genom att skapa personliga och monogramtagningar som fungerar som en charmig minnessak långt efter säsongen slutar.

Klä upp ditt bord

rustika helgdekorationsidéer

Skapa storslagna bordsbilder med remsor av dramatisk krans, ljus i varierande höjder och perfekt matchande bordsslitage för en rik och eklektisk känsla.

Sprid Cheer

inspirerande helgdekorationsidéer

Låt din semesterdekor flyta genom hela ditt hem med kransar, strängar av ljusbelysning och dekorativa tillbehör som kommer att ge en livlig efterbehandling omedelbart samtidigt som den är lätt att lagra när säsongen är slut.

Ta med moderna ornament + sopor

moderna julhelg dekorera idéer

Även om det inte finns något fel med traditionella semestersmycken och dekorativa föremål när de är vackert utformade, finns det gott om moderna uppdateringar som gör att dina helgdekorationsidéer sticker ut.

Ta till exempel Lanvins prydnad med decoupage-look som visas ovan. Även om den har en klassisk silhuett och en röd grosgrain-rosett, är den fräcka grafiken säkerligen att ge en nyckfull touch till alla inställningar.

Källa snygga spel

snygga semesterspel

Håll dina semesterevenemang lekfulla med förhöjda spel och en underbart illustrerad kortlek. Vi älskar den här minimala uppsättningen av bowlingstift i marmor komplett med boll eftersom den kommer att se snygg ut i alla hem året runt – även när den inte används.

Lägg till lekfulla överraskningar

trendiga helgdekorationsidéer

Lägg till oväntade element i ditt traditionella inredningsschema för att fungera som konversationsstartare medan du ringer under säsongen i seriöst elegant stil. Det finns ingen anledning att gå ut och helt spola bort på föremål som du bara använder i eller en månad eller mindre på toppar.

Leta istället efter nyckfulla dekorativa figurer, kuddar, kast och tryck som skryter med charmig lockelse utan att vara exklusiv för en kortlivad säsong.

Tänk om belysning

idéer för semesterbelysning

Tänk om din ljusdesign för att helt förändra stämningen för en varm och inbjudande atmosfär. För att få utseendet kommer många traditionella ljus till ett prisvärt sätt att förändra atmosfären samtidigt som de levererar ett positivt varmt och strålande ljus.

Omforma din mantel + hyllor

moderna julmantelidéer

Även om det inte finns något behov av att helt rensa bort din hylla och mantelytor, föreslår vi en snabb redigering för att hålla säsongens atmosfär konsekvent och spännande. Lägg till en enkel men dramatisk krans, några extra långa avsmalnande ljusstakar och en rad dekorativa föremål i varierande höjder för ökat visuellt intresse.

Ta med färska ljus

julstearinljus dekorera idéer

Eftersom doftljus är en väsentlig dekorationssemester, lägg till doftande ljus i hela ditt hem för att stämma för säsongen. Våra inredningsarkitekter tenderar ofta att svänga mot ljus från Dyptique, och oftare gör Byredos lysande Bibliothéque ofta snittet tack vare sin tröstande känsla av nostalgi när det framkallar de stora salarna i ett vintagebibliotek.

Var också kreativ utanför

kreativa helgdekorationsidéer

Även om du har lite utrymme utomhus, använd det lilla området du har tillgängligt och introducera element som väcker säsongen som en minimal krans, en enkel krans och en standardsträng av vita julbelysning.

När allt kommer omkring, vem säger att bara för att du har ett litet utrymme kommer du inte att kunna installera vackert realiserade helgdekorationsidéer.

Tänk på en mobil

modern jul mobil

Överraska gäster med mer än en vanlig mistel och källa eller skapa din egen festliga mobil som är säker på att glädja. Nyckeln här är att hålla det övergripande utseendet enkelt och krångelfritt för att undvika att det blir för snyggt.

Ge dekor en säsongsbetonad makeover

guide dekoration idéer för semester

Även om det kan låta som mycket extra arbete och organisering, sprid hurrarop genom att lägga till helgdekorationsidéer i även de minsta doserna i hela ditt hem. Och igen behöver du inte reservera utrymme för ultra-specifik julinredning, eftersom variationer på dem kommer att göra susen.

Tänk på färska röda, vita och guld dekorativa tillbehör och goda sängkläder och kast för att hålla atmosfären konsekvent.

Bilder via Pinterest